Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
Topikgazda
-
félisten
-
j.la
tag
válasz szabonagyur #42403 üzenetére
Rendszeresen takarítom így kötve hiszem, hogy az lenne a baj. Már meg lett közbe a válasz. Tönkre ment a táp, a cseretáppal egyből jól megy már minden.
Somasz: Köszönöm a tippeket!
-
félisten
-
félisten
válasz Roxkex #42405 üzenetére
Szia
Volt egy kis szabadidőm, meg egy plusz SSD-m így kipróbáltam a legújabb moddolt driverlt plusz a javasolt intel drivert. Hát nem az igaziak, Intel driver felment szépen, majd AMD ahogy kellett, erre újraindult és már nincs AMD eszköz és pörgött a venti is rendesen... Na ennyit ér kb a moddolt.
-
Roxkex
senior tag
válasz szabonagyur #42407 üzenetére
Hát , majd meglátjuk nállam mit muzsikál a cica :\
A rendszer üresjárati folyamata , system, CPU 80 memó 24k .. Ez norm ? :\Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
félisten
-
Roxkex
senior tag
válasz szabonagyur #42409 üzenetére
Hát , akkor innentől kezdve elvileg nem lehet baja .. :\
De azért megnézetem majd!Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
royal63
tag
SzaboZE , Szabonagyur köszi a vàlaszt , azt elfelejtettem irni hogy ez egy uj gep ès W7 Ultimate van rajta.
Eszközkezelőben màr letiltottam majd ujra engedèlyeztem a meghajtót de nem látja igy sem. -
-
royal63
tag
-
beleszólok
senior tag
i5-2520M proci, "Balanced" power plan / néha Ultra Performance
Normális, ha 4-5%-os processzor terhelés mellett bekapcsol a procihűtő ventilátor?
Gyakorlatilag annyi elég, ha itt megállok a hozzászólás írása ablakban és várok egy kicsit: az animált GIF-ek miatt valahol 10% körül jár a terhelés, egy-két perc után beindul a hűtés.
Úgy emlékszem, régebben nem volt ilyen.
Feltételezem, ha elkoszolódott a hűtőborda (el tud egy Latitude-n?) az nem garanciális hiba.
Pár hónapja alaplapot cseréltek egy több éve húzódó hiba miatt, mintha azóta gyakrabban kapcsolna be, de biztos nem vagyok benne (ez lenne a jobbik eset, mert ha így van, akkor lehet, hogy az alaplapot cserélő srác kicsit spórolt a hővezető pasztával)[ Szerkesztve ]
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz beleszólok #42421 üzenetére
Közben lejárt a szerkesztési idő: lemaradt, hogy elég változatos, mikor kapcsol be a ventilátor. Van, hogy 51 foknál, de előfordul, hogy 57-58 fokig megy. (ezek és a fenti hozzászólásban írtak, mind a Balanced beállításra vonatkozó adatok)
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
red13
tag
Problémám a következő, szétszedtem darabokra az N5010 laptopom, kitisztítottam mindenütt, a CPU-n kicseréltem a hővezető zsírt, a GPU-n a hővezető lapkát. Gép összerak, de nagyon megy a ventilátor szinte folyamatosan, egyszóval hangos na. A hőmérséklet a processzornak alapjáraton 42-44C és nem is sűrűn megy ez fölé. Míg a GPU 58-60 alapjáraton, de mihelyst elkezdek netezni, elindítom a firefoxot felugrik 68-70V fokra, ugyanez van ha filmezek. Közben persze gőzerővel megy a ventilátor! Rengetegszer szétszedtem, összeraktam, próbáltam kevesebb-több hűtőzsírt rakni, nagyobb lapkát vágni a GPU-ra, de hiába. Mi lehet a probléma?
Az elmúlt három évben soha nem csinált ilyet, ha egy kicsit hangosodott kifújtam kompresszorral és már el is csitult. Viszont így még filmezni is rossz, hogy közbe hallgatom ahogy pörög a ventilátor.[ Szerkesztve ]
-
xtremez
aktív tag
Üdv!
Inspiron 15 r 7520 gépem van. Battlefield Bad Company 2-t raktam újra játszani, de valami borzalom ahogy fut és nem értem miért. Battlefield 3 tökéletesen megy és a BF 4 is egész jó. Miért lehet ez ? Driver gond volna ?
-
SzaboZE
addikt
A hőmérsékletek még jobbak is, mint szoktak lenni ilyen gépeknél. BIOS upgrade/downgrade változtathat a hűtési házirenden. Gyanítom azért megy ennyit a venti, mert sok társa halt hőhalált és a hűtést inkább jobban felhúzták.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz beleszólok #42421 üzenetére
Tök mindegy a terhelés, hőfokra kapcsol a hűtő.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
red13
tag
válasz SzaboZE #42425 üzenetére
És honnan tudnék korábbi bios-t leszedni? Nekem a legújabb van fent, dell oldalán meg más nincs fent.
Igazából az itt a gond, hogy miután paszta és gap pad csere történt, hangosabb és melegebb lett a gép. Soha nem pörgött így a venti netezés vagy filmnézés közben. Mondjuk biost se sűrűn frissítettem még a 3 év alatt. -
beleszólok
senior tag
válasz SzaboZE #42426 üzenetére
Én is így tudtam, sőt... eredetileg úgy emlékeztem, hogy ez nem is szabályozható, mert a ventilátor magát kapcsolgatja, de ez valószínűleg nem igaz.
Viszont így sem tiszta, mert miközben "Balanced"-re volt állítva a power plan, volt, hogy 52 foknál kapcsolt be, volt, hogy 59-nél. (hacsak nem néztem el valamit, de majd előszedem a logot, csak írni kell rá egy programocskát, ami feldolgozza)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Roxkex
senior tag
Dell I 3537 , újabb kékhalál... Kezdek gyanakod j arra a rohadt hűtőre most már ... Valami nagy gáz van :/
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Dell Inspiron 3537 típusú laptop néha kék halállal ujraindul. Ez akkor szokott előfordulni, mikor otthagyják az asztalon és készenlétibe megy, majd mikor újra bejelentkeznek és indítanak egy programot, akkor kék halál és újraindítás.
olyat is csinált, hogy aktiválva volt a windows 7 prof, legális, és nem rég újra kellett regisztrálni.
MI lehet a gond? Hardware hiba lenne?06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
somasz
Topikgazda
Hasonló kékhalál problémákra ajánlom a bluescreenview-t, kiolvassa a hibaüzeneteket, utána egyszerűbb azonosítani a hibát.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok pár napja újítottam egy 7737-es modellre Lenovo Y510p-ről cseréltem bizonyos okok miatt, lényegtelen Olyan problémám van vele viszont, hogy elég lassú...tehát a Lenovohoz képest eléggé borzalmas, nem gondolnám hogy @1.6ghz kevés neki egy böngészőhöz esetleg alatta fut valami játék asztalon de hát azért nem kéne ennyit gondolkodnia úgy érzem, vagy az SSHD hiánya? Nemtudok rájönni, win 8.1-et(pro) raktam fel teljes forzmázással, szóval a rendszer tiszta mégis néha veszettül lassú simán csak böngészés vagy akár helyi mappák megnyitásánal. Tudtok erre valamit mondani? Minden driver fent van szépen elvileg.Valamint van arra lehetőség hogy ne 1.6ghz en fusson a proci nemlehet kicsit overclockolni? Nem kell takarékos legyen...a gyorsaságnak jobban tudnék örülni
Előre is köszi!
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
Acsifun
aktív tag
válasz somasz #42442 üzenetére
Felraktam mindent elméletben, intel HD grafika, chipset driverek, geforce experience stb, frissiteni nem frissít az biztos és semmi gyanús...feladatkezelőbe sem ahogy figyelem a folyamatokat.
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
félisten
-
Roxkex
senior tag
válasz szabonagyur #42444 üzenetére
Most felraktam az AMDről az eredeti drivereket .. :\ Majd kiderül mi lesz , de ez a kékhalál eléggé para
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
félisten
-
looser
addikt
Sziasztok, már nem garis Inspiron N5050 notihoz elveszett recovery dvd esetén lehet valahogyan szerezni? W7 Home Premium X64 címke kulccsal együtt a gép hátulján.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest