Új hozzászólás Aktív témák

  • Golyobis

    aktív tag

    válasz Golyobis #8945 üzenetére

    Update: (ha valakit érdekel)

    Szervíz viszadta a gépet, szerintük:

    "A készülék a gyári paramétereinek megfelelően működik, rendeltetés ellenes jelenség a normál felhasználást nem akadályozza."

    Az szóban elhangzottakból azt vettem ki, hogy a mechanikájába belenéztek, de nem szedték szét teljesen, mert azt nem találták indokoltnak, helyette egy kicsit megzsírozták a fogaskerekeket.

    Az hogy szerintük mi ég, arra most már külömböző elméletek terjengenek: egyesek szerint a szénkefék bekopása árasztja a füstöt, valaki más szerint még a gyárban fogdoshatták össze zsíros kézzel a tekercseket, de abban mindenki egyetértett hogy új gépeknél ez megszokott jelenség, amivel nem kell különösebben foglalkozni.

    Otthon újra kipróbáltam: továbbra is égett szagot áraszt, nyolc perc alatt telepufogta az előszobát, és felforrósodott. Rájöttem hogy leginkább a motor rész feletti burkolat melegszik, a szomszédos dugattyú kevésbé.

    Szemmel látható füstöt már nem tapasztaltam, akármi is ég ott, kezd elfogyni már, úgy látszik hogy kezd végre "bejáratódni".

    Én mindenesetre most visszaküldöm a webshopnak (velük nem volt probléma), csak az a kérdés, hogy mennyit akarnak levonni majd az értékéből.
    Támpontul a weboldalon ezt találtam:

    "A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák