Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz dvd_R+ #8301 üzenetére

    tudom levan írva de pont ezaz már vagy 30perce olvasgatok és nem hogy többet tudjak hanem még "butább" lettem

    Dehogy! Az igazi bölcsesség felé haladsz, most tudod meg, mennyi mindent nem tudsz. De miért nem kérdezel? :F Pár szóban nem lehet leírni, nézd meg pl. a #8295-ben linkelt leírás hosszát (ha tudsz angolul, próbáld meg értelmezni is, szerintem párszor el fogod olvasni egyik-másik részét, mire tényleg megérted - már ha valóban érdekel :D ), és az jórészt csak a blokklánc/titkosítás (részben) működésének ismertetője, a címek használatát pl. szinte egyáltalán nem említi. De azért pár szóban:
    A Bitcoin egy olyan tulajdon, amely matematikai alapokon nyugodva biztosítja a tulajdonoddal való rendelkezést, azt tőled senki el nem veheti, nem foglalhatja le (erőszakkal is csak akkor, ha nem vigyázol rá, vagy hihető jelentőséggel megfenyeget), és lehetővé teszi a(z Interneten való) nagyon alacsony költségű mozgatását. Az, hogy pénzként többé-kevésbé használható, a jó tulajdonságaiból fakad.
    Ami nagyon fontos, mielőtt esetleg elkezded nagyobb összegekkel használni:
    Ha küldesz valahová (nem saját címre) rész BTC-t, akkor is mentsd le a tárcádat (wallet.dat), mert küldésnél is generálódik egy új (saját) cím (ha nem minden BTC-t küldesz), és az eredeti címről küldött BTC-k azon része, amit nem másnak akartál küldeni, oda kerül (merthogy egy címről csak minden BTC-t lehet elküldeni, a részüket nem) de ezt a hivatalos program nem hozza külön a tudomásodra!
    Tehát "A" címen van 3 BTC-d, "B" címre küldesz 1-et, akkor ez úgy fog kinézni, hogy a program csinál egy "C" címet is és ott lesz a 2 BTC-d, persze a program ugyanúgy fogja láttatni, mintha nálad lenne, csak nem az "A" címeden lesz. Ha ezt követően egy olyan mentést kell visszatenned, ami még az 1 BTC "B" címre való küldése előtt történt, akkor el is búcsúzhatsz a "C" címen lévő 2 BTC-dtől, mert nem tudsz majd vele rendelkezni.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák