Új hozzászólás Aktív témák

  • Marci79

    aktív tag

    válasz YAS-dude #2801 üzenetére

    Nem feltétlenül!
    Én egy Sparky (asszem BUR2 350E) 1050 wattos fúrót használok már bő 10 éve. Semmi baja, pedig jópár tonna ragasztót és önterülőt megkevertem már vele. Természetesen újonnan vettem. Fúrni sosem fúrtam vele és csak keveréshez használtam. :) Egyik exkollégám egy Makita UT (hulladék) keverőgépet használt. 4(!) havonta javítani kellett. A Baumax-os Budget keverőgép többet bírt hiba nélkül! :DDD

    Más:

    Jó, hogy rátaláltam erre a topikra. Megosztom már pár tapasztalatomat, amit az elmúlt bő 15 éves "melós éveim" alatt gyűjtöttem. Persze "kisipari" felhasználással többnyire.

    -Makitából már semmilyen gép nem bírja. A régiek (10 évnél régebbiek) igen. De az újak semmirevalóak és nem a legolcsóbb kategóriások. Nagyon nem ajánlott. A kistestvér Maktec se lehet jobb. Szerszámboltos ismerős is befejezte a forgalmazását, mert sok baj volt vele. Nem volt hajlandó tovább ezt a gagyi márkát forgalmazni.

    -Metabo gépekből a "flexek" egész tűrhetőek. Az akkus fúró-csavarozója jó, de az akksija miatt volt többször is gariztatva. A dekopír fűrésze erősen túlárazott azért a minőségért.

    -Bosch... Szintén vicc kategória. Szinte mindenük.
    (Mondjuk a lézeres szintezője nagyon jó. Ajánlani tudom másoknak is. Nekem a PLL360 van és nem válnék meg tőle és más lézeres műszerüket is tervem venni a jövőben.)

    -Skill. Mi a fenéért forgalmazzák és gyártják ezt a hulladékot? Nem értem meg őket. :F

    -Hyundai. Lsd. a Skill-t. (A legnagyobb vésőgépe 25 centis beton vésésénél majdnem fél nap után "elfüstölt". A cseredarab is melegedett és nem vártuk meg a füstöt. Letettük.) A kisebbek is szintén tiszavirág életűek voltak. A kis fúrógépe 5(!) óra munka után leégett. :U

    -Black & Decker. A régiek jók voltak. Még most is használok "kisflexüket". Az újak... Ingyen se kell.

    -AEG. a régiek jók voltak nagyon. Az újabbakat pár "vasas" ismerősöm szereti.

    -Milwaukee. A nagy vésőgépe felejtős. A többiből az akksis gépeket használják ismerősök, ipari szinten. Szerintük a legjobb.

    -Parkside. Ezen baromira meglepődtem! A PBH 1050 A1 valami eszméletlen. Rengeteg vésést (beton, tégla) túlélt. Egyetlen hibája az, hogy a vésőszár (pl. Fischer) legvégét (ami a gépben van) letöri az ütőmechanizmus. Ez kb. 2-3 nap folyamatos vésés után történik.

    -Budget. A festék és ragasztó keverőgépe jól bírta. Azért az árért nem olyan rossz vétel volt.

    -Extol Premium. A kis 650 wattos fúrógépe nagyon jól bírja. Igaz, a kapcsolót cserélni kellett benne, mert a portól szétment. Na meg a gyári gyorstokmányt is, mert kilazult mindig. Ezeket leszámítva jó választás volt.

    -Topcon LEM30 (Jenoptik) lézeres távolságmérő. Nagyon jó. Nem elég "modern", de kiválóan teljesít.

    -Fein, kicsi és nagyflex nagyon jól bírja. A rezgős multi csiszolójára nincsen panasz ismerőstől.

    -Sparky. A nagy fúrógépe nagyon bevált. Hibátlan, bő 10 év után is. A többi gépét is érdemes lehet megvenni.

    Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja... a sarokcsiszoló nálam is és ismerősöknél is flex! :P

    Most akarok venni egy KRESS véső és fúró kalapácsot. ~3J-os, alsó motoros, nagyon jutányos áron, 1 év garival. Valami véleménye van valakinek róla? 100K-s kategóriába tartozik, nem a legolcsóbb. A régi gépeik nagyon jók voltak azt tudom. De most milyenek... Passz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák