Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    válasz TESCO-Zsömle #6123 üzenetére

    Ranni? Ő okozta az egész szarcunamit. :D Önző okokból elárulta a sajátjait, átverte őket, meggyilkolta a féltestvérét, ami közvetlen az Elden Ring szétveréséhez vezetett és így a nagy háborúskodáshoz a testvérek között. Meg amúgy nem volt egy kifejezetten diplomatikus alkat ő sem, sok mindenkit kihasznált. Amúgy az szerintem baromi érdekes, hogy az angol szinkron annyira szerintem nem adta át, de beszélgettem egy sráccal, aki japánul játszotta és mesélte, hogy a japán dub alapján Ranni eléggé irigykedett a többi félistenre, hisz ő volt valszeg a leggyengébb közülük és nem volt egy kifejezetten népszerű gyerek sem.
    Radahn és Malenia a Lands Between legerősebb harcosai saját királyságokkal, Godwynt és Miquellát mindenki imádta (ezért is őrült bele a gyászba Marika, mikor előbbi lelke elpusztult), Mohg és Morgott ugyan omenként börtönbe lettek vetve, de Mohg egy nagyon erős varázsló lett, Morgott meg egy kiváló hadvezérré és vezetővé vált a Shatteringet követően (meg valszeg nem volt annyira kiutálva, legalábbis a Godfrey bossfight előtti rövid kis átvezető alapján), Rykard szintén egy rendkívüli varázshasználó volt. Rannit meg elhagyta az apja, emiatt összetört az anyja, tetejébe a saját alattvalóik is fellázadtak ellenük és ezek után döntötte el, hogy neki nem pálya ez az egész félistenesdi, ha mindenki szarik a fejére.
    Viszont az egy baromi érdekes aspektusa ennek az egész konfliktuscsomagnak, hogy Morgott mellett ő az egyetlen, aki megmaradt nagyjából épelméjűnek, Rykard, Mohg, Radahn meg a távoli leszármazott Godrick full őrültek, Rennala és Malenia különböző okokból teljes apátiába zuhantak, szóval így a nagycsaládból Ranni az egyetlen, aki beszámítható. Nyilván az endingjét követően érezni, hogy valszeg ez is volt a célja, de azért nem szép, ahogy elérte a trónt, tipikus GRRM sztori. :D

    Amúgy ha van aspektusa ennek a játéknak, ami jobb, mint a Dark Souls akkor az a lore, brutál meló van benne, csak sajna mivel a játék sokkal nagyobb, ezért sokkal jobban szét is vannak szórva az egymáshoz passzoló részletek. GRRM meg Miyazaki felfogása karakterekről, konfliktusokról szerintem nagyon jól kiegészíti egymást és talán az öreg szakállas miatt kicsit egyértelműbb is az egész világ, mint a Dark Souls vagy a Bloodborne volt.

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák