Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz Saccco #59318 üzenetére
Köszi. Inkább lefotóztam, mert nem mélyedtem el a témában és kicsit kínai ez nekem (bocs a kosz miatt, fűnyírásra (is) használom. ).
2017.03.03-i a lap, erre vmik youtube kommentben azt írták még talán jó lehet.
Flash-elés után végső soron ugyan azt fogja tudni mint a BETAFPV lapja? Vagy azért csodát ne várjunk tőle?
Illetve 10 USD nem tűnik soknak, lehet rendelek egy ilyen alaplapot. Ennyit talán még szánok rá. Illetve lenne még egy kérdésem: az oldalukan a multiprotokol modul párjaként Frsky távot írja mellé vagy a Flysky TH9X-et. Nekem viszont a Flysky i6x van és a hozzá passzoló modul. Ezzel is működhet? Gondolom ugyan azt a protokolt használja, de azért megnyugtatóbb lenne tudni, h valakinél már működött. -
syler123
veterán
válasz Saccco #59331 üzenetére
Flysky-hoz is menne neked a legyártás? Egy vevőd tuti lenne. Csak Flysky-nál ugye más ám a csatlakozó, ott trainer port van és nem is nagyon van hova tenni. Bedugjuk és lóg a levegőben.
Mi lenne az alapja? Mármint amiből összeraknád?
Milyen távolságokra tudsz elmenni vele?
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59338 üzenetére
Ezzel még lehet meg is próbálkoznék
NRF modulom van 2db, tehát elvileg akkor csak egy arduino kell és összekötögetek? Meg gondolom az arduinora is kell egy szoftver. Ha jól értem az fogja betölteni a multiprotocol modul szerepét? Nekem nem is kell hogy multiprotocollos legyen, csak a bayang protokol működjön és elégedett vagyok.
Hogyan oldanátok be a ki és be kapcsolását? Milyen kapcsolóval?Az arduino-hoz milyen programozó kell?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59364 üzenetére
Köszi!
Programozóm van is ilyen, az kellett régebben az OSD-hez.
Hát, nem tudom hogy akarok-e szívni vele, de valamit csak kellene kezdenem már a kis gépekkel, hogy ne a toy transmitterrel kelljen repülnöm. Mondjuk azt sem tudom hogy az nrf-ek jók-e amik itthon vannak, vagy azt is hazavágtam De szerintem azoknak nincs baja.
AETR-vel megy a Flysky I6 is.
Vennék én készen is, ha lenne...
[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59442 üzenetére
Ezeket az Expo-kat nem is értettem, hogy alapértelmezetten hogy lehetnek ilyen értékek... Le is csökkentettem őket szépen.
Tényleg, olvastam a régebbi hszeid között hogy megszüntetted az ugrálást, azt hogy is oldottad meg? Másik motor curve?Jaj és még egy kérdés az arduino-s multiprotocol modult melyik leírás alapján készítetted? Nekem ha minden igaz a 3,3V-os verzió kell. Ennyit még rászánnék a történetre, több is veszett már sajna... Megrendelném még nyaralás előtt, mert utána csak 1 hét múlva tudom megrendelni, akkor még később tudok alkotni valamit.
Nevezhetjük kérdés-zuhatagnak
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59452 üzenetére
Köszi!
Akkor berendelem az arduino-t és próba szerencse, max a távot vágom haza De először szerintem szét sem szedem, trainer porton keresztül kijön a ppm jel, a banggood-os modul, ha mást nem a 3,3V-ot tudja biztosítani és így ennyi.
Jaj most nézem, hogy maga az arduino 3.3V-12V DC power supply-t fogad, tehát ráköthetem direktben az 1s akkut. És van ugye a 3,3V-os kimenete. Ez jó, akkor lehet nem építem be a távba.
[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
válasz Saccco #59484 üzenetére
Köszi! Tegnap este még húztam lapot 19-re... nem kellett volna. Zabszem volt a seggemben, úgyhogy visszadugtam a távot a gépre. Olyan szinten elszállt a flash, hogy három órába telt, mire egyáltalán bármivel írni tudtam rá.
Néhány alkalmazás az utókornak, amik segítenek ilyenkor:
- parancssorból diskpart
- Windows lemezkezelő
- EaseUS Data Recovery
- MiniTool Partition WizardMost van egy sejtésem, hogy mi okozhatha a problémát, de nem merem 100%-ig kijelenteni. Az a gyanúm, hogy az USB 3-as portot nem szereti a táv.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
válasz Saccco #59691 üzenetére
Köszi! Hát, nagyon másképp értelmeztem eddig.
De akkor nem 5 mód van?
1. LEVEL ON - gondolom ez a sima level
2. LEVEL ON + RACE ON
3. LEVEL ON + HORIZON ON
4. LEVEL ON + RACE ON + HORIZON ON
5. LEVEL OFF = ACRO (és itt mindegy, hogy a RACE és HORIZON ON, vagy OFF)Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Teréz Atya
senior tag
-
fape
senior tag
válasz Saccco #60076 üzenetére
Ez legalább olcsó, bár egy kicsit sok lesz neked. Esetleg az áttétet áttervezve. FB2204 2250KV 3 - 4S Brushless Motor 2pcs
Amúgy mennyire kell olcsó? $8-10 van már gearbesten.[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz Saccco #60078 üzenetére
Sztem 3d módos esc kell neked. Az tudja másik irányba is forgatni a motort.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Geller72
veterán
válasz Saccco #60078 üzenetére
Én most ilyet rendeltem:
Emax-XA2212-820KV-980KV-1400KV-Brushless-Motor-For-RC-Models
8 euró darabja és még kuponozható.
ESC: Hobbywing-Skywalker-2-4S-50A-UBEC-Brushless-ESC-With-5V5A-BEC-For-RC-Models
50/65A - 12 Euró -
ezoltan
tag
válasz Saccco #60220 üzenetére
A sorozatot nem ismerem,de ha van öregedő,megbízható de kicsit tutyimutyi nyugdíjas,az a Wizi.
A forrófejű,meggondolatlan,pénzéhes rohadék szépfiú az X215.
Akire pedig mindig lehet számítani és az egész k.rva bagázst kihúzza a sz.rból,az a Hawk5.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
SpydeR3412
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz Saccco #60400 üzenetére
Értem, bár nálam a kamera a főszereplő, és az inspire fő attrakcióját, a cserélhető obis zenmuse x5 kategóriát nem tud - miközben az inspire ennél is lényegesen tovább megy. A max kamera rá annyit tud elvileg, mint a phantomé.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tillatrilla
senior tag
válasz Saccco #60640 üzenetére
Szia,sziasztok!!
Köszönöm a válaszokat,megkereséseket!!
Igazából nem ez lenne az első ,,repülő" járművem,volt már több helim,és volt egy DJI Phantom1-em is. A dji-t csak kint lehetett használni,jó néhány repülést rögzítettem vele,és zuhanást is persze. Sok bajom volt vele elektronikailag,és megváltam tőle. Időm is kevés lett két kis gyerkőc mellett, de már nőttek pár évet,és hiányzik a repülés. Ezért keresek a dji-hoz képest olcsóbb gépet.Üdv: Attila
-
tillatrilla
senior tag
válasz Saccco #60643 üzenetére
Nem.
DJI Phantom1. Nem 30ezres kategória,bőven a duplája felett volt. A leszállótalpra szerelt iránytűvel,majd navigációs hibákkal küszködő vezérlővel szívtam nagyon sokat. Sokba volt,sokat költöttem rá,olcsón tudtam csak eladni,így megváltam tőle. Még itt a fórumon is kerestem hozzá 1-2 éve vezérlőt.[ Szerkesztve ]
Üdv: Attila
-
Allien
veterán
válasz Saccco #60651 üzenetére
Jaja, a DJI Spark Fly More combo távirányítóval már ennyiért itthon hazai bótban bőven elérhető, és bár kicsit tartok tőle a wifis vezérlés miatt, azért bevállalnám én is. Ráadásul kompakt méretű, kisebb, mint a xiaomi, és mégiscsak dji.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #60710 üzenetére
szemcsi már van! csak kamera kéne ra!
de lehet egy 23grammos whoopot raszigszalagozol azt gyiiiii!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest