Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz Chesterfield #117285 üzenetére
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani olyan helyet a városban, ahol lehet kapni női műbőr hátzsákot, aminek a vállpántja normális vastagságú?
-
HUTCHDB
nagyúr
Van, aki képben van, hogy hogyan lehet kutyát sétáltatni utcán (közterületen)?
Jogszabályi ismeret lenne jó, (helyi is) hogy mikor, hol kell póráz, és szájkosár. Szájkosár utóbbi kell-e egyáltalán, ha a gazda úgy gondolja, nem harapós az ebe.
A konkrét eset: 40-50 kg-os kutya, 60-70 cm marmagassággal, belterületen egy kis csendes utcán, ráadásul, lakó pihenő övezetben minden féle póráz, sárkosár nélkül bóklászik a gazdájától 5-10-20 méterre, össze vissza szaladgálva egyik ház előkertjének (utcai) összepiszkolását követően a másik tujájának a lepisiléséig...
Szóltam a tulajdonosának, hogy kösse pórázra, és tegyen rá szájkosarat, és ne tartsa rettegésben a környéket, ahol 2-3 éves gyerekek, és családok tartózkodnak, labdáznak, tollasoznak, ugrálóznak, bicikliznek az utcában.
Válasz, ne mondjam meg neki, mit tegyen, nem kell semmi a kutyájára, mert nem hamis...
Nagy lányomat annó egy puli harapta combon, pedig a kutya pórázon volt, de szájkosár nélkül. Össze kellett varratni a combját, és azóta retteg a kutyáktól!
A puli gazdája azt mondta, hogy nagyon sajnálja, a kutyája barátságos volt eddig, soha senkit nem bántott.
Szóval szerintem igen is kell mind kettő, de nem találok rá igazi leírást a neten, ha még is, azok 5-6 évesek." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
lappy
őstag
válasz HUTCHDB #117304 üzenetére
A közterulet felügyeletet kell megkérdezni
17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.
(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
(3) Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell.Módosította: 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelet 10. § (13).
17/I. § (1) Veszélyes ebet közterületen vezetni, tömegközlekedési eszközön szállítani csak a harapás lehetõségét
megakadályozó, biztonságos szájkosárral és a kibújást megakadályozó nyakörvvel, két méternél nem hosszabb, nem
kihúzható pórázon, a tartási engedélyben megjelölt személy felügyeletével szabad. E helyeken az ebet a pórázról
elengedni és a szájkosarat levenni tilos.[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
lappy
őstag
Van vkinek otthoni beltéri ip kamerája? Kinek milyen van, vagy esetleg vki ajánlani tudna? A ph fórumot olvastam már!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz lappy #117305 üzenetére
És ki dönti el, hogy az adott eb veszélyes -e?
Én?
A szomszéd gyermek édesanyja, vagy ne talántán a kutya gazdája, aki nem hogy szájkosarat, de még pórázt sem hajlandó rátenni?(#117307) Mikulásbá !
Látod, hogy nem kötelező a szájkosár...[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
nagyúr
válasz HUTCHDB #117308 üzenetére
A veszélyesség nem ebfajtától függ.Én úgy tudtam,lakott területen belül kötelező a szájkosár.Én anno mikor még aktívan kutyáztam,mindig úgy vittem a városba,hogy szocializálódjon.Nálam eszembe sem jutott volna, hogy anélkül vigyem,pedig tanított német juhász volt.
Ha szép szóval nem megy,menj tovább,de hogy rettegésben éljen egy városrész emiatt,én sem hagynám. -
Salex1
őstag
válasz lappy #117306 üzenetére
Nekem van 3 féle. 2 SRICAM, az egyik kis beltéri, az van meg a legrégebben. A másik egy kültéri IP védett. A harmadik tipusát most nem tudom, de a legegyszerűbb motoros változat, ez is megy már van 1 éve. Ennél van olyan bajom vele, hogy bedugás után (így áramszünet esetén is) hangosan mond vagy 3 dolgot (wifi csatlakozás, meg ilyesmi), ami zavaró éjszaka.
Telefonról rájuk tudok nézni és ad egy jó kis biztonság érzetet, amikor megszólal a riasztó.
A motoros meg babamonitor funkciót lát el. Szeretem mert át is lehet szólni, most hogy már nagyobb a gyerek. -
Popes
őstag
Van tippje valakinek hogy csempét honnan érdemes venni ahol jó áron van?
Deus ex machina
-
HUTCHDB
nagyúr
Lg lcd tv-hez keresnek tv. szerelot.
Keresztanyam tv-jen 2 db kb 5 cm-es vilagos folt jelent meg a kijelzo kozepen.
Ezt kellene orvosolni...mar ha lehet." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bobace
addikt
válasz Popes #117311 üzenetére
Minden típus máshol szokott jó áron lenni. Mikor én kerestem, nem találtam olyat, hogy minden olcsóbb valahol, míg a másik helyen drágább, hanem az egyik itt volt drágább, a másik ott. Kész rémálom, mire körbejárja az ember a boltokat.
Gulyás tüzép, Szatmári, Létai vége. Mi mind a 3 helyről vettünk már. De ezeken kivül is van még jópár bolt, ahol lehet olcsóbb, pl Galamb utca, de tényleg van még több is. A kisebb helyeken persze sokszor megrendelős, de ez bármit jelenthhet a 2 nap - 2 hónap között..Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
mrbig25
őstag
Eladó:
■ Alcor Zest Q108I tablet. Ár: 16000Ft
/dobozos, garis, hibátlan + ajándék tok és 16GB-os microSDHC/
■ Pico-Box Z2-ATX-160 pico tápegység + 12V@8A külső táp. Ár: 6000Ft
■ Xbox360 vezetékes kontroller, fekete színű, keveset használt. Ár: 4000FtA tabletnél Xiaomi Redmi 4A csere érdekel.
...
-
lappy
őstag
Amúgy mi a jó ár? Ha olcsó? Akkor lerakáskor figyelni kell mert méretbeli különbségek lehetnek. Persze a drágábban is de ott kisebb eltéréssel. A többi amyag meg igazából gyakorlatilag ki milyen anyaggal tud jól dolgozni. Ha nagy választékban kell csempe akkor gulyás tuzep (néha akció is van)
-
tsyl
aktív tag
Mi jó pár százezret hagytunk ott, teljes lakásfelújítás keretein belül csempékre, járólapokra.
Ez múlt év őszén volt és teljesen "átrágtuk", megnéztük a város összes lehetőségét, hogy hol jönnénk ki a legjobban. Nekünk ez a bolt jött be végül is...és megvoltunk elégedve mindennel.[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Esetleg ha érdekelne valakit új purhab pisztoly illetve habpisztoly tisztító:
Mindkettő új nem voltak használva!
3500ftKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
bobace
addikt
válasz lorcsi #117317 üzenetére
Igen, drágább minden, mint máshol - általánosságban. De ahogy írták, szokott lenni jó akció is, mi is vettünk már ott sok mindent így. Illetve mivel óriási a raktárkészlet, ezért azonnal rendelkezésre szoktak állni a dolgok, és ha nincs 2-3 heted várni, akkor bizony annak felára van.
Volt a tavassazl egy ilyen szuper akciósnak nevezett hétvégéjük, az emberek mint a heringek, és csupán annyi volt, hogy minden árucimkét kicseréltek akciósra, a valóságban a szokásos árak voltak, Gusztustalan húzás. Mi is bementünk, mert épp szükség lett volna pár dologra, de néztem, hogy minden ugyanannyi volt, mint pár nappal/héttel előtte...
[ Szerkesztve ]
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
A kocsimnak hűtőventilátor problémája akadt. A hibakód szerint : hűtőventilátor-vezérlés 1-testzárlat, hűtőventilátor sebesség túl magas, valamint általános hűtőventilátor üzenet van.
Ezt autóvillamossági szerelő meg tudja javítani? Vagy 'normál' autószervízbe kell vinni?
Ha esetleg tudtok megbízható szakembert, kérlek írjátok meg az elérhetőségét!Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Forrasztófüles 18650 akkut lehet valahol kapni polcról Debrecenben?
-
mezis
félisten
Üdv.!
Sem a citromail, sem a freemail nem érhető el.
Telekomákkal van gond ?mezis
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
0.6-os Y csavarhúzója van valakinek kölcsön vagy örökbe? Jó a kis kínai is.
-
hucsikoi
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja vásároltunk egy új Elektrolux kombinált tűzhelyet, ami az első használat után a gyorsfőző mellett a tűzhely széle elszíneződött. Ezt jeleztük a szerviznek, amire azt a válasz kaptuk, hogy mi vagyunk a hü..ék, mert nem szabad 23 cm-nél nagyobb edényt használni. Az előző tűzhelyünk is inox volt és azzal nem volt ilyen gond. Nekem az a véleményem, hogy nem megfelelő minőségű anyagból készült a tűzhely.Van arra szabvány, hogy milyen anyagból kell készíteni ezeket a tűzhelyeket, vagy minden cég olyat használ, amilyet akar?
-
mezis
félisten
válasz hucsikoi #117327 üzenetére
Tolj alá pár cm-es deszkát, mert így akár a pultot is felgyújthatod. A csempe sem sokáig marad egyben.
Majd akkor reklamálj, ha így fog kinézni a sütőd hátsó része:
Azért nem ezt vártam 16 év után az Indesi-től.
Jobb lett volna, ha a külső burkolat helyett a sütőt készítik korrózió álló anyagból...[ Szerkesztve ]
mezis
-
sayCet
aktív tag
Fejhallgató Vigyétek.
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
-
hucsikoi
senior tag
válasz #05304832 #117330 üzenetére
Köszönöm, jó ötlet, meg fogom próbálni. Elég, ha a tűzhely 4-5 mm-el magasabb, vagy emeljem ki jobban?
aryes: Hidd el mi is meglepődtünk, amikor mondta a szervizes. Nem találtam semmit sem a használatiban, de nem lennék meglepve, ha valahol apró betűvel benne lenne.
mezis: Köszönöm neked is. Rendesen szét van olvadva. Azért elég szép kort ért meg ebben a "fogyasztói társadalomban".
-
Popes
őstag
Köszönöm a csempés hozzászólásokat, úgy látszik nem lehet megúszni hogy körbejárja az ember a várost.
Deus ex machina
-
hucsikoi
senior tag
válasz #05304832 #117334 üzenetére
Ahogy néztem jelenleg olyan 6 mm-el van magasabban a csempe a tűzhely pereménél. Meg fogom nézni egy nagy lábasnál, hogy mennyire éri a láng a peremét. Nem igazán értem, hogy a tervezőt milyen ész vezérelte, amikor megálmodta, hogy a legnagyobb gázrózsához, csak 23 cm-es edényt használhatok. Az előző tűzhely egy Bosch volt. Azon kb 40 cm-es lábosban főtt a töltött káposzta, vagy a székelykáposzta és mégsem égett meg a pereme.
-
zolko74
tag
Nekem is egy 5 hónapos Elektrolux tűzhellyel van problémám. Pont ma délelőtt hívtam a precíz szervizt, hogy miért van a sütőtér alján vastag, fekete, porszerű lerakódás. Naponta 3x van benne használva a felső grill. Gondolom a fűtőszál málló darabjai lehetnek.
-
Peti78
őstag
Üdv!
Elsősorban a Fészek-vagy Liget lakóparkban, Csigekertben, tehát Debrecen nyugati részén keresek családi házat.
Igények:
100-120 nm-es egy lakószintes ház+300 nm telek. Három szoba + nappali. Padlófűtés előny, de a hiánya nem kizáró ok. Két fürdőszoba, vagy második kialakítására alkalmas helyiség. Legalább egy, de lehetőleg két gépkocsi beállására alkalmas garázs. Ha egy autó fér el, akkor másik autó tárolására kialakítható terület. (fedett kocsibeálló).
Előnyt jelent továbbá:
automata öntözőrendszer, klíma.Csak és kizárólag rendezett ingatlan érdekel. Hitel lehet rajta, de megosztás, szorgalmi jog és egyéb jogi finomságokkal rendelkező ingatlan nem érdekel.
Keret 50 millió forint.
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
válasz Chesterfield #117338 üzenetére
megviccel a technika
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
mezis
félisten
válasz hucsikoi #117335 üzenetére
Nekem is hihetetlennek tűnt a 23 cm-es edénykorlát. Mivel esélyes a tűzhelycsere, megnéztem egy 50cm széles (EKK52550) és egy 60cm széles (EKK6450) Elektrolux tűzhely kezelési utasítását. Szemét a cég, mert nem írja egyértelműen azt, hogy ennyi a maximum és semmi több:
A 16 éves, 60cm széles Indesit tűzhelynek semmilyen elszíneződése nincs, pedig sosem méregettük az edényeket, akkorát tettünk rá, amekkora éppen kellett az aktuális főzéshez. Most megmértem a 2liter tej forralásához használt edényt, 26cm az átmérője.
Ezek a kezelési utasítások miért nem érhetők el a cég honlapjáról ? Nehogy megtudjam azt, hogy mit akarnak rám sózni ?
Akkor most már van két márka, amit jobb, ha messze kerülök....
[ Szerkesztve ]
mezis
-
kungzi
veterán
Szinte új, pár órát ment csak, kihasználatlanság miatt eladó lenne az 500GB XBOX ONE S-m! Játékokkal! (Fifa 18, Fifa 17, NBA 2k18, Forza Motorsport 7) Privátban leírok mindent, amit tudni kell róla, akit érdekel! Garancia 2019 február 26-ig van!
Irányár: 55.000 Ft -
Salex1
őstag
Segítenétek, hogy kb. milyen minimum konfig elég 720p-s videó streamelésre másik pc-ről, wifi-n?
-
bobace
addikt
Eladó:
- Alcor Splash okoskarpánt
- samsung DEX állomás. S8-Note8 féle. Ilyen.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Dan-szan
senior tag
Pénteken diplomaosztóra megyünk,kérdéseim :
- Be lehet hajtani az egyetem területére és parkolási díj van?
- Vagy érdemesebb kint (ha igen merre ) parkolni,nem gond ha sétálnom kell egy kicsit és nem a kapuban állok meg .Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
-
iscsu
tag
válasz Dan-szan #117348 üzenetére
Nagyobb hepajoknál (diplomaosztó, doktoravató) előfordul olyan is, hogy felnyitják a sorompót, gondolom a fizetés lassúsága miatt volt már, hogy bedugult az egész. Viszont ilyen eseményeknél amúgy is max. a botanikus kert környékén van már csak hely, annál meg egyszerűbb a Dóczy / Egyetem sgt.
Csak a Komlóssyra ne...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest