Új hozzászólás Aktív témák

  • Arpee78

    senior tag

    Tanácsot adnék és egyben kérnék(mivel nem teljesen sikerül megoldani a bajt) a Comodoval kapcsolatban akinek hasonló problémája van vele. Feltettem 12 munkahelyi gépre, ezek többsége elavult gépek XP-vel és kevéske memóriával. Tervben van a cseréjük, de az még több hónap.

    A probléma velük, hogy a Comodo frissítésekor nagyon lelassulnak. Főnök szól, hogy megint baromi lassú a gépe. Megnyitom a feladatkezelőt, a cavwp.exe elfoglal 100-200 Mb-ot és a lapozófájl használat is óriási. A Comodo belső feladatkezelője szerint a vírus adatbázis frissítése megy a háttérben(alacsony prioritással), a CPU használat tényleg alacsony, de ez nem sokat segít amikor felzabálja a memóriát. A feladatkezelő szerint a letöltés kész, csak a telepítés megy nehezen. Miért foglal ekkora memória területet egy egyszerű adatbázis frissítés?

    A frissítés gyorsítására beüzemeltem egy Offline Updater progit az egyik kevésbé használt gépen. A többi gép erről tölti le a frissítéseket. Ez minimális javulást hoz mert nem a letöltés a gond. A letöltő progi tömörítve és tömörítetlenül is képes leszedni a cuccot. Nem tudom a Comodonak melyik jobb, sokat gondolom nem számít.

    A frissítés ütemezése is (fél)megoldás lehetne, csak ugye a Comodoban az Általános beállítások-frissítésnél csak a gyakoriságot lehet állítani. A Windows feladatütemezőjénél elérhetőek ugyanezen frissítések, csak ott állítva visszaáll minden a következő restartnál.

    Az ütemezés állítására van egy kerülő módszer: Általános beállítások-frissítésnél kikapcsolom az adatbázis frissítést. A vizsgálatok fülnél készítek egy újat ami csak a memóriát vizsgálja, az ütemezés tetszés szerint állítható és az adatbázis frissítést bekapcsolva hagyom. Nah, ez remélem jó lesz. De ami igazán jó lenne az a memória fogyasztás mérséklése.

Új hozzászólás Aktív témák