Új hozzászólás Aktív témák

  • l1k3_1t

    csendes tag

    Ma volt a szerelő és beszerelte a felujítás alatt álló lakásba a Huawei-es ONT-ot, ami Bridge Módban van (pont, ahogy az első digi által indított telefonálásban kértem és betartották, hogy csak internetes modemként működik a gyárilag Wi-Fi-re + Telefon + kábeltvre és netre képes ONT). A LAN1-ből jön az egész internet a Routerbe. Kaptam PPPoE azonosítókat és begépeltem az ASUS TUF AX-5400 routerre (nem bérelt Wi-Fi 6-os Router, saját).
    Kapom a garantált (azon felüli) sebességet azért, de szószerint gigabites és ahhoz közeli sebességet nem kaptam (router belső mérőprogrammal, ami Speedtest-et használ szószerint. Kábellel kötött Laptop nem volt kéznél): 329 és 259 mbit/s (LE/FEL), de az se rossz. Kapom az IPv6-ot (azért csoda, mert gyári ZTE ONT-nál (router mód) nem kapsz). Kábelesen használnám a Router-t leginkább, mert wifin keresztül borzalmas a feltöltés (max 9 mbit/s, de nem a Digi tehet róla, mert előbb mondtam, hozza a garantált sebességet).
    Kértem ugyszint MA Digi Mobilt (Aktív 50-es, csak internetes) és beraktam a Tenda 4G185 hordozható wifi cuccra, hozza a sebességet azt is amit írtak.
    Egy hátrány: nincs FIX IP cím (csam mert magán ügyfél vagyok) ;(

    [ Szerkesztve ]

    Minden elérhetőségem https://cutt.ly/FwefivRV

Új hozzászólás Aktív témák