Új hozzászólás Aktív témák

  • TomPack

    őstag

    Sziasztok!
    Nemrég lett bekötve hozzám a DiGi 100-as netje, és a problémám az, hogy folyamatosan megszakad.
    A lépcsőházból húzták be egy UTP-kábelen, a lépcsőházban lévő huawei (router?) -ről, ami optikán lóg a szolgáltató zárt dobozában.
    A szerelő elmondása szerint a gigabites portba dugott, és azt mondta, ha beszerzek magamnak egy gigabites routert, akkor majd kérhetem az 500-as netet is. Egyelőre úgy voltam vele, hogy nem kell új router, befogom az ezeréves TP-Link routerem.
    Pár nap múlva eltűnt az internet. Szerelő kijött, a hiba az én eszközömben van, mert a routeremet újraindítva egyből lett világító zöld földgömb led rajta. Szöszmötölt a lépcsőházban lévő dobozban is, de azt mondta ott minden rendben van. Így megszívtam a kiszállási díjat persze. Majd pár nap múlva újra elment a net, akkor is a saját routerem újraindítása oldotta meg a problémát és ez így ment pár alkalomig amikor meguntam és előguberáltam otthon egy másik routert, igaz az is csak 100Mbit-es régi D-Link DIR-600-ast. Amivel persze ugyanígy jártam, folyamatosan lehalt vele a net. Iszonyatosan lelassult amikor több eszközt (3-at) használtam rajta, majd teljesen elment róla net. Restart után persze észhez tért.
    Gondoltam itt elég, ezek már biztos kiöregedett vén eszközök, biztosan ez a baj, veszek egy gigabites routert.
    Igy lett egy Tp-Link Archer C6, de a probléma ugyanúgy fennáll! Naponta többször is irgalmatlanul lelassul a net, majd megszakad. A routeren a földgömb zöldről sárgára vált, majd teljesen kialszik a fény. A beállítás oldala olyankor azt írja, hogy a WAN-kábel lecsatlakoztatva.
    Amit még megfigyeltem, hogy egyszer 100Mbit-nek írja a WAN-portot, másszor pedig 1000Mbit-esnek. Az első esetben rendszerint 92Mbit-et mérek Speedtesten, a másik esetben pedig konstans 109Mbit-et. Wifin, és LAN-kábelen is.
    Restart után újra van net.
    Segítsetek mitévő legyek! Bejelenteni a hibát nem szeretném, mert akkor újra fizethetem a kiszállási díjat. Mi lehet a gond? A behúzott UTP is új, a sajárt routerem és a gépem között lévő LAN-kábelt is kicseréltem, már mindent kipróbáltam, a szomszéd szemetét is levittem, de mégsincs stabil netem! :O

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák