Új hozzászólás Aktív témák

  • Deller2010

    tag

    válasz TOBY29 #3304 üzenetére

    "A döntést a gazdálkodási problémák, "az értékteremtő képesség korlátai", valamint az új üzleti megoldások iránti elkötelezettség hiányával indokolta az Elastoffice AG-t képviselő Illés és Társai Ügyvédi Iroda pénteki közleményében. Az iroda közleményében kifejti: az együttműködés elmúlt fél évének tapasztalatait értékelve döntött úgy a cég igazgatótanácsa, hogy felmondja az együttműködést, valamint a tulajdonában lévő részvénycsomagot és egyéb követeléseit értékesítésre ajánlja fel.

    A közlemény szerint a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett BTel és az Elastoffice 2013 májusában kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek értelmében az Elastoffice AG egymillió eurós közvetlen tőkeemeléssel megvásárolta a BTel által újonnan kibocsátott, 250 ezer darab 100 forintos névértékű törzsrészvényét négy eurós részvényenkénti árfolyamon."

    Beruháztak kb. 300.000.000 Ft-ot, majd fél év után leléceltek, mert - szerintem(!) - világossá vált számukra, hogy a Btel valójában a nagy semmiért tette zsebre a pénzt. Azaz - ha jól értem - akkor nem teljesítettek semmit sem a szerződéses feladataik közül, azaz 0 munkával akartak sok milliót keresni.

    Ezt muszáj idéznem:
    "a projektnek köszönhetően 2014-ben mintegy 2,5-szeres árbevétel-növekedéssel számol: a tavalyi négymilliárd forintot meghaladó éves árbevétel után az idén több mint 10 milliárd forint bevételt vár. Három év múlva, 2017-ben pedig már 15 milliárd forint árbevétel szerepel a társaság üzleti tervében, amely az idén 1,2 milliárd, 2017-ben pedig 3,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel számol.

    A társaság szlovák, osztrák és német leányvállalatai várhatóan az első negyedévben megkezdik működésüket. A BTel összesen hét európai országban szeretne közvetlenül megjelenni még az idén, további országokban pedig tárgyalásokat folytat a termék franchise jogainak értékesítésére. Az Xprime az európai piacon jogvédett."

    A leányok vajon "megszülettek"?

    | regular IT guy |

Új hozzászólás Aktív témák