Új hozzászólás Aktív témák

  • kowika87

    tag

    válasz kowika87 #14013 üzenetére

    Kicsit részletesebben.

    1. Felkészülés:
    Dec 21.én megkaptuk az early bird accesst a tananyaghoz és pont ezen a napon kezdődött a szabim is úgyhogy neki is álltam. A cél az volt hogy január 2. hetében vizsga mivel utána költöztem haza és nem akartam ezzel foglalkozni. Egy apróság kerülte el a figyelmemet, jan 28-tól kezdték kiküldeni a vizsga vouchereket...
    Az online tananyag nagyon jól ki van dolgozva, föleg hogy vannak gyakorlati labok is, sokat segít a gyakorlatiasabb embereknek mint én jobban megérteni a témát. Megnéztem Safarin a Livelessions video anyagot is - ez nagyon gyenge - érdekes hogy az egyik szerzője a SECFND könyvnek oktat a videókban de csak prezentáció felolvasásról szól. Ennek ellenére viszont az OCG jól ki van dolgozva. Ennek a 3 forrásnak a kombinációjábol készültem fel.

    2. Kérdések
    Cisco oldal szerint:
    Understanding Cisco Cybersecurity Fundamentals
    Exam Number 210-250 SECFND
    Associated Certifications CCNA Cyber Ops
    Duration 90 Minutes (55-60 questions)

    Certification FAQ szerint:
    What does the SECFND exam cover?
    The Understanding Cisco Cybersecurity Fundamentals (SECFND) exam (210-250) is a 90-minute, 60−70 question assessment that is associated with the Cisco CCNA Cyber Ops certification.

    A kérdések darabszáma a 70-hez volt közel ami kicsit meglepett. Nem tudom hogy elirás van-e Cisco oldalán vagy csak a programban résztvevőknek van ez a változat. Nem kaptam extra időt bár egyáltalán nem is kell. 50 perc alatt végeztem, nincs LAB es viszonylag gyorsan lehet haladni. Nagyon sok elméleti kérdés szokás szerint 1-2 amiről még nem is hallottam.

    825/1000 - Pass score 825 - Óriási mázlim volt a network concept rész mentett meg. Nem volt időm rendesen átnézni mindent a vizsga előtt és 3 hét alatt sokminden kiment de azt mondom aki végigmegy a tananyagon + OCG akkor nem lehet gond.

    Nekem ez egy új terület és sokmindent tanultam belőle, persze még nincs vége de mindenképpen érdekes. Mindenesetre nem gondolom hogy ezt magas szinten fogom űzni :)

Új hozzászólás Aktív témák