Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Pöttön #6044 üzenetére

    Nem is a 2 GB meg a PCIe 1x az igazi limit, hanem a régi genes mobilproci. Az a GTX750-960 teljesen megfelelő kártya ahhoz a géphez, attól erősebbet hiába is kötnél rá, nem tudná a gép kihajtani a fent említett limitációk miatt, csak a pénzed égetnéd el egy még drágább kártyára, úgy, hogy cserébe egy dekával se kapsz játékokban adott felbontás és beállítás mellett több fps-t, vagy csak 1-2-vel, ami nem éri meg.

    Ráadásul a GTX750-960 elég megbízható GPU-k eGPU-s felhasználásra, már tömeges tapasztalat van velük, nincs a kártyának és a drivernek korlátja, ami az ember életét keseríteni, ahogy RTX kártyáknál pl..

    Nyilván, ha ez a teljesítmény, 720p-900p low/medium nem elég, akkor arra meg mindenképp vagy gaming laptopot vagy asztali gépet kell venni, és nem egy 8+ éves laptopra kell eGPU-kat kötni.

    Én is ezt az utat jártam be, az RX570 teljesen jól ment Exp GDC dokkban, Thinkpad X220 + Expresscard-ra kötve. De! Mivel úgyis lógott ki belőle 100 kábel, táp, monitor (AMD kártya nem megy belső laptopkijelzőn, pedig a Linux miatt nálam csak AMD jött szóba), dokk, egész dzsumbuj volt az asztalon, beláttam, hogy nem sokat érek vele, annyi erővel tarthatok egy asztali gépet is. Így is tettem, a kártya, táp köré építettem egy Ryzen-es asztali gaming gépet, ami a mai napig kiválóan szolgál 1080p high 60 fps vsync gamingre, így csak a dokk árát buktam egy próbálkozás erejéig, vagy még addig sem, mert 1-2 hónapig használtam azt is, és nem volt baj vele. De legalább nincs kábelrengeteg, és a kártya is ki van hajtva.

Új hozzászólás Aktív témák