Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz diablo1984 #86762 üzenetére

    nem
    azért tiltja le, hogy sem használni, sem eladni ne tudja a nemfizető ügyfél.
    Az alaplap összetartozó az IMEI-vel, így ameddig az IMEI tiltva van, az alaplapot sem használhatod másik telefonban.
    Ha az előfizetői szerződés lejárta előtt adod el a szolgáltatótól kedvezménnyel megvásárolt készüléket, akkor az tulajdonképpen csalásnak minősül, mert
    Ugyanis jogilag az a készülék és a hozzá tartozó IMEI nem az eladóé, hanem az előfizetői szerződés ideje alatt a szolgáltató tulajdonát képezi, ezért se oda, se el nem adhatja neked, megbontani sem bonthatja, így alkatrészként sem adható el/át/tovább.

    Egyébként nem értem mit pörgünk itt ezen a témán, alapjaiban hülyeség letiltott telefont venni, mikor rogyásig van a piac megbízható forrásból származó telefonnal.
    Borosz is inkább írta volna be a gugliba, hogy "letiltott telefon telenor"

    " A mobileszközt másodkézből beszerző, amúgy jóhiszemű vásárlót is anyagi kár érheti, hiszen a letiltott IMEI-szám utólagos visszaállítására nincs lehetőség, s így a mobiltelefon alkalmatlanná válik a szolgáltatások igénybevételére. A szolgáltató ezért azt javasolja ügyfeleinek, hogy csak megbízható forrásból vásároljanak készüléket, a használt készüléket mindenképpen próbálják ki vásárlás előtt, és szerezzenek megfelelő biztosítékokat arra, hogy a készüléket vissza tudják cserélni. A Telenor ügyfélszolgálata az IMEI-szám alapján készséggel tájékoztatást ad arról, hogy az adott készülék tiltólistán szerepel-e.

    1 A Belügyminisztérium adatai szerint
    2 http://www.cfca.org/pdf/survey/Global%20Fraud_Loss_Survey2011.pdf

    Háttér információ:
    A telefonlopások és a mobiltelefonokkal kapcsolatban elkövetett csalások megfékezése érdekében a világszerte közel 800 mobilszolgáltatót tömörítő GSM Association (GSMA) tagjai közös adatbázist vezetnek az elveszett, lopott vagy szabálytalanul vásárolt készülékekről. A lista célja, hogy azokat a telefonokat, amelyek IMEI-számát (International Mobile Equipment Identity, vagyis a készülék azonosítására szolgáló 15 számjegyű kód) az egyik szolgáltató közzéteszi az adatbázisban, a többi társaság is blokkolhatja hálózatán. "

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák