Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz macilaci78 #102028 üzenetére

    Na, ha már a múltkori kérdéseim után itt ragadtam (köszönöm a válaszokat ismételten :K ), erre a futás témára reagálnék mint rendszeres futó. :)

    Megvannak a konditermes futásnak is az előnyei, bizonyos helyzetekben jobb konditeremben futni szerintem is.

    Alapvetően én is a szabadban szeretek (és szoktam) futni, de nem az utcán hanem max parkokban vagy kifejezetten futópályákon. Utálok a városban embereket kerülgetni, na meg amikor már a távja vége felé jár az ember, és majd összeesik a fáradtságtól, minden erejével azon van hogy ne álljon meg hanem fussa le amit le KELL, akkor éppen még arra is figyelni valahogy hogy hol van a járdán egy nagy lyuk hogy ne törjem ki a bokámat (főleg este, ilyenkor nyáron ebben a melegben lehetetlen napközben futni), vagy éppen úttesten átkelni ahol nincs láma (ahol van lámpa az meg azért nem jó mert akadályozhatja a futást amíg piros...zebrát meg sokan nehezen akarják megismerni) nem kellemes, akár még veszélyes is lehet.

    Szóval legjobb szerintem is a szabadban, lényegében futásra tervezett helyen futni. De. Nem túl jó szabadban futni közvetlen eső után, mert olyan nagy a páratartalom, hogy kétszer annyit izzad az ember és még úgy is nehezebben bírja. Ha éppen ilyen napra és ilyenkorra esik a futónapod, akkor az szívás. Szintén nehéz futni mondjuk ősszel amikor már jön a szeles rossz idő, tavaly novemberben volt hogy olyan szélben futottam, hogy majd lefújt a pályáról (pech, hogy pont akkor volt a futónapom, ugyebár). Aztán itt van a nyár, dögmeleg, ha éppen a konditerem légkondicionált, az óriási előny, mert napközben is akkor futsz amikor akarsz, nem kell kivárni az estét hogy hűvösebb legyen. Aztán ott van a tél, a hó, a hideg. Nagy hidegben (-10 celsius vagy alatta) nem is kellemes a szabadban futni, másrészt könnyen meg is fázhat az ember.

    Szóval összefoglalásként, a konditerem az összes időjárási viszontagságot ki tudja küszöbölni. Egyetlen nagy hátránya van szerintem a konditermes futásnak (azon felül nyilván, hogy ez pénzbe is kerül), mégpedig az hogy nincs menetszél, szóval egyértelműen kellemetlenebb (és nekem nehezebb) mint mondjuk szabadban futni, 20 fokban, szélcsendes vagy enyhén szeles, száraz időben.

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák