Új hozzászólás Aktív témák

  • @Pal

    tag

    válasz Gargouille #19750 üzenetére

    Az igényeid, ha jól látom nem különösen nagyok, viszont vannak előítéleteid. Ezek megakadályozhatnak abban, hogy a legjobbat válaszd. Szerintem azzal járnál a legjobban, ha megnéznél néhány készüléket, hogy az olvashatósági igényeidnek megfelelnek-e.
    Mivel még nem olvastál háttérvilágítással rendelkezőt, érdemes kipróbálni. Sokat javít az olvashatóságon, éppen azon az igényen, ami számodra fontos, ahogy arcsin is megerősíti ezt. (A PocketBookon ráadásul még külön mozdulattal (gesztussal) is szabályozható a fényerő és fény hőmérséklet.)

    Ha valóban nem érdekelnek bizonyos szolgáltatások egy készüléken, azt ki lehet kapcsolni, vagy egyszerűen nem kell használni.

    A Wifiben pl. igazad van, ne merítse az akkumulátort és ne sugarazza az embert folyton. Azonban pl. az érintőképernyő vagy a világítás lehet hasznos, de ki is kapcsolható. Sok egyéb lehetőség van, ami az olvashatóságot javítja. Ilyenek a sorköz, a sorszélesség, a betű méret, a betű típus a kontraszt állítás stb.
    Ezek nem hóbortok, hanem praktikus lehetőségek.

    Egyébként Oldman2-vel talán soha nem fogunk abban egyetérteni, hogy a nagyobb képernyő méret hosszú távon kevésbé terheli a szemet, de ettől még nem veszünk össze ezen és nem is vitázunk. Én ezt tapasztaltam, és az élettani kutatásaim alapján is erre jutottam, de van akit ez nem zavar és teljesen elégedett a kisebb mérettel is. Mert pl. sokkal könnyebben szállítható, jobban tartható egy kézben vagy nem tudom, mert csak nagyobbról van hosszú távú tapasztalatom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák