Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    válasz Williamgrant #4972 üzenetére

    Értettem, kapitány :DD

    Az agyalós rész, mint mondtam, csak azért kell, hogy az előtt legyek tájékozott, mielőtt belevágok. Óvatos ember vagyok, szeretek mindent előre eltervezni, nyilván nem lehet szimulációkat futtatni, hogy miképpen fog a (még képzeletbeli) eGPU reagálni bizonyos hatásokra, illetve mennyire lesz működőképes, hatékony. Ez mindig akkor dől el, amikor a valóságban is létrejön a mű, egy Windows telepítés is 100000000000 féleképpen végződhet, nem lehet mindegyik forgatókönyvet elképzelni, hogy épp mi lesz a hiba. Az életben annyi szerencse van, hogy a hiba mindig adja magát. :K , amit majd meg kell javítani. Lesz egy bizonyos (vagy több) hiba, amit valahogy meg kell oldani.

    Viszont szerintem jó bizonyos hibákkal itt tisztában lenni.
    Gondolj csak bele, ha egy ember tudatlanul vágna bele, az első kérdés az lenne, hogy melyik USB portba dugja bele az eGPU-t... Vagy az, hogy vesz egy AMD-s kártyát, persze ő belső kijelzőn szeretne majd játszani...

    Bár ezek szélsőséges esetek, mindenkinek szinte kötelező előre utánajárni bizonyos dolgoknak, hogy mi is az a mPCI-e, EC, DSDT override, Whitelist BIOS, Optimus és társaik. Vélhetően én kicsit már túlagyalom, de ez személyes probléma ;)

    De igazat adok neked, mostmár tényleg ideje a tettek mezejére lépni (miután megjavítottam az alaplaphibás laptopomat) :P

    Egyébként:
    - Laptop adott (Dell Latitude E6420). Nem tudom, hogy itt arra utaltál, hogy váltsak, mert alkalmatlan eGPU-hoz, vagy csak úgy látatlanban adtad, mint általános tanácsot.
    - Táp terén mindenképpen a kis méretű tápokat preferálom, sírógörcsöt kapnék, ha egy ATX táp vigyorogna az asztalomon, de ez mindenkinek máshogy van. Xbox táp, Dell DA-2, vagy márkás (pl: Chieftec, FSP) külső tápok, stb. jönnek szóba nálam.
    - A belső kijelzőről már régen lemondtam, egyszerűen túl nagy lenne a teljesítményveszteség, nem érné meg (sejtem, hogy az eGPU / iGPU közti váltás miatt gondolsz arra, hogy én belsőn akarom tolni, de nem. Külső monitornak van 2 portja, egy DVI (eGPU-nak) és egy D-Sub (iGPU-nak). Tehát az iGPU is külső monitorról menne.)
    - Combos VGA, mi? Na ez egy jó kérdés. Mindenképpen GTX 9xx szériás kártyát akartam, de tekintve, hogy ma már nem kapni, használtan pedig nem akarok, így marad a GTX 1050, amiről mondtátok, hogy nem javallott, mert nem eGPU barát. Tényleg nem lehet használni eGPU-ra?

    saby97: Tökéletesen megértesz engem, te vagy az én emberem! :R Pontosan egy ilyen mechanikájú rendszert szeretnék, pontosan ezek az okok miatt. Kérdés amúgy, hogyha nem dolgozik az eGPU, úgy mennyit fogyaszt, mert ha csak egy pár wattot, akkor azért tényleg felesleges lehet az átkapcsolgatás, de igen, nagy vonalakban, a felesleges fogyasztás és zaj miatt akarom irodai munkáknál kikapcsolni a komplett rendszert...

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák