Új hozzászólás Aktív témák

  • Sang66

    csendes tag

    Sziasztok,
    Vettem végül tegnap egy Onyx Boox Tab Mini C-t, "kipróbálásra".

    Összességében nagyon tetszik, százféle dolgot lehet állítani rajta, mire rájössz, neked hogy a legkényelmesebb.

    A súly lehetne egy picit kevesebb, nem pihekönnyű, de még elviselhető.

    A színek jók. Persze nem ragyognak, de mégis nagy plusz, hogy vannak. A hozzáadott cerkával pedig elég élvezetes rajzolgatni.

    A méret nekem tökéletes. Ahogy gondoltam, egy Garfield vagy egy Alf képregény simán olvasható full size-ban is egyenesen tartva, de ahol több szöveg van (például egy DC, Marvel képregény) ott egyszerűen elfordítom, és azzal a képszélességgel szintén szuper.

    Mivel Android, bármit rá lehet rakni. A beépített program tök jó, és van egy halom opció, de kissé elriasztott, hogy milyen lassú egy pdf. Erre feltettem az első PDF nézegető appot a Play Store-ból, amivel rögtön 3X gyorsabb lett minden, konkrétan ugyanolyan gyorsan zoomolható és lapozható, mint a telefonomon. Szóval aki a sebesség miatt aggódna, annak írom, hogy nem kell.

    Eddig egy komolyabb problémám van vele, ami az aksi élettartam. Sajnos nagyjából az is ugyanaz, mint a telefonom esetében. Jó, talán egy fokkal jobb, de kiábrándítóan merül. Délután vettem át, 90%-on volt, és estig pár óra használattal sikerült 58%-ra meríteni. Ráadásul éjszaka 7 óra alatt is merült 3%-ot.
    Miközben használtam, láttam, hogy teljesen mindegy, van-e világítás rajta vagy sem, van-e wifi vagy sem, nagyjából az is mindegy, mit csinálok, szemmel láthatóan merül folyamatosan.

    Ez így elég rossz tapasztalat, mert egy e-book olvasóban nagy előny, hogy nem kell mindig töltögetni, viheted kirándulásra akár töltő nélkül, stb. Gondolkoztam rajta, hogy lehet az én példányomnak van baja, de utána olvasgattam, és máshol is írják, hogy mivel ez igazából egy Androidos tablet, nem lehet csodálkozni. Ez oké, de azért azt gondoltam, menni fog 5-6 napig egy töltéssel, de valószínűleg nem.

    Van valakinek hasonló Boox cucca? Mi a tapaszatalat vele, hasonló, mint nálam? Ha azt mondja valaki, hogy 5%-ot merül neki egy nap, már viszem is vissza :D

Új hozzászólás Aktív témák