Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
koshmar
őstag
válasz Real Ghoost #450 üzenetére
Igazából nem konkrétan oda akarok menni, csak gondoltam, hogy listámra felkerül, ha van annyira jó.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #453 üzenetére
Az Avesztánál raktak bele régen, amikor ettem ott. Azt kell hogy mondjam, nekem nagyon bejött.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Hotel Óbester étterme (John Bull Pub)
Kellemes küllemű hely, nagyban hasonlít a Jack Pub-ra, ami a Böszörményi úton van. Számomra bejönnek az ilyen stílusú éttermek. Négyen voltunk, így eszerint értékelnék, mivel mindenki megkóstolta a másik ételét.
Egy nagyon kedves, fiatal, kezdő felszolgálót kaptunk, akiről messziről látszott, hogy nem volt a helyzet magaslatán, de mégsem tudnék rá haragudni egy percig sem. Mindenki volt kezdő és abszolút nem ítélem el az ilyesmit. Kissé ügyetlen volt, de nagyon udvarias és látszott rajta, hogy alázattal viselkedik a szakmája iránt.
Előételek:
Tatárbeafsteak zöldségágyon pirítóssal -100%-
Nagyon kellemes meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire isteni tatárbeafsteaket csinálnak itt. Megkockáztatom, hogy eddig ez ízlett a legjobban amit Debrecenben ettem. Le a kalappal. Ezután jön a Calico Jack féle tatár. Azt viszont nem értem, hogy miért nem előttünk csinálták meg, amikor oldalt volt az erre a célra használt szervizasztal, ahol félrevonulva készült el e remekmű.Olivás padlizsánkrém friss zöldségekkel és bruschettával -100%-
Hasonló érzés, nagyon nagyon finom, krémes és könnyű volt.Érdekesség, hogy egy idősebb, bajuszos felszolgáló az asztalunk előtt úgy leszidta a kezdő kollégát azért, mert nem azzal a kanállal készítette el a tatárt, amivel "kellett" volna. Ezt azért ilyen formában elég kellemetlen volt, úgy gondolom nem előttünk kell ezt lebonyolítani. Azt tegyük hozzá, hogy ez a fiatal srác olyan tatárt készített nekünk a "rossz" kanállal, amit egy-két étterem igen megirigyelhetne. No comment.
Amikor az előételeket megkaptuk, akkor rendeltük meg a főételeket. Személy szerint nem szeretem, ha egyből, egymás után hozzák ki gyorsan a fogásokat, de azért 35-40 percet várni kissé durva, úgy, hogy az egyik főétel lemaradt!!! Elnézést kértek, értetlenkedtek és azt mondták, hogy 10 perc múlva jön a 4. főétel is. Ebből a 10 percből lett kb. ismételten 30 perc. Ez már azért nevetséges és felháborító volt. Ráadásul úgy, hogy a 4. étel egy max. 10 perc alatt elkészíthető fogás volt, de erre nemsokára kitérek.
Főételek:
Borsos mustárban érlelt szűzpecsenye grillen sütve sült paradicsommal, csípős cheddarmártással, rozmaringos burgonyával -90%-
Nagyon ízletesre sikeredett. A hús porhanyós és fűszeres volt. A rozmaringos burgonya viszont nem igazán tükrözte azt, amiről elnevezték. Csípni nem csípett, pedig a is benne van a nevében ám...Borjú T-Bon steak burgonyapürével -10%-
Csak azért nem kap 0%-ot, mert a burgonyapüré ízre és állagra rendben volt. A hús száraz, íztelen és rágós volt. Én nagyon szeretem a steaket és mindig "médiumra" kérem, de ez vicc kategória volt. Még jó, hogy nem én rendeltem...Wokban sült chilis - fokhagymás garnélafarkok
friss zöldsalátával-10%-
Egy az egyben érződött ez a mirelit ízhatás, nulla fantázia. Abszolút semmi wok jellege nem volt az ételnek. Itt a 3. fő a társaságból friss zöldsaláta helyett bundázott zöldségvariácót kért, mint köret, amit végül teljes főételként számláztak ki... Mondhatni nem fair, arról nem is beszélve, hogy itt nem a wokban sült vagy a keleti konyha által közismert bundás zöldségekre kell gondolni, hanem rántott brokkolira és karfiolra. Köszi, azt ehetek bárhol.Grillezett csirkemell füstölt gomolyával sütve, baconba tekerve, ropogós salátaágyon -30%-
Ez volt a 4. főétel amire kicsivel több, mint 30 percet kellett várni. Ez a fogás kb. 10 perc alatt elkészül (nagyon maximum). Egy egyszerű, grill csirkemell egy kis gomolyasajttal, mellé szimpla saláta. Fantáziátlan, ízre nem volt rossz.Saláták:
Sárgarépás káposztasaláta -100%-
Nagyon finom volt.Lilahagymás paradicsomsaláta -100%-
Szintén.A salátákat is majdnem elfelejtették, úgy kellett szólni, hogy...
Desszertek
Csokoládés profiterol -5%-
Abszolút semmi köze nem volt ahhoz, amihez lennie kellett volna.Créme brulée fagylalttal -2%-
Szintén, vicc kategória. Könyörgöm, miért vesznek fel ilyen ételt az étlapra, ha nem tudják mi az? Ez nem csak erre az étteremre jellemző, hanem úgy Debrecenre mindenhol, ahol eddig ettem ezt az édességet. Köszönő viszonyban sem volt az eredetivel. Ráadásul mit keres benne málna?!?! Ki kért bele és miért nem írták rá az étel mellé?Az ételek elfogyasztása után beszélgettünk egy kicsit és arra jutottunk, hogy hogyan fogják kihozni jól azt, hogy a 4. főétel ennyit késett. A válasz sehogy! Elnézést kértek, de ennyi. Egy profi étteremben ilyenkor vagy egy nagyadag kedvezményt adnak vagy pedig nem számítják fel ennek ételnek az árát. Lásd, Calico Jack Pub, ahol egyszer ugyanígy jártunk (Bár ott csak 15 percet késett az étel). Azért egy olyan helyhez ilyen téren is fel kell nőni, pedig csak pár utcára arrébb van. Itt derül ki igazán, hogy ki mennyire gondolja komolyan a vendéglátást.
Konklúzió:
Az előételek miatt biztos, hogy vissza fogunk térni. Mennyeire sikeredtek, illetve a legelső főétel is, minden más iszonyatosan gyenge volt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Marci79
aktív tag
Adria Ételbár
Mai tapasztalat: Nagy gyrostál. A fele káposzta volt. És nem túloztam egy kicsit sem ezzel! -.- Ezt leszámítva ízre jó volt a maradék része. Egy kecskének is elég lett volna az a rengeteg káposzta, bakker......
-
#33253120
törölt tag
Adria. Adria. Adria....
Agyalok. Az van a piac II külső oldalán? Füredi-Nándor utca sarkán...
Néha beestem oda régebben. Le lehetett pacsizni a Desperado tagjaival, valamelyik mindig ott lógott... Pár évvel ezelőtti tapasztalataimat figyelembe véve nem ajánlott. 6-7 perc sétára van, de valahogy sosem kerül szóba ha rendelni kell, vagy koccani akarunk kajás helyre.
Amit ott ettem eddig az nem tetszett. Olcsó alapanyag, rosszul elkészítve.Pedig Rejtő Jenő leírta a frankót. Akár működhetne is.
-
#33253120
törölt tag
válasz #33253120 #458 üzenetére
Már nem férek bele a szerkesztésbe, de pontosítanék. Rejtő leírta, és működik.
Talán a nagy Levin modta az egyik könyvben, hogy "Vannak jó ételek, és vannak rossz ételek... A jó ételeket is meg lehet csinálni rosszul, és a rossz ételeket is meg lehet csinálni jól" Az idézet nem pontos, inkább csak a mondanivaló szellemiségét adja át... -
Gerzsi
tag
Rendeltek valamit ma ebédre? Nem hoztam kaját aztán rendelni kéne valamit
-
Kickass
őstag
40es Palacsintázó
Hamburgerük kifejezetten pozitív élmény, a buci bolti de omlós kalácsos inkább édes. Igaz nem pirították meg, kíváncsi vagyok ha külön kérem akkor lett volna e erre lehetőség. A hús házi és marha, nem túl fűszeres de jó állagú szaftos mégis átsütött. Sajtból cheddar lapka jár.
Standard zöldségek, nem öntözik el ketchup mustárral, egyáltalán nincs is benne.
Tojásost kértem ami tükörtojást jelent, állaga jó íze finom volt, pedig erre nagyon érzékeny vagyok a gumi állagúra sütött tükörtojástól hányingerem van.
Összeségében egy nagyon kellemes és laktató cucc. +jópont hogy mindenfélével lehet fizetni, szép kártya stb...Ugyanitt próbáltam gyros tálat is, az felejthető, a hús fűszerezése jó de állaga nem a legjobb (comb), krumpli sima fagyasztott, zöldségek jégsaláta pár vastagabbra szeletelt uborka/paradicsom/hagyma karika. A fokhagymás szósz volt még talán értékelhető. Adagra se hatalmas ahhoz képest hogy nagy tálnak hívják, érdekes mert kicsi nincs is
Legközelebb a palacsintákat is kipróbálom.
-
#76385920
törölt tag
Köszi valamelyik nap gondolkodtam én is, hogy gyros vagy hambi a 40es-ből, aztán végül egyiket sem választottam. Helyette inkább egy Roncs & Roll Chicken óriás Zilburgert választottam.
Nekem nagyon izlett. Buci omlós, nem pirított. Szokásos zöldségek (jégsali, pari, ubi,lilahagyma). darált csirkehús kellemesen szaftos volt, nem volt kiszárítva, valamiféle zöldfűszerrel is volt fűszerezve ami néha átütött az egészen, de alapvetően kellemes volt. Tükörtojás jól sütve, közepe kissé lágy ami miatt óriási pirospont mert én igy szeretem!
Az adag hatalmas, jól lehet vele lakni, de legközelebb otthonra kérem és késsel-villával tolom be mert kézben sajnos szétesés nélkül lehetetlen megenni.
[ Szerkesztve ]
-
#33253120
törölt tag
válasz #76385920 #464 üzenetére
Helyes kéztartással sem menne?
-
koshmar
őstag
Nem tudja valaki, hogy az Oli meddig van nyitva hétköznap? Sose néztem meg.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Real Ghoost
aktív tag
Vagy 2 hete ettem ott, de már a kaja se volt valami meggyőző magukhoz képest...
Az meg hogy nem akarják jobban futtatni magukat érdekes, se egy normális facebook oldal, se semmi, megelégednek ennyivel is úgy látszik.Bár érdekes, a Duna döner sem viszi túlzásba a reklámozását, mégis rengetegen rendelnek tőlük.
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #474 üzenetére
Azért a Duna Döner nyitva tartása fényévekkel jobb, mint az Olié, illetve nem kell 30 perceket várni egy ebédre... stb. Manapság ezt nem lehet megengedni szerintem.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
#76385920
törölt tag
Én szeméylesen ismerem az Oli tulaját. Már én is kerdztem tőle, hogy miért van ez így. Annyit mondott, hogy így is rengeteg vendégük van, nincs szüksége ezekre a dolgokra. (Pl. ha jól tudom utalvánnyal sem lehet náluk fizetni)
-
#33253120
törölt tag
válasz Real Ghoost #474 üzenetére
A Dunát szeretem, de csak személyesen. Olyan helyről elvből nem rendelek aminek csak Facebookja van..
-
#33253120
törölt tag
válasz Bjørgersson #486 üzenetére
Egyrészt mert nem akarok napközben felmenni a facebookra. Sőt, soha nem akarok a Facebookra menni. Két-három családtag miatt vagyok csak ott...
Másrészt cipőt a cipőboltból. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz #33253120 #485 üzenetére
Jelentősen kisebb is a kiszállított adag, meg sokat kell rá várni, úgyhogy jobban is jársz, ha inkább személyesen térsz be.
Ma este a Pop Art kávézót és gyros bárt fogjuk kipróbálni, a best fm-en egész sokat reklámozzák a helyet (kell is nekik, mert kint van a picsában) viszont "ismerősök ismerőse" szerint nagyon klassz a gyrosuk, majd beszámolok róla.
-
-
#33253120
törölt tag
Napokban kipróbáltam a Bosphorus-t...
Tetszik.
Eléggé autentikusnak tűnik, amikor bent voltam én voltam egyedül magyar...
Az adag mérete megfelelő volt.
Valaki írt ilyen csemege uborkát visszább, na én olyat nem találtam benne. Káposztából kétféle volt benne, fehér és lila, kellemesen roppanóra csinálva. A hagymájuk valami isteni volt, valami léből vették ki de szokatlan volt, hogy van hagymaíze. Köretet vegyesen kértem, ami sült burgonya, rizs, és bulgur. A krumplira rámikróztak, ahogy fentebb is írva volt, de az élvezeti értéket ez nem befolyásolta jelentősen. A hús nem túl kicsire vágva, de megfelelően pörzsösre sütve került elénk. Tetszett az összhangja az öntetekkel...Ha először járok ilyen helyen, akkor mehet bele minden. Arra szoktam kíváncsi lenni, hogy mit álmodnak bele az ételbe. Itt ezzel nem volt semmi baj.
Kóstolásra kifejezetten ajánlott.
https://www.facebook.com/bosphorusdebrecen/timeline
Természetesen nekik sem futja honlapra. Szóval innen sem fogok rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
Gerzsi
tag
Campus-étteremről vélemény?
-
#33253120
törölt tag
válasz #76385920 #466 üzenetére
Zilburger.
Bakker mondtátok, hogy nagy, de ez NAGY!
Az ott egy galaxy express lte, meg egy korsó sör mellette...
Pozitívum: könnyű a zsemle, meg lehet(ne) enni a méret ellenére. Jó az ízmélmény, jó az összhatás. A rántotta jó ötlet benne.
Negatívum: könnyű a zsemle, törik az elején, elázik a végére. Elvben, ha szívószállal iszol mellé, és nem akarod letenni akkor a szabvány hamburgerfogással megehető lenne a méret ellenére. A hús részben marha, de inkább egy vegyes fasírt nagyon jó ízesítéssel. Viszont van benne szilánk. Ez nem tetszik.Konklúzió: buli kaja. Ha van egy kicsi a fejedben, akkor nem érdekelnek a hibái.
Vállalható cucc. Kóstolásra közepesen ajánlott, ár/érték aránya kitűnő.
-
#33253120
törölt tag
válasz zolikaDB #498 üzenetére
Hja. Tudom miről beszélsz. Nekem a nyelvem vágta meg párszor. Nem örültem....
Más Múltkor az Adria felé jártam, nagyon éhes voltam, eszembe a jutott a múltkori csevej.
Ananászos burger lett.
Csak kéthúsos (óriás) hambi van. A hús panírozott(!) házi jellegű valami. Nem minősítem. Az ananász standard konzerv karika, nem hagyták rajta szerencsére a levét. Volt benne öntet is, az vállalható volt. A hús nagyon lerontotta az összhatást.Hát, ha ez lett volna életem első ananászos burgere, akkor soha az életben nem kóstolok többet ilyesmit.
Viszont desszertnek vettem Bormát. Na az finom volt. (Persze azt csak árulják, nem készítik. )
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Stellar Blade
- Megjelent a Moondrop audio-fókuszú telefonja Kínában, lesz globális verzió is
- bitpork: Fogyasztásra ítélve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lelövi a Roccat márkanevet a Turtle Beach
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...