Új hozzászólás Aktív témák

  • kelly416

    veterán

    válasz Monya78 #2712 üzenetére

    Én találtam 14.600Ft magasságában gyertyákat a Lodgy-hoz, de valamelyik (talán az Unix) dobott 4800Ft körül is, csak nem volt készleten. Anno a Mazda 626 2.0 dízelbe volt 16.000Ft-os gyertya, úgyhogy hozzá szoktam az extrém mutatványokhoz. De amikor a drága amcsi sz@rban kicseréltem a mind a 8 gyertyát 7500Ft ellenében, elgondolkoztam kicsit. :DD Jó, tudom, idén 25 éves, de akkor is.

    Egyébként 3000km után én cseréltettem egy olajat, az összekopásnál mégis lehet benne egy kis ez-az. Persze mondta a szervizes, hogy ezek a motorok már a gyártósoron járatva vannak... de szerintem csak 2x körbe forgatják. Mindegy, bajt nem csináltam az olajcserével, csak utólag már nem szakszervizben csináltattam volna, hanem magamnak vagy bármilyen szerelő csinálja. Csak gyári szűrővel. Úgysem veszik észre az olajcserét sem, a levegőszűrő cserét sem, ha gyári alkatrészt használsz.

    És szerintem jól érzed, olajcsere évente vagy max. 10.000km után. Én meg azzal egy időben ki szoktam cserélni a levegőszűrőt és a pollenszűrőt is, egyik sem olyan nagy tétel, bajt nem csinálok vele és nem felejtem el kicserélni, ha mindet egyszerre cserélem. :DDD
    Eddig ezt a metódust a régebbi autóimon alkalmaztam, de szerintem idén megy utoljára a Lodgy szakszervizbe rutinmunkára, innentől majd csinálom én a dolgokat. Nem ér annyit a nem létező garancia, hogy 90.000ért cseréljenek nekem olajat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák