Új hozzászólás Aktív témák

  • sajog159

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ha minden igaz, 30napon belül nálam bekötik a DIGI kábelt trió csomaggal (családi ház, optikai kábel). Elvileg az üzletkötő többé kevésbe elmondta műszaki részletet is, így van megközelítő elképzelésem a lehetséges bekötésekről. Az alább leírom, hogy képzelem a bekötést és örülnék, ha valaki megerősítene vagy az esetleg hibákra hívna fel a figyelmemet. Most UPC internet, DIGI műholdas TV és Telekom telefonom van.
    1. Az emeleten bejön a DIGI optikai kábel, ott lehetne a falra tenni a terminált. Ha valakinek mostanában Pesten szereltek be, milyen típust adták, van róla valami leírás?
    2. Terminálról koax kábellel menne a fenti TV (Smart CAM-el).
    3. Egy koax T-elosztóval levezetem a TV jelet a fszt-re. Itteni TV csak CI csatlakozós, így a csatornák többségét koax kábellel meg be abba, de a DIGI Film egy box/HDMI-el; ehhez boksz előtt koax T-elosztó kell.
    4. Internetet UTP kábellel gondoltam elvezetni az optikai termináltól a PC-ig (az emelten van, másik szobában). Kb. 15-20 m, 1000Mbit/s miatt feltehetően nem árt a CAT6. Nem?
    5. PC előtt most egy UPC wifi router van, igazából ez csak mobilhoz kell. Ha nem wifi a DIGI terminál, ide tennék egy routert (TP-Link WDR-4900, most nem használom).
    6. Telefon-t gondoltam simán rákötöm a jelenlegi vezetékre: a bejövő Telekom madzagot le és jelenlegi 3 telefonkészülék rá lesz kötve DIGI terminál telefon csatlakozóra. Jó így?

    Pár kérdés még:
    a. kell valamit állítanom a PC-en a levelezésem miatt?
    b. a TP-Link router és DIGI terminál „megértik” egymást? Vagy itt is kell valami beállításra figyelnem?

    Kicsit hosszóra sikeredet :Y .
    Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot elolvasni és kommentálni a fentieket!

Új hozzászólás Aktív témák