Új hozzászólás Aktív témák

  • blattida

    nagyúr

    válasz #27441408 #2027 üzenetére

    Mindenki jót írt. :K

    Az ellenőrizendő legnagyobb fájl mérete beállítható, a 20MB csak az alapérték, ettől bármerre eltérhetsz, gyakorlatilag bármekkora mértékben.

    Jelenleg a CIS nem tartalmaz semmilyen webes védelmet, ez majd a 4-es verzió egy későbbi kiadásával változni fog, hiszen kap egy viselkedés alapú blokkolót/elemzőt is, melynek segítségével már az adott fájl aktivizálódása előtt megteszi a szükséges lépéseket.

    A Comodo filozófiája röviden: a megelőzés, ami azt jelenti, hogy ha egy kártevő inaktív, akkor nem kell vele foglalkozni, hisz a felesleges ellenőrzés csak erőforrásokat használ, fölöslegesen, ezért sincs például külön email védelem benne...
    Viszont, ha aktív, akkor működésbe lép a Defense+ vagy ha a kártevő ismert, akkor az av modul.

    Persze, le tudod tölteni a gépedre az esetleges kártevőket, de a további tevékenységüket felügyelheted, illetve, ha olyan, akkor a program megteszi a szükséges lépéseket, de mindig kapsz erről értesítést és mindig eldöntheted, hogy pontosan mi is történjen.

    A jelenlegi 3-as CIS kezelése hozzáértést és türelmet igényel, hiszen kérdésekkel bombázza a felhasználót.

    A 4-es ebben is nagy változásokat hoz, szinte nincsenek kérdések vagy ha vannak is, nagyon kevés és egyértelműen eldönthetőek.

    Visszakanyarodva az eredeti kérdésedre: szerintem megvédi a géped a fertőzésektől, de a jelenlegi kiadás még nagyfokú aktivitást igényel a felhasználótól.

    Döntsd el, hogy neked mi a fontos, mérlegelj és annak alapján válassz.
    Az avast használata mindenképp egyszerűbb... ;]

    Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Új hozzászólás Aktív témák