Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    válasz Highend55 #2471 üzenetére

    Icon (ICX) - Eddig nem néztem utána különösebben, most kicsit utánaolvastam.

    Pozitívumok:
    Koreaiak (annak ellenére, hogy a weboldalon valamilyen megfontolásból igyekeznek elrejteni majdnem minden ferdeszeműt...), ami az egyik legnyitottabb ország a kriptovalutákra és a mögötte álló cég évek óta üzleti alapon foglalkozik blockchain alapú megoldásokkal. A céges háttér miatt vannak létező üzleti partnereik. Konkrét terveik vannak: Elvileg most indult egy pilot program 3 koreai egyetemen (UCoin) és 2018 Q1-ben indul még egy biztosítókkal (arról, hogy hogy haladnak nem nagyon találtam infót, csak tweeteket). Átgondoltnak tűnik a tervük, a kérdés, nem akarnak-e túl sokat és sikerül-e mindent gond nélkül megvalósítaniuk.

    Negatívumok:
    Kb. mindent akar (sidechains, decentralized governance, smart contracts, decentralized exchange, bankok közti elszámolás egyszerűsítése, minden tokenizációja), ezek mind léteznek külön-külön, szóval elég komoly már létező konkurenciával kell számolni.
    A whitepaper terjengős, meg kicsit inkább manifesztó jellegű, kevesebb szó van arról, konkrétan hogy lesz mindez megvalósítva (érdemes összehasonlítani pl. az IOTA whitepaperjével.)
    Még nem jelent meg a koreai tőzsdéken (és egyelőre nincs semmi konkrét eredmény), ennek ellenére már most 22. legnagyobb kapitalizációjú coin. Kérdés mennyi van még benne?

    Úgy tűnik komolyabb cég áll mögötte, jó helyen indulnak, kérdés, milyen lesz a megvalósítás. Kb. a koreai NEO+. Azért elég komoly konkurenciával kell megküzdeniük: Ethereum, NEO (a kínai ETH, ami most kezd magához térni a kínai ICO ban után), DIstrict0x, XRP. Nincs széthype-olva redditen és youtube-on (bár ki tudja koreában mi a helyzet), szóval talán nem a pumpa hajtja az árfolyamot. Ha beindul a KRW/ICX kereskedés, az valószínűleg dob az árfolyamon. Ha elindul a biztosítós tesztprojekt, az is tovább hajtja. El tudom képzelni, hogy megtízszereződik az értéke, ha rátalálnak a hype huszárok. Viszont ugye sokkal többet nem tud nőni középtávon, mert már most is elég durva a kapitalizációja. Összességében nem rossz. Sok most hype-olt shitcoinnál sokkal logikusabb befektetés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák