Új hozzászólás Aktív témák

  • picur10

    aktív tag

    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Digi -ha jól emlékszem- tavasszal járt körbe nálunk (Zugló, Mogyoródi út környéke, a patakon túl) és kiépítette a hálózatot. Egy 11 lakásos társasházban lakom és mivel akkor nem történt döntés a házban, hogy miképp hozzák be a kábelt, így az egyelőre elmaradt. Jelenleg az egész házban UPC van, amiknek a koax az alapsorból van lakásonként szétosztva. Mivel nem akarjuk szétveretni a külső vakolatot ezért felmerült, hogy egy -valószínűleg- már nem használt kábelezés helyére (ami egy szép szürke, MATÁV-os dobozba érkezik :) ) be tudnának esetleg jönni a lépcsőházba.
    Az ügyfélszolgálatos hölgy nem tudott nekem segíteni, hogy itt milyen kiépítésre kellene felkészülni.
    Valószínűleg innen minden lakáshoz kellene csövet vinni (jövőre pont festés lenne). Ebben optikai kábel fog menni? Itt azért egyes lakásokig pár könyök biztos kell, ezt nem gond optikai kábellel?

    Illetve nálam most a koax valami varázslatos utakon jut el a lakás másik végébe, több helyen toldás van, helyenként parketta alatt megy, szóval kb. cserélhetetlen.
    Ha jól értem, akkor két lehetőség van?
    - egyenesen elvinni a lakás másik végébe a kábelt minden más eszköz nélkül és ott szétosztom (tv, telefon, pc most is kb 2 méteren belül van)
    - a digis eszközöket a bejáratnál szereltetem viszont ekkor több kábelt (koax és utp) is kell vinnem ugyanerre a helyre (most csak tippre 15 méterre)? Esetleg itt megoldható lenne, hogy a régi koaxot elcsípve a tv-hez marad a kábel (ilyen távolság nem gond?) az ajtó mellé mehet a NAS és egy rendes wifis routerrel kapna minden eszköz netet is, míg nálam is festés előtt lesz egy kábelezés?

    Gondolom azért, mert még nincs bevezetve hozzánk, a digi oldalán nem is lehet megnézni, hogy milyen kiépítettség van (és persze az ügyf. hölgy erre sem tudott választ adni)

    Köszi!

    Bocsánat, ha nagyon alap kérdések, nem értek hozzá. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák