Új hozzászólás Aktív témák

  • popey37

    addikt

    válasz vegyszer #2676 üzenetére

    megjegyezhetjük :C :C
    de nekem is volt 150/750-em, kitelepülős vagyok, nem volt olyan alkalom, hogy ne kellett volna kicsit piszkálni a jusztírt, pedig nekem tuningolt főtükörtartóm volt, sajna ez ilyen, egy két tizedmiliméter és be kell állítani. más az, ha egy helyen van a cucc és nem mozgatod, hurcibálod, akkor elég párhavonta ellenőrizni. 3 gumibak tartja a tükröt a foglalatban, nem szabad meghuzni nagyon a gyavarokat, mert akkor megfeszíted tükröt, pont a hőtágulás miatt van gumival megoldva. nekem teflon bakok tartották a tükröt, de úgy is elmozdult minden alkalommal.
    a lencsés meg nem állítódik el könnyen, igencsak oda kell verni valahova, de akkor már sérül a tubus is, 2 lencsésem van jelenleg: 72/420 ED apo, 120/1000, egyiken sem jusztirozható a lencsefoglalat, sem a kihuzat. ezért szét sem szabad szedni a lencséket, mert nem tudod utána úgy összeforgatni, ahogyan a gyárban beállították. vannak olyan apok amiknek jusztirozható a lencsefoglalat, de nem igazán hallottam bárkitől is hogy jusztiroznia kellett.
    volt MC-m is, ott vannak jusztircsavarok, de ahhoz sem kellett soha hozzányúlni, mert profin megtartja a jusztirt.

    amúgy a jusztírozás kicsit túl van lihegve: gyakorlattal pillanatok alatt beállítható, pláne lézeres kollimációs oklival. csak egy kezdőnek nem egyszerű elsőre.
    találkoztam már olyan newtonnal is, aminek a főtükre ragasztott volt, kollimálás nuku, vagy jó a gyári vagy nem, alin meg hasonló oldalakon lehet néha kapni fillérekért.

    Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

Új hozzászólás Aktív témák