Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Hellosztok!
Egy ideje már használom ezt a rendszert, nagyon megtetszett. Egyelőre csak HDD-n van fent, de még így is elég gyorsan bootol. Egyszer feltettem SSD-re is, egészen félelmetes boot időt produkált tőle. Egyelőre még nem "merem" használni SSD-n, mert ahogy egyes leírásokat olvasgattam eléggé "hegeszteni" kell, hogy az ssd-nek is jó legyen hozzá. A win alatt a wines driverek ezt auto megcsinálják. Szóval él bennem a para, hogy elküldi az örök bitmezőkre a rendszer az SSD-t... De lehet tévedek. Szerintetek?
Másik: igen, látszik, hogy nincs hardveres gyorsítás alapvetően a rendszer alatt, de amióta átváltottam Compiz ablakkezelőre, azóta redukálódott a CPU használat.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Még Lunát használok, ha jól emlékszem 12.04-es ubuntu alapú.
Igen, az fstab-bal kell beírni pár dolgot, meg cron.daily-be is talán a trim-et.
Akkor Sly, szerencsére tévedtem hogy nem lájkolja a SSD-ket. Így minden aggodalom elszállt. De azt is be lehet állítani nem, hogy óránként küldjön trim parancsot. Gondolom a sok-sok trim paranccsal nem lesz gond, nem lehet túltrimmelni nem?--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz jimmy399 #268 üzenetére
Amúgy meg az SSD-n csak oprendszer van, meg pár kisebb segédprogram. Most win8.1 csüccsen rajta, így foglal rajta 20 gigabyte-ot, azaz 34%-ot. Így azért el fog még menni egy ideig.
A hibernálás kikapcsolva van rajta és a hybrid boot is kikapcsolva, mert nem lehet csatolni Elementary alá, amíg engedélyezve lenne, amúgy is kézzel szoktam felcsatolni, ha valami mégis kellene róla. Meg eleve 1 hónap után megkergült a win8 és semmilyen progtamot nem tudtam futtatni csak egy teljes reboot után. SSD van, felesleges még a hybrid boot is, így is villám sebességú, a HDD meg kb a mennydörgés sebességben[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Hellosztok!
Telepítettem a VLC-t és gondoltam valahogy próbálom bekapcsolni a hardveres videógyorsítást benne. Google barátom, és a VLC honlapján szépen leírták mik kellenek hozzá. Feltepeítek mindent, és csak nem akarja a gyorsítást megcsinálni. Látom hogy a VLC 50-55%-os CPU-t eszik... Ja egy 720p-s videót néznék... Gondolom újraindítom. Újraindítás után már a boot animációnál kikapcsolt a monitor... Na mondom ez nem lesz vidám. Tényleg nem lett. Nem tért vissza a gép, ctrl-alt-del-el kellett újraindítani a gépet, mert nem volt mit nézzek xDNos, vázoltam magam előtt, hogy én marha, miért nem csináltam backupot a rendszerről. Azon morfondírozgattam, hogy akkor most vagy visszarakok egy régi mentést, vagy újratelepítem az Elementary-t...
Szerencsére sikerült elcsípnem, hogy valamiért miközben telepítettem a VLC GPU gyorsításos függőségeit, valamiért eltávolította az Xorg-ot... Így bevillant, hogy ha recovery módban indítom a rendszert, akkor lehet csak fel kéne telepíteni vissza. Ez bejött. De nem értem, hogy miért is távolította el az Xorg-ot a synaptic.Linkek amiket használtam:
VLC oldala
VDPAU cikkejénél lévő linkNos, örülök, hogy sikerült megoldani újratelepítés nélkül.
Viszont megpróbáltam ezek után a legújabb VLC-t lefordítani magamnak, de elég bonyolult és csomó függőség van és áh, feladtam. A mostani a 2.0.8-as de van 2.1.5-ös belőle. Gondoltam lehet hogyha a legfrissebbet használom lesz valami fejlődés mert így hogy a CPU dekódolja a 720p-s filmet, és így eszik 55%-ot az komoly. 4 magos gép, 3,6Ghz....
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Én is fel próbáltam telepíteni a Freya Beta 1-et de nem sikerül. Lehet hibás volt a DVD lemez, vagy a letöltés. Viszont a gépben van egy HD 5550-es VGA és egy AMD integrált 7650D. Legacy módban indítva a telepítőt eleinte van kép, de egyszer csak stand-by-ba megy a monitor és nincs kép. A DVD tölt tovább meg minden, de nem látok semmit sem. Megpróbáltam a nomodeset opciót is, de zsákutca kicsivel később megy el a kép.
Ha átváltok UEFI módba legacyból, akkor kiírja hogy a HD 5550-es nem támogajta az UEFI GOP-ot. Ekkor átteszem az elsődleges VGA-t az UEFI-ben az integrált HD 7560D-re (A8-5600K a proci) akkor elindul mindenféle hókuszpókusz nélkül UEFI módban, de a telepítés legelején elszáll a telepítő, hogy lehet hibás DVD hibás HDD hibás memória lehetőséggel. Eddig a Luna simán ment, sőt Ubuntu 14.04-et is telepítettem ráadásul UEFI módban hiba nélkül de a Freya elég bugos még így a béta 1 státuszban... DEMOTIVÁL, pedig tetszik, és szerettem volna kipróbálni éles rendszernek...[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Hello.
Igen, azokat megpróbáltam, sőt, az Unetbootin-nel készítettem usb-s bootolható pendrive-ot.
MD5hash-ok jók, hibátlanul jöttek le a torrenten át a lemezképek. Leszedtem próbaképpen a 32 bites verziót, ugyan az a hiba, egyszerűen nincs kép, pedig az F6-os további lehetőségekeben mindent beikszeltem, amit lehetett, és SEMMI.Ja igen, a lemezkonfigurációm a következő:
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
-
jimmy399
senior tag
Nos igen, tettem egy próbát most az Ubuntu 14.10 LTS-el is, felment, megy meg minden, csak mindenképpen könyörög a UEFI képes VGA-ért is, mert nélküle csak sötét kép fogad... Azért köszi a segítséget, remélem javítják a bugot, meg még csak Beta 1-ben leledzik a Freya, szóval még biztos csiszonlnak rajta. Addig meg maradok a Lunánál.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Hellósztok!
Olvastam a hírt, hogy megjelent a legújabb stabil linux kernel, így fogtam és ezen link alapján fel ís telepítettem a Luna alá [link]
Eddig minden ok, megy, mint eddig.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Hellosztok ismét!
Elmesélek egy történetet.
Egyik nap gondoltam felteszem és kipróbálom a CrunchBang linux disztrót. Előtte természetesen lementettem az Eos-t lemezképbe a Maricum Reflect-el. Nem tetszett meg a disztrib, ezért visszatettem a lemezképból az Eos-t. Dobtam restartot, majd a grub a GRUB feliratnál csonntá fagy és csak enyit írt ki, hogy "GRUB" kurzor villogott vidáman de semmilyen billentyűre nem reagált. Fura , mondom akkor legyen reset. Megint kiválasztom az Eos-t és dettó ugyan ott kifagy mint, ahogy leírtam.
Ok, lehet a lemezképből helyreállítás nem volt jó, eljátszottam a mókát hogy visszaállítom, de dettó...
Nem voltam boldog, hogy lehet hogy gajjra vágta valamiért a CrunchBang az Eos-t.
Próbáltam bebootolni az Eos telepítőjével, majd feltelepíteni kézzel a grub-ot, de az meg elkezdett hőzöngeni, hogy jaj nem jó a partíció, meg nem érvényes meg szom se tudja mit, de nem sikerült. Googleztam bőszen, de nem találtam megoldást... Gyalu lett a vége. Kár. De már egy ideje újra akartam rakni a Eos-t mert túl sok repó volt felvéve feleslegesen, meg sok mindent telepítettem össze-vissza, szóval ilyen játszós rendszer volt eleinte.
Viszont most újrahúzva a nulláról belakva, jobb, mint volt, még ilyen kör alakú ikon témát is találtam hozzá... LájkNekem továbbra is iszonyat horror módon bejön az Eos, már lassan egy hete nem is indítottam windows-t.
Mondjuk attól függetlenül, hogy ismét találtak egy kritikus sérülékenységet [link] a rendszermagban, mivel a linux elterjedsége miatt nem éri meg támadni, ezért nem aggódok túlságoan érte, arról nem is beszélve, hogy napokon belül jön hozzá javítás.[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Hellósztok!
Ma feltelepítettem az Elementary OS Freya Beta2-őt és szerencsére már megy sima legacy BIOS módban is
Fel is tettem a Luna helyére. Viszont ahogy olvastam a felső sáv, még nem testre szabható, úgy mint a Lunában... Kár... Az első tapasztalatok amúgy vele egész jók éles gépen, mintha nem is béta lenne már kb, amúgy eddig csak Vmware alatt futtattam és nézegettem hogy alakulgat.--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Van egy visszaszámláló a főoldalon 7 napot mutat ÚÚÚ
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Hahó.
Feltettem repóból az amd FGLRX meghajtóját, totál hazavágta a rendszert. Éppen most térek vissza a biztonsági mentéshez az egész rendszerről.
Az X logban az szerepel, hogy segmentatin fault ... Megtalálja mind a két VGA-t az integráltat és a diszkrét VGA-t is a driver, de valamiért dob egy hátast végül az X... Próbálgattam újrakonfigurálni az X-et, persze sikertelenül. Nagy nehezen levakartam az fglrx-et, majd az amdupdates nem tudom mit is, ekkor szerencsére visszaállt a gyári open driverre a rendszer, X elindul, mindenki boldog, de nem tudtam bejelentekezni, mert ahogy bejelentkeztem azonnal kidobott a bejelentkeztető képernyőre xD Na mondom remek... Gondolom kókolni kellett volna valamit hozzá, de mindegy most már..
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
-
jimmy399
senior tag
Nagyon lehalt a topic...
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz Aethelstone #608 üzenetére
Ha szeretnél a sima egységsugarú felhasználóval véletlen stringeket generáltatni, akkor adj elé egy vim-et és mondd neki, hogy: lépjen ki!
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Nos egy ubuntu 15.10 után visszatértem inkább az Eos Freya-hoz. Valahogy sokkal gyorsabban bootol mint az Ubuntu. Horror lassan indult el, meguntam, nomeg valamiért a torrent "szerverhez" sem akart csatlakozni a kliens alatta...
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Nekem megfelelő a rendszer. Nagyon nem buherálok rajta, gyorsabban indul el, mint egy uborka. Ha nagyon buherálhatnékom van, akkor ott az Arch
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz Aethelstone #706 üzenetére
Én meg majd a terminatort teszem fel.
A hétvégére beköltözik egy SSD a laposomba, várom már, hogy végre begyorsuljon egy 5400-as laptop hdd után a gép
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz jimmy399 #707 üzenetére
Az SSD csodákat művelt, 7,5 másodperc alatt elindult az Eos, DE van vele egy kis gond. A magyar honosítást nem lehet rá telepíteni. A konfigurációs ablakban gyakorlatilag üres, még konfigurálni se lehet rá.
Voltak vele egyéb gondjaim is, ezért gyalu lett ment vissza a belakott Arch-om. Fele olyan gyorsan indul, és abban is minden megvan, ami kell... Ugyan úgy systemd-s...Ahogy látom maga a disztribúció mintha erősen haldokolna...
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Igen, van akinek fontos, hogy tehessen ki az asztalra ikonokat. Én pont nem ilyen vagyok, ha éppen dual-boot-ban indítom a win-t akkor vannak kint ikonok, meg minden, de ha éppen átbootolok arch-ra, akkor az asztalon csak a háttérkép van és annyi. Ha eleve van a DE-ben olyan opció, le is tiltom az asztali ikonokat.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Annak idején még a 0.2-vel kezdtem, a Luna-val (700 MB lehetett, elfért 1 GB-os 15 éves pendriveomra (2007-es és még a mai napig jó), tetszett is, de nagyon másolta a ubuntu-s flatpak meg ehhez hasonló dolgokat a rendes csomagokkal szemben.
_Néha feldobok egy-egy verziót a mostaniak közzül VBox-ba, de már régen nem fő rendszer.[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
A 0.1(Jupiter) óta használtam fő rendszernek egészen a 0.2 (Luna) - 0.3(Freya)-ig... Emlékszem 600 megáról indult el Aztán áttértem másra, főleg Arch-ra, majd a folyamatos hegesztésről Debian-ra.
Aztán most feltettem a Horus-t (VirtualBox)próbálgatom.[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti PC CD-s és DVD-s játékok, a 90-es és 2000-es évekből
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest