Új hozzászólás Aktív témák
-
krisi047
aktív tag
Sokat szoktam tőlük rendelni, ezt a gyorsaságot én is meg tudom erősíteni. A rekord pizzával 16 perc, akciós tésztával pedig 6 perc. (A Pláza közelében lakom.) Viszont sajnos a pizzájuk változó minőségű. Olykor rengeteg feltét van és nagyon finomra sütik, máskor viszont ahhoz képest kevés a feltét és kissé meg is van égve. Összességében viszont szeretjük.
-
gps76
őstag
Gyros-ból érdemes megkóstolni a Jalla étterem alatti gyros-ost,nagyon finom,csak este 6-ig érdemes odaérni mert elfogy. Valami nagyon finom fűszert használ az iraki srác ,és csak csirkehús bőr nélkül.
-
gps76
őstag
Ez az,hogy csak hétköznap van nyitva akkor is este 8-ig,viszont ha nem akarod a "végét " enni a húsnak 6 körül érdemes menni. Leginkább napközben van nagyobb forgalma az iskolák miatt. A húsra visszatérve valami spec. fűszert használ,kintről hozzák neki,az Oli féle nekem ezután ízetlen volt. Egy próbát megér,majd írd meg a véleményed.
-
Real Ghoost
aktív tag
Nekem ez a Vespa továbbra is nagyon fapados...
Viszont a Duna dönernél tortillában kérve jobban esett a döner mint abban vaskos száraz pita szerűségben, amiben korábban kóstoltam náluk. Az adag eléggé rendben van náluk ez mindenképpen pozitívum, meg hogy az egy rendes hely, le lehet ülni nyugodtan megenni, viszonylag közel is van -
koshmar
őstag
Ma is votl egy köröm az Oliban, és most valóban 20-25 percet kellett várnunk, ami engem egyáltalán nem zavart.
Csak éhesebb lettem, míg vártam.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #361 üzenetére
Mostanában pedig összeszedték magukat. A héten háromszor rendeltem tőlük direkt. Tegnap főételt: Mediterrán töltött csirkemell rozmaringos forgatott burgonyával. Nagyon finom volt. Egyedüli bajom itt a csomagolás. A főételeket pizzás dobozba rakják, úgy, hogy alufólia van alatta és általában mindig beleragad valami, a doboz tetejére (belülről) is felragad a legjobb falat, a sajt.
Illetve a pizzáknál a feltétek darabolását kellene megoldani:
- a lilahagyma ne akkora darabokra legyen vágva, mint a kisujjamon a köröm, mert így megég
- ha csirkemellet kérek a pizzára, akkor ne valami morzsalék/darálék legyen rajta, hanem kisebb kis falatok mondjuk
- a sonka ne szeletekben legyen már rajta, hanem felcsíkozva, tépve, mit tudom én... Ez a vesszőparipámTibii91
Csak amikor sietsz, nincs időd ilyesmire. Kár, hogy az Oli gyros megmaradt ezen a fapados színvonalon (ilyen téren).
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #368 üzenetére
"nem lenne nehéz átvenni a piacvezető szerepet. "
Ahhoz azért több kell.
Már nem olyan a piac, mint 10-15 évvel ezelőtt. Manapság már kevés az, hogy jó minőséget produkálsz. El is kell adni.- mozi bolondéria -
-
Real Ghoost
aktív tag
Egyáltalán jó kérdés, vajon melyik a piac vezető?
A köztudatban azért eléggé benne van, hogy az Oli a legjobbak közé tartozik, szerintem sokan hiányolják a rendelés lehetőségét, de plusz reklám kéne nekik ez igaz. Eleve eléggé kint vannak a picsában, a debreceniek nagy része sose jár arra, így lehet nem is ismeri őket. -
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #370 üzenetére
Pontosan! Ma már nem elég a szájhagyomány. Okés, hogy mi tudjuk, hogy jó az Oli, de van aki még sosem hallott róluk. Ha már egy Facebook oldaluk lenne, az is több, mint a semmi. Ez ma már alapkövetelmény. Szinte már a sarki hurkázónak is van valamilyen netes megjelenése. Okés, hogy megvan egy kör aki jár az Oliba, de fejleszteni kellene, mert ez az egy helyben toporgás nem kifizetődő. Bár meglepő, hogy még mindig működnek.
A reklámot is meg lehet úszni olcsóbban, ha benne vannak egy kis barter ügyletben.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
krisi047
aktív tag
Elnézést, ha valakit megsértek, senki lelkivilágába nem szeretnék belegázolni. Én őszintén csodálkozom, hogy az emberek miért szeretik ennyire az Oli Gyrost, miért tartják a legjobbnak. Én eddig háromszor (talán négyszer?) voltam ott. Minden alkalommal kevesen voltak, és mindig kb. félórát kellett várni. Látom ebben egyetértünk.
Amiben viszont nem, hogy szerintem egy teljesen átlagos "gagyi-gyroszos". A legnagyobb adag is kevesebbnek tűnt más helyekhez képest, a zöldségek, szószok amint írtam átlagosak, de semmiképp sem jók. Amivel viszont abszolút nem tudok kibékülni, az a hús. Csirkecombból készül, és mindegyik alkalommal a következőképpen készítették el: kívül szenesre égetve, belül meg szinte épp hogy nem nyers, itt-ott apró porc darabokkal. Ez egyébként a legtöbb debreceni gyrososra jellemző, legutóbb a Gery Gyrosban ettem ilyet. Szerintem ez nem minőség.
Szóval összességében az a véleményem, hogy ez egy átlagosnak nevezhető hely - sajnos ez az átlag -, ahol még sokat is kell várni, ráadásul szerintem sok embernek, aki kedvencének mondja igencsak nem esik útjába. Szóval abszolút nem értem a dolgot, talán a szájhagyomány/hype az oka, miszerint az "Oli Gyros a legjobb", ez épül be az emberek tudatában.
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #372 üzenetére
Én sosem tartottam a legjobbnak. Amikor sokat jártunk oda (10 évvel ezelőtt) akkor debreceni viszonylatban nagyon jó volt.
"Amivel viszont abszolút nem tudok kibékülni, az a hús. Csirkecombból készül"
Azt tudnod kell, hogy mindig csirkecombból (filéből) készítik a gyrososok a húst (ha szárnyasról van szó). Nem véletlen. Két oka is van. 1. Sokkal olcsóbb, mint a csirkemell. 2. Sokkal szaftosabb, mint a mell, ráadásul nem szárad (ki). Ezek szerint az Olinál bénán filézik ki a combot?!
"legutóbb a Gery Gyrosban ettem ilyet. Szerintem ez nem minőség."
Oda be sem merek menni.
"a szájhagyomány/hype az oka, miszerint az "Oli Gyros a legjobb", ez épül be az emberek tudatában."
Így van. A régi időkből merít mindenki, de azok már lassan elmúlnak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
z0d1AK
veterán
válasz Real Ghoost #361 üzenetére
Az a száraznak titulált, lepényszerű pita volna úgymond az eredeti, legalábbid németeknél csak olyat adnak a törökök. Amit itthon sok helyen pitaként adnak, puha tésztával, azt azért nem szeretem, mert ha sok szószt öntenek a tetejére, akkor az pár perc múlva a pita aljával együtt folyik ki a kezeim közül.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
#33253120
törölt tag
A napokban voltam kétszer az Avesztában. Már hiányzott...
Elsőnek nem volt marha, így a kima (darált pulykahús paradicsomosan) szendvicset próbáltam ki, az nem rossz, de annyira nem az én ízvilágom.
Másnap már volt marha, így abból lett egy pita.Igazából egy ideje elegem van a pulyka/csirke gyrosból. A húsnak négy lába van...
Kellene már valami jó bárányos, kecskés stb autentikus gyros... -
krisi047
aktív tag
válasz Real Ghoost #375 üzenetére
Nem szitokszóként akartam használni a csirkecombot, természetesen azt is el lehet jól készíteni, csak általában nem szokták. Nekem a gyros inkább más húsokról szól, pl. a borjú/marha, az Aveszta és az Adria ezért szimpatikusabb a többi helynél, még ha nem is a legjobbak. Viszont a legnagyobb kedvencem a Gyradiko volt a Roncs mellett, amíg még eredeti fényében működött. Sertéshúst használtak, amit pluszban még vaslapon is megsütöttek, mint ahogy a teljes kiőrlésű pitájukat és a steak krumplit is. Mellé egy kis fűszeres lilahagyma, paradicsom szeletek meg nagyon finom házi tzatziki, ennyi. Nálam ők vitték a pálmát, de sanjos már ez is csak múlt idő. Több ismerősömmel is jártam ott akkoriban, és megosztó volt a vélemény. Vagy nagyon bejött nekik vagy nagyon nem. Jellemzően azoknak nem, akik szerint az Oli meg a Gery a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
aktív tag
Akkor teszek majd velük legközelebb egy próbát. Ha jól tudom, a pesti Gyradiko licensze alapján működött, aztán pár hétre bezártak és Csapó 25 néven nyitottak újra ki. Egy darabig ugyanazt csinálták, de hamar változott a dolog, és több csalódás után már is megyek oda. Pl. dobták a sertéshúst, ugyanaz az az átlagos csirkecombos gyros lett belőle, talán a tzatziki maradt csak.
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #381 üzenetére
Az ilyen "váltogatós" helyeket nagyon nem csípem. Az lenne a lényeg, hogy 2 hét vagy 2 év múlva is ugyanaz a minőség (vagy még jobb) fogadjon. Megmondom őszintén, hogy olyan helyen nem ettem még ahol a gyros hús sertésből volt. Szerintem annyira nem való oda, bár próbálom a sertéshús fogyasztásomat visszavenni, mert nagyon nem egészséges.
Helyette csirke, pulyka, marha-borjú, hal.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
koshmar
őstag
Mai WTF élmény: kórház után elég éhes voltam már, szóval a Kálvin térnél leszálltam a villanyosról és kigyalogoltam az Oliig. Ami zárva volt. 10.45-kor. Igen.
Illetve talán éppen akkor nyitottak, volt ott valami csaj, éppen a terasz feletti ponyvát (vagy mit) huzigálta ki.
A bejárati korlátnál egy szép kis lánc volt.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
devil-k
nagyúr
Ez annyira nem meglepő! Vagy mégis? Ennyit az Oliról... 2 nappal ezelőtt viszont amikor az Aladdinban ettem és XL-es tálat kértem 1.300 Ft-ért. Melegen ajánlom nagyétkűeknek, brutális adag. Eddig még nem próbáltam ki, de most nagyon meggyőzött a tál.
Én nem utálom az Oli-t, évekig jártam oda. Csak nem alkalmazkodnak a piachoz. Nem tudom már, hogy mekkora az Oliban egy gyros pitában vagy egy tál, DE a mennyiség és a minőség nem ugyanaz. +1 érv az Aladdin mellett, hogy ott ők fűszerezik a húst, nem pedig egy nagykerből rendelik, mint a legtöbb helyen sajna.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
#33253120
törölt tag
Nekem Aladinban elég egy fél tál meg egy sült pita.
Más. A napokban rárepültem a Tesco végén az Ikon bódéra... Persze hogy burger, és akkor már cheddar is bele. Nem egyszerű. Tudományos fantasztikus elkészítés a zsemlepirítógéptől a kórházi fertőtlenítést felidéző színű gumikesztyűig.
Amit kaptam elvitelre az egy burger zsírpapírban, átdöfve valami egyedinek tűnő fapálcával, és pár szalvétával egy szokatlan méretű natúr papírszatyorban. Maga a csomagolás több mint egy százas a burger árában (anyag plusz munkadíj) viszont aránylag bombabiztos.
És ejtsünk szót azon hírös burgerről is.
Amikor messziről láttam a zsemlét kicsit megijedtem, de kóstolva ez elmúlt. Kellemesen, de nem tolakodóan kalácsos ízű, jó állagú cucc. Nem folytóan tömör, de mégsem ázik át olyan könnyen. És jót tett neki a pirítás is.
A zöldségek a standardot hozzák, a hagyma lila, és érezhetően zsenge, a saláta pedig roppanósan friss.
A hús. Mértani pontossággal a zsemle széléig tart, és finom hús íze van. Nem száraz, nem zsíros a keverék, pont jó a tömörsége, viszont sütés után túl sok zsiradék maradt rajta az én ízlésemhez. De ez szubjektív.
Volt benne öntet is. Ezt színe, íze, és állaga alapján valahová a házi fűszeres paradicsom, (ne adj isten ketchup?) a mustár, és valami semleges ízű szósz amivel beállították az ízerősséget. Talán majonéz? De lehet akár tejföl is. Az ízkavalkádban nem jöttem rá.
A sajt cheddar. Erről nincs mit mondani. Ja, de. A vaslapon át lett melegítve az is.Elfogyasztani viszont művészet.
A klasszikus hüvelyk és kisujj alul, a többi ujj terpesztve felül jellegű tudományos hamburgerevő satufogással is szétesett a cucc.
Ezt az öntetre fogtam amit nem sajnáltak. Ha nem zsírpapír a csomagolás akkor tuti gitáros burger lett volna belőle. A legvégét úgy is a papírból ettem ki, hogy az első harapás után visszaszúrtam bele a pálcikát.
Az íze majdnem isteni. Iszonyat jó az összhang az alapanyagok között. Viszont a sajtot elég ritkán éreztem, valami elnyomta az ízét.Mindenesetre szerintem nem olcsó, de árának megfelelő adag. Nekem elég volt.
Kóstolásra kifejezetten ajánlott.
-
devil-k
nagyúr
Tegnap a Joyce's Irish Pub-ba tettünk látogatást. Szeretem ezt a helyet. Kicsi, családias, pont mint egy ír pub. A felszolgálók udvariasak, előzékenyek. Az ételek árai nagyon rendben vannak, s ráadásul még finom is amit eszel. Az adagok pedig... pfff... Óriásiak.
Tatárbeefsteaket ettünk friss zöldségekkel előételnek. Én a Czár kedvencét (pulykamell steak, gombás, baconos raguval, lyoni hagymával, steak burgonyával) ettem (ismét). Ez a fogás valami mennyei. Az asszony pedig grillezett csirkemell steaket fűszeres juhtúróval, sajtokkal pirítva, steakburgonyával, kevert salátával ezer sziget öntettel. Mindigenkinek javaslom, hogy látogasson el oda.
- mozi bolondéria -
-
#33253120
törölt tag
Kicsit megcsúsztam reggel, nem volt időm kaját venni.
Majd rendelünk valamit.
De pont olyan helyen dolgoztam végül, hogy közel volt a Délibáb.
Ok, tudom. Low budget alapanyagokból dolgoznak, de pl az ananászos burgerük nekem tetszeni szokott.
De most másra vágytam.
Gyros fáklya lett. Kint az ablaknál.
Hát vegyesek az érzelmeim.
Higiénia nincs a toppon. Van egy tányér a pulton, abban mérik a gyroshúst amit kivesznek a hűtőből. Utána abban mikrózzák. Utána megy vissza a mérlegre. Ha pár órán keresztül nem kell mérni, akkor addig rohad benne ami visszamarad? Mindegy.
Utána ment a lepénybe, rá a zöldség a hűtőből, megint mikró, felteker, kézzel beledugdos pár sültkrumplit, és kész...Vélemény: A hús csirkecombnak tűnt volt benne pár nyers cafat, és ín. Illetve szét volt fűszerezve. A többi aránylag rendben volt.
Nem ajánlom.
-
devil-k
nagyúr
Rendeltem ma egy pizzát a Vespától... A 70. percben hívtam a központot, azt mondták 15-20 perc... A 115. percnél hívtam őket ismét, hogy most már ne küldjék. A 120. percben megjött a futár, mondtam neki, hogy vigye vissza a pizzát...
LOL...
- mozi bolondéria -
-
hitman,
őstag
-
devil-k
nagyúr
Biztos, hogy húzós a sz-p-sz, de ez kit érdekel? Ahogy Te is írtad, fel kellene készülni az ilyen esetekre. Tegnap vendégség volt nálunk, moziztunk és nem hajnali fél egykor akartunk pizzát enni... Szóval ez kissé felb*szta az agyamat. Ráadásul jó ciki volt a helyzet.
- mozi bolondéria -
-
Real Ghoost
aktív tag
Nagyon jól tetted! Mint anno a parabolás dallas paródiában "ilyen áron nem kell, nem kell a pacalja" 120 perc komolyan ne vicceljenek már, ha én kezdem gyúrni meg keleszteni a tésztát akkor is hamarabb jutok pizzához mint hogy ő rájuk várjak.
A héten kollégámmal visszatértünk a Blahánéhoz ebéd rendelés terén, sajnos semmi pozitív változást nem sikerült náluk felfedeznem, megtöltik rizzsel az egész dobozt aztán a tetejére basznak egy kis húst és ennyi... A Sörparkos kaja jobban bejön, de ott meg kisebb az adag, és rendszerint akkorra ér oda vele a futár, mire már a többiek rég befejezték az ebédjüket.
-
Marci79
aktív tag
Hamár az Oli gyros szóbakerült......
Kb. 6 éve ettem ott utoljára pár ismerősömmel. Amit ott produkáltak gyros néven az inkább moslék volt. Sem előtte, sem azóta nem hagytam félbe még gyrostálat. Az volt az egyetlen eset. Azóta csak kerülöm őket én is és azok az ismerőseim is.
Olyan undorító volt, mintha visszahányták volna a tányérra az előző rendelők. Tőlük még vizet sem, soha többet![ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Láttam egy új helyet hétfőn a városban, a Bajcsy-Piac sarkon, a Subway-vel szemben, ha jól rémlik ez volt kiírva: Boszporusz török étterem. Vagy ez csak nekem újdonság? Próbálta már valaki?
-
devil-k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 4 64GB, Cellular eladó
- Samsung s21 5G 128gb 8gb
- Beszámítás! Asrock H310M i5 8600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB ZALMAN S4 FSP 600W
- Beszámítás! MSI B450M R5 2600X 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB ZALMAN Z1 Neo Corsair 520W
- Beszámítás! ASUS B450M R7 5700X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W