Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Joshi #10478 üzenetére

    "Igen tudtommal is FHD tévéje van, csak egyikőtök se teszi hozzá hogy DVD felkonvertálása FHD-ra, mert az nagyon nem ugyan az mintha 4K-ra konvertálnád fel."

    Miért kéne hozzátenni? Én is tudom róla, hogy fullHD TV-je van, valamint mindenki tudja a topicban, hogy nekem is az van. Egyébként meg magad is azzal szoktál példálózni, hogy az 1080p tökéletesen skálázódik 2160p-re. Namost, ha valami jól skáláz SD-ről fullHD-re, akkor onnan illik neki az általad is említett fullHD-ről 2160p-re is. Egyébként amit magam láttam (Oppo, CA), az nagyon is szépen skálázott SD-ről 4K-ra is.

    "Hidd el hogy elenyésző azon felhasználók száma, akik még FHD tévével rendelkeznek."

    Hidd el, hogy ez nettó marhaság! Egyébként így van, csak nem azért, ami miatt Te gondolod. Pont a napokban futottam bele egy statisztikába, miszerint a 4K TV-k hazai penetráltsága még a 10%-ot se éri el! Mégpedig azért nem, mert - kapaszkodj meg - sokan még örömmel használják a pár évvel ezelőtt lecserélt CRT helyébe vett fullHD TV-jüket, amelyet - mivel az átlag magyar TV-adást néz a TV-jén, illetve a TV saját, beépített lejátszójával agyontömörített, 1,5 GB-os Xvid-et (véletlenül sem 20-25 GB-os remux-ot, amiről Te beszélsz) - eszükben sincs még lecserélni. Egyszerűen nem éreznek rá késztetést, mivel örülnek, ha a TV-adás egyáltalán fullHD-ben jön, a lewarezolt Xvid meg nem igényli a 4K-t, ahogy egyébként az átlagember 90%-a sem arra a nézési távolságra és képernyőméretre, ami neki van. Ez a 10%-ot el sem érő penetráció is kb. csak abból fakad, hogy egyre nehezebb fullHD készüléket venni és ha már ott van az ember, akkor anélkül, hogy technikai segédfogalma lenne arról, hogy egyébként a 4K felbontású készülékkel amúgy rosszabbul jár a 20%-ban HD, 80%-ban SD TV-adások bambulása során, örömmel viszi haza a 4K-készüléket, aztán otthon meg jön a döbbenet, hogy ez most miért ilyen szar, mikor a boltban a demó meg lemászott a képernyőről.
    Elmondanám, hogy vidéken rengeteg helyen olyan helyi kábelszolgáltató van, aki az általa digitálisan fogott és feldolgozott jelet még mindig analóg hálózaton küldi szét, mivel a falvakban (ahol zömében az idősebb korosztály lakik) még mindig a CRT televíziókészülékek dominálnak, amelyek nem rendelkeznek digitális tunerrel.
    Attól, hogy Te mondjuk tudatosan váltottál 4K-ra, mert ki tudod szolgálni forrással, még nem jelenti azt, hogy ezzel az emberek zöme is így van, plusz attól még nem váltott a felhasználók nagy része 4K TV-re. Sokan még fullHD-nál sem tartanak és többségüknek egyébként megfelelőbb is a fullHD felbontás a fent leírtak okán.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák