Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz Dragon3000 #78800 üzenetére
Soha nem maga a cucc jobb, hanem egyszerűen jobb a minőségellenőrzés / minőségbiztosítás az ismertebb márkáknál mint Hama vagy Delock, mint egy noname-nél.
Egy gyros árát sincs sok értelme ezen spórolgatni szerintem ha már itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Dragon3000
veterán
válasz MasterMark #78801 üzenetére
Ezt most ebben az esetben komolyan írod? Itt az érintkezők egyik oldalról a másikra vannak bekötve, ezen aztán sok mindent kell ellenőrizni. Amúgy a hama se ellenőrzi durvábban a dolgait, mint más, gondolom a gyártásból, minden 1000diket ellenőrzik azt csá.
-
MasterMark
titán
válasz Dragon3000 #78802 üzenetére
Igen komolyan mondom.
A kábel is csak annyi, hogy a rezek mennek az egyik végétől a másikig, nem?
Egy simán nem a legjobban sikerült krimpeléstől is van, hogy egy érzékenyebb eszköz eldobja a gigabitet, pedig ott is érintkezik minden mindennel. Egy ilyen kis műanyag szarnál is megmozdul a kábel benne, és dobja a linket. Van értelme ötszáz forinton spórolni?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MadMancs
veterán
válasz MasterMark #78803 üzenetére
Elnézést hogy vitát indítottam, de azt írtam ilyen és nem azt hogy ezt. Innentől a kérdező tudja mit keressen, és saját igényei / pénztárcája szerint tud venni egyet.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
adika4444
addikt
válasz MasterMark #78803 üzenetére
+1. Noname villanyos boltból vettem fehér műanyag toldót, márkája sem volt. Háromból három egyre többet dobta el a gigabitet, majd már ott tartunk, hogy egyik sem működik. Kis gagyik, egy helyben voltak, de így is tönkrementek... Végül megoldottam a switch-em áthelyezésével.
Szóval amit mondani akartam ezzel, hogy inkább a Hama-ba tenném a bizalmam, mert a noname cuccok ilyen téren (is) leszerepeltek...
üdv, adika4444
-
4Grider
nagyúr
válasz Dragon3000 #78802 üzenetére
A helyzet az, hogy egyik toldó sem felel meg a szabványnak, mert egy szegmensben nagyjából két dugó hosszan lehet széttekerve a kábel, de ezek a toldók ezt tovább növelik. Az érpárak nem véletlenül vannak úgy összetekerve a kábelben, ahogy, nem cél ui., hogy a hálózati kábelek antennaként működjenek.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Két héten belül másodszorra cserélte a modememet a Digi. Tehát két hét alatt ez a harmadik modem. Hozzáteszem, amit egy hete hoztak, valamilyen ZTE két LAN porttal, eddig teljesen jó volt, de ma beállítottak hozzám, hogy utasításba kapták, cseréljék le Huawei HG8143A5-re. Így is történt, csak egy óra volt, mire bebootolt az eszköz, majd öt perccel azután, hogy elmentek, össze is omlott. Mindegy, újraindítottam, most egyelőre jó.
Viszont szerelő ember azzal etetett, hogy ez már 5Ghz wifit tud. Szerintem nem, admin felületén sem látok erre vonatkozólag semmit, bár tudja a 802.11n szabványt, valószínűleg annak csak a 2,4Ghz változatát. Ki mit tud erről?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Grg
tag
válasz Hegyirabló #78807 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy 2,4GHz-s, ráadásul az antennái 2dBi-sek...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Hegyirabló #78807 üzenetére
Elég egyértelműen le van írva a Huawei oldalán a datasheet-ben, hogy csak 2.4 GHz-et tud. Ha komoly wlan-ra van szükséged, akkor vegyél saját és komoly routert/ap-t.
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Kinézetre valóban ez az. Az viszont tény, hogy eddig mobilon (Appe 11 Pro) és laptopon (MacBook Air 2017) az előző két modemmel (ZTE F668 és ZTE F618) 40/40Mbit körüli sebességet tudtam elérni. Ezzel a Huaweiel ez már 100/100. Tehát valamennyit előreléptünk, és én már a kicsinek is tudok örülni.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
TeeJay
félisten
válasz Hegyirabló #78810 üzenetére
Azért mert 2x2:2 wifis tehát 20MHz-en 144mbit linked lesz telefonnal ha az is 2 antennás
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #78813 üzenetére
előző helyen albiban 3. emeleti ONT-től a lakás ajtóig volt egy CAT5 kábel szakasz, azon egy toldó amin egy 2 méteres szakasz az ajtón belülre majd azon még egy ilyen toldó és a routerig még 10méter kábel
mind CAT5 volt csak összesen kb. 20-25méter 2 toldással és mégis ment a gigabit LAN gond nélkül
Most saját lakásban a 3.-on lévő ONT-től jön a lakáson belülre CAT5 kábel azon toldó onnan meg 10méter CAT6 a routerig és megy a gigabit gond nélkülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
4Grider
nagyúr
válasz Dragon3000 #78813 üzenetére
A szabványt azért találták ki, hogy minden - normálisnak tekinthető - körülmények között is tudja a cat5e/cat6, amit írnak rá. Pl. normális körülmény az is, ha tőled 1 km-en belül ott a Széchenyi-hegyi adótorony a maga 100 kW-jával. Csak épp ott pont nem célszerű a szabvány határait feszegetni. És ez csak egy példa volt a sok közül. (Természetesen én is használtam már - szigorúan ideiglenesen - toldót. Idővel viszont mindig kicseréltem az adott kábelszakaszt, akkor is ha épp problémamentes volt az adott szegmens. Otthoni körülmények közt is, mert igényes vagyok a saját LAN-ommal kapcsolatban is.)
-
Dragon3000
veterán
válasz 4Grider #78815 üzenetére
Lehetsz igényes a saját lanoddal, ha a szolgáltató a lakásba behúzott kábelt már összevissza toldja, nálam is a net kábel volt így megoldva, és azért tudtam megszüntetni a toldást, mert a routert áthelyeztem a toldáshoz, bejárati ajtó után 1,5m-rel a falra került. A nasnál meg az első elméletileg hibátlan kábellel csak 100Mbps volt meg, így gyors előszedtem két rövidebbet és azzal ment, azóta nem volt kedvem szétszedni mindent, hogy egy új kábelt húzzak oda be.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Dragon3000 #78816 üzenetére
Nálunk is, nagypapámnál, és apámnál is az ajtón kívül van ilyen műanyag toldó. Panelház mind, és FTTB.
Persze azzal sincs gond, de azt nem is mozgatja senki.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Dragon3000
veterán
válasz MasterMark #78817 üzenetére
Nekem lakáson belül volt, amúgy a nasnál sincs mozgatva a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Másnál sem volt internet éjféltől kb 06:35-ig? Egész éjjel PADO packetekre várt a routerem
üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
válasz adika4444 #78819 üzenetére
Szia!
Nálam volt. Lehet ütemezett karbantartás is akár, sőt, az időtartam is arra utal.
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , ma nézegettem nagyszülőm digi számláját és szemet szúrt egy dolog , 2 havi számla van egyben diginet1000 , digitel 250 ez ugye 2x , pedig a szolgáltatás digi tv , digi net , digi tel ami 6000FT lenne. Persze mindhárom szolgáltatás a bekötés (2018.05.10 ) óta működik .
Felhívtam az ügyfélszolgálatot hogy ezt nem értem hogyan lehet erre utánanéztek és mondták hogy a tv szolgáltatás nem volt kiszámlázva eddig semikor. Úgy tudja visszamenőleg ki fogják számlázni az elmaradást , na most ez tényleg így van ha nem mi hibáztunk hanem ők , hisz normális szerződés lett és normális bekötés is. Most mérges vagyok rájuk ha tényleg ki akarják számlázni holott ők hibáztak.
Valaki segítsen ebben , köszönöm.VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X
-
MadMancs
veterán
válasz BPéter1984 #78824 üzenetére
Eddig mennyi volt a havi számla és hogy nem tűnt fel lassan 2 éve hogy nincs számlán tv? Egyébként nem 3000 a 3 együtt már vagy 2 éve csak 3 hónapig annyi utána 5xxx a digi 1000 + tv+ alap tel.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
BPéter1984
tag
válasz MadMancs #78825 üzenetére
Úgy nem tűnt fel hogy nem én fizetem , most is csak a szülőm szólt hogy szerinte nem jó. Én tudom nekem is digi van havi 6000Ft , neki most 6600Ft volt január - február havi net és telefon , azért két havi mert ez a 2 szolgáltatás nem éri el a 3500ft-ot havonta így elvileg 2 havonta fizet ( ezt az ügyfélszolgálatos mondta ). Mondom nem én fizetem az övét ezért nincs sok infom róla.
A kérdés még mindig az hogy visszamenőleg kiszámlázzák az ő tévedésüket ?Én tudom az árakat kb mert nekem 2016 nyara óta van mióta elérhető a szolgáltatás a településen , én egyből köttettem amint lehetett.
[ Szerkesztve ]
VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X
-
4Grider
nagyúr
válasz BPéter1984 #78826 üzenetére
Az eht alapján egy évre visszamenőleg lehet számlázni hírközlési szolgáltatás elmaradt díjait.
-
MadMancs
veterán
válasz BPéter1984 #78826 üzenetére
Szerintem igen. Kiszámláhatják. Hisz igénybe lett véve. Sógoromék pl pont akkor lettek invitelesek mikor digi megvette, 9 hónapig nem kaptak számlát hiába szóltak ( majd elkezdték küldeni 2 havival, 1 aktuális és 1 elmaradt. Békéltető testülettől lett info kérve, azt mondták jogos és rendben van. Szerintem itt is így lesz.
-
MadMancs
veterán
válasz 4Grider #78827 üzenetére
Az nem a követelés elévülése? Itt élő szerződésről van szó, digi simán visszavághat azzal hogy jó akkor szerződés vége ha nem fizet. Aztán lehet tévedek.
-
tudi13
aktív tag
válasz BPéter1984 #78832 üzenetére
Mert ha rosszul van számlázva, akkor neked a kötelességed szólni, hogy valami nem jó.
-
Lasersailing
senior tag
válasz BPéter1984 #78832 üzenetére
Nem az előfizető hibája, de nem is kérnek kamatot, azért mert használhattátok az ő pénzüket. Csak a kiszámlázni elfelejtett összeget kiszámlázzák és behajtják. - közgazdaságilag így fogalmaznám meg. Persze értem, hogy fáj (nekem is fájna), de - szerintem - igazuk van. Sorry.
Ha korrektek akkor felajánlanak valami részletfizetést, lásd 78828-as HSZ.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz BPéter1984 #78829 üzenetére
Ez ilyen, ki kell fizetni a dolgokat.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lackooo84
nagyúr
válasz BPéter1984 #78829 üzenetére
Csak egy évre visszamenőleg, a többi elévült. Viszont ha továbbra is onnan akarod igénybevenni a szolgáltatásokat, akkor nem árt az egészet.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Gyurka6
őstag
válasz Dragon3000 #78800 üzenetére
Ugyan kicsit megkésve a toldókról: a 200ft-os toldóban sima vezetékekkel oldják meg a két csatlakozó közötti kötést, 2eft-osban egy nyák panelen árnyékolva kívülről.
Gyurka
-
Gyurka6
őstag
válasz Dragon3000 #78841 üzenetére
Azért írtam, hogy ha nem jó/vagy egyébbként, lehet találni precízebbet is, igaz drágábban...
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Sajnos a pénteken iderakott Huawei HG8143A5 ONT-vel teljesen bizonytalan az internetsebességem. Kezdődött azzal, ahogy már említettem is, hogy több mint egy óra volt, amíg ez a Huawei egyáltalán bebootolt. Itt ültünk a szerelőkkel, mint a hülyék. Nem is teljesen értem, hogy miért kellett a ZTE F618-at lecserélni erre, amely bár egy fapados ONT, még is előtte egy hétig teljesen jól működött. A szerelők azt mondták, azt az utasítást kapták, hogy ZTE el, helyébe Huawei. Másfél nap alatt kétszer omlott össze és kétszer kellett újraindítani, a sebesség is meglehetősen ingadozó.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy saját routert, vajon megoldódhat vele a gondom? Nyilván persze megpróbálom elérni, hogy hozzák vissza a ZTE-t, és azt rakatnám bridgebe, és arra menne rá a saját router.
Az a bajom, hogy az elmúlt három és fél évben semmi bajom nem volt az internetszolgáltatással, néhány üzemkimaradást leszámítva. Teljesen stabilan hozta a 900Mbit feletti letöltéseket és a 300Mbit feletti feltöltést. FTTH, optika.
Köszönet a válaszokért!
-
adika4444
addikt
válasz Hegyirabló #78843 üzenetére
A ping is ugrál bizonytalan sebességnél?
Át kell kérni bridged módba, és ki kell próbálni, hogy megoldódik-e. Szerintem amúgy nem fog, cserés az az ONT.
üdv, adika4444
-
Hegyirabló
veterán
válasz adika4444 #78844 üzenetére
Szia!
Pingem jó, 1-2 msec között változik. Ennyire trágya volna ez a Huawei? Tényleg csak ismétlem magamat, de nem értem, hogy a teljesen stabilan működő ZTE-t miért kellett lecserélni erre.
-
adika4444
addikt
válasz Hegyirabló #78845 üzenetére
Azt én sem értem. Főleg, hogy elvileg Huawei ONT ZTE-s területen nem megy, és fordítva. Igen érdekes, nem tartom kizártnak, hogy ez okozhatja a problémát. Jelentsd be újra.
Az is érdekes, hogy egy órát bootoltatták, szerintem ha 10 percig nem tér magához, az nem normális, és az sem megoldás, hogy egy óra elteltével ha megy akkor jó lesz az...
üdv, adika4444
-
Hegyirabló
veterán
válasz adika4444 #78846 üzenetére
Köszi! Nyomni fogom a dolgot, nem ráznak le. Ez meg kifejezetten érdekes (én sem tudtam), hogy területileg lebontva adják az ONT-ket. Az tény, hogy itt eddig csak ZTE volt, nem volt soha Huawei vagy bármi más.
-
adika4444
addikt
válasz Hegyirabló #78847 üzenetére
Ez a téma nem kifejezetten az én asztalom, de itt az ONT a kábel túlvégén lévő OLT-tel szerves kapcsolatot alkot, azaz nem olyan mint ADSL-nél, itt meg van kötve, mivel mi működik együtt...
Az lenne érdekes kérdés, hogy másnak is cserélték-e, mert lehet globálisan cserélgetnek a környéken, de ezt nem hiszem.
üdv, adika4444
-
Hegyirabló
veterán
válasz adika4444 #78848 üzenetére
Jól hiszed, ha nem hiszed. Itt csak én vagyok most a problem child, legalább is ők azt állítják, hogy mindenki másnak jó a nete a környéken. Nyilván, ha nem így lenne, akkor sem árulnák el. Azt tudom elképzelni, hogy valójában a kedvembe akartak járni ezzel a Huawei ONT-vel. Arra alapozom ezt, hogy régi a viszonyom a Digivel, aktívan segítettem őket abban, hogy ki tudják építeni az optikájukat, mert több házban is közös képviselő vagyok a környéken, és amikor terjeszkedtek, akkor ott segítettem őket, ahol tudtam.
Szóval azt gondolom, hogy alapvetően jót akartak ezzel a Huaweiel, csak rosszul sült el.
-
Turcy086
tag
Sziasztok!
Akinek bridge módba megy a router, hogy tudja autofrissiteni az IP-t dyndns szolgáltató felé?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest