Új hozzászólás Aktív témák

  • 7

    addikt

    Pár órája értem haza. Fapados légitársasággal utaztam (életemben először), és néha vinnyogtam a visszafojtott röhögéstől. Gyönyörű a kontraszt a British Airwayszel, Lufthansával szembeállítva.

    Betereltek minket a gépbe, káosz. Emberek azt sem tudják, hogy mit csináljanak, hova üljenek, pedig jól láthatóak az üléskódok, úgyhogy elkönyveltem magamban, hogy ilyen társasággal jó móka lesz. Úgy egy negyedórás kavarodás után az utasok a jelek szerint megtalálták a helyüket, le is ültek -- igaz, néhányan szinte azonnal fel is pattantak, hogy átmenjenek a haverjaikhoz beszélgetni, amiről az utaskísérők kitartóan próbálták lebeszélni őket, amit 2 percenként meg kellett ismételni, mert a félig-meddig illuminált ~30 éves emberek gyorsan felejtenek.

    Oda se neki, hivatalos indulási idő után 15 perccel már meg is moccan a gép (sajnos jégteleníteni kellett, megesik), majd 20 méter megtétele után megáll. Közlik, hogy technikai problémák, 5 percen belül megjavítják. 10 perc múlva szólnak, hogy ez nem javítható 5 perc alatt, vissza kell állni az eredeti helyünkre. Stewardessek megint pánikszerűen zavarnak mindenkit a helyére, amit az utasok egy része azzal konstatál, hogy gyakorlatilag átgyalogol rajtuk, mert pisilni kell, MOST!

    Összességében 1 órát csúszunk (auxiliary power failed, external power attached to the plane; le nem fordítom magyarra, nem ismerem a szakkifejezéseket), a várakozási idő alatt tőlem balra és kicsit hátrébb egyre hangosabb egy úriember, ehhez hasonló szituációkban hallhatjuk megcsillanni költői vénáját:

    #1
    *csörr-csörr-csörr* [felveszi]
    - MI VAN?
    [valamit mondanak neki]
    - Ne hívjál már ilyenkor, gépen vagyok, itt nem szabad telefonálni! És drága is!
    [hallható, ahogy rákérdeznek a vonal túlvégén, hogy akkor miért veszi fel]
    - Mennyé' már a rákba, semmi közöd hozzá! Hagyjál békén, nem tudok beszélni!
    [leteszi]

    #2
    Gép mozgásban; *csörr-csörr-csörr* [felveszi]
    Stewardess: Sir, could you please turn off your pho--
    Úriember: Haggyámá', nem látod, hogy telefonálok?
    Stewardess: Sir, I ha---
    Úriember: Béla, figyejjémá', le kell tennem, nem hagynak békén! [Stewardesshez fordul] Nem beszélek angolul! Beszélj magyarul! Miért hiszik ezek, hogy mindenki tud angolul? Picsa!
    [megj.: Manchesterből Budapestre tartó járaton ülünk]

    #3
    Úriember, hangosan: MIKOR INDUL MÁR EZ A KURVA GÉP? SZOMJAS VAGYOK!
    [Stewardess odamegy csitítgatni]
    Úriember: Hozzál vizet! Inni akarok, nem érted? I-N-N-I. VÍZ! Hogyafaszombamondjákezt? VÁTTTER!!
    [Stewardess annyiban hagyja]

    Gép felszállása után kialakul a bulihangulat, egy angol csapat fejenként 2 rövidet és 2 sört kér. Egy óra múlva tetőfokára hág a kedvük, semmit nem hallani az üvöltözéstől, néha-néha fejét felütő danolászástól. Utaskísérők hősiesen próbálják elzavarni őket a folyosóról, mert nem lehet tőlük elférni, meg a far(k)ukat mások arcába tolják figyelmetlenül. A 2 perces időtávú emlékezetet ekkorra már szelektív hallás váltja fel. Várom, hogy mikor kezdenek el táncolni. Sajnos nem teszik.

    Én remekül szórakozom. Mások kevésbé.

    Egy 25 éves forma lány nagyon látványosan próbálja elkapni a tekintetem, amit én nem szeretnék észrevenni, mert a fogai és a szeme alapján vagy most is be van szívva, vagy csak úgy általában szokott ilyesmivel élni. Akivel repülök, mellette ül, és amikor épp a könyvére koncentrál a leányzó, odasúgja nekem, hogy egy erős képekkel teletűzdelt írást olvas a fogamzásról. Wow!

    Volt még egy rakás másik élethelyzet, nem nagyon unatkoztam. Külön dícséretet kapnak a következők:
    - az a pár, akik elfeküdtek az ülésükön alvás céljából, és a srác folyamatosan matatott a lány ruhája alatt
    - az a fiúcsapat, akik hirtelen nagyon érdekesnek találták az ülések alját fotózni, amikor leguggolt az egyik stewardess
    - mindazon férfiak, akik ilyen-olyan kifinomult módszerekkel próbálták elcsábítani a női utaskísérőket (ju ár bjutifül, vaccjórnámbör?)
    - az (egyik) illuminált bagázs azon tagjai, akik üdvrivalgásban törtek ki, mihelyst földet ért a gép; tapsba is kezdtek, de nagyon gyorsan elhalt, miután rájöttek, hogy ciki

    :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák