Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz Bandit21 #6499 üzenetére

    Amit írsz, hogy sávos árazás legyen, szerintem tök hasznos lenne. Illetve nem kell hozzá a rengeteg e-autó sem.

    A háztartásokat is lehetne nappali fogyasztás felé terelni. Ne éjszaka menjen a mosó/mosogató gép. Hőszipka is nappa fűtse fel a házat, akkor úgy is jobb a COP.. ilyenek.

    Olcsó akku mikor lesz? Szerintem nem a műszakilag vett belátható jövőben (10-15 év). Eleve az akku tech áttörést azóta igérik 2-3 éven belül mióta elterjedtek a mobiltelefonok 2002 - 2003-ban. Emlékszem, még 2003-ban olvastam cikkeket tech újságokban, hogy jön a nagy áttörés és de jó lesz. Igaz akkor még a tartósságon volt inkább a fókusz. Meg hogy nem elégséges a kapacítás a jövő kihívásaira. Aztán meg is jöttek az okostelefonok meg az 1-2 napos üzemidő 2008-ban.

    Most ha meg is lesz az áttörés tényleg holnap, az az elején elég zsebbenyúlós lesz. Majd kell neki pár év mire szelidül az árazás.

    Vitathatatlanul rengeteget fejlődött a technológia... De továbbra is ott tartunk hogy egy okostelefon 2-3 nap max.. de inkább 1. Ezt is egyre nagyobb kapacítású akkuval meg szarrá optimalizált SOC-vel pimpelgetjük évről évre. Nem az energiatároló fejlődik igaziból.

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák