Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz anitja #6180 üzenetére

    "Azért ide írtam, mert Ti benne vagytok ebben a technológiában, könnyebben felfogjátok mint az olyan ember, aki még a bitcoinról sem hallott"

    Már a jelenlegi adórendszer (közteherviselés, omladozó szociális háló, omladozó nyugdíjrendszer) is fenntarthatatlan az egyre jobban elharapódzó élősködés miatt. Az alapjövedelem arra lenne jó, hogy senki nem dolgozna.

    Egy idilli világban, ahol kizárólag mérnökök, orvosok, tudósok, művészek és olyan foglalkozások lennének, amiket szeretnek csinálni az emberek és minden más gépesítve lenne, működhetne, de amúgy nem.

    Gondolkozz már. Ki seperné fel az eldobott szemetet és cigarettacsikkeket az utcán, ha nem lenne motivált a közmunkás abban, hogy elmenjen, mert különben még 47 ezret sem kap és éhen fog halni?

    A jelenlegi rendszer is csak a járulékos veszteségeket termeli. Az egyik oldalon ott vannak a nagypályás élősködők, akik már-már jobban tisztában vannak a szociális juttatások rájuk vonatkozó részével, mint egy diplomás jogász és ehhez minden lehetőségük, családi és rokoni hátterük megvan (xy vagyontárgyak rokonok, családtagok nevén, gyerekeket örökbe fogadják rokonok, szülők papíron elválnak, külön lakcímre bejelentkezve, hajléktalanigazolvány bizonyos családtagoknál kiváltva, BMW haver garázsában környezettanulmány idejére, stb.), a másik oldalon meg ott vannak azok, akik semmire nem jogosultak, mert a jövedelmük 10 Ft-tal haladja meg a kvótát, rendezett családban élnek (papíron), meg tulajdonuk is van (papíron, de valójában már régen a banké) és még túlképzettek is diplomával, de akár már érettségivel is.

    A Bitcoin pont az egész államot, adórendszert annak negatívumaival és látszólagos pozitívumaival, ami mára már csak illúzió (mint egészségügy, nyugdíjrendszer, közbiztonság, szociális háló) fogja aláásni ha elterjed.

    És ez az egyetlen működőképes megoldás. Mert hiába akarsz te utópiát (vagy itt a topicban még sokan), amikor az átlagember gondolkodásmódja nem kompatibilis vele. Sajnos a tömegszellem behatárolja az innovációkat. Egy alapjövedelmes rendszerhez a családok 30-40%-ától már születése után el kéne venni a gyereket és olyan környezetben felnevelni, ahol nem azt látja/hallja/tanítják neki a rokonok és a környezete, hogy lopjon, csaljon, hazudjon és húzza le a rendszert és embertársait ott, ahol csak tudja.

    (#6186) euzsolt: "Rizikó faktor pedig csak 1 van, ha a kormányok bedöntik valahogy, ami szerintem lehetetlen."

    Nem. Rizikófaktor 3 van és ezek egyikének sincs köze a kormányhoz, mivel azok nem tudják bedönteni.

    1. Hiba a protokolban. Akár kvantumszámítógépekkel (ki tudja miket tesztel az NSA titkos laborokban, simán elképzelhető, hogy jóval előrébb járnak, mint amennyit az átlagember tud) brute-force-szal, akár egy kitudódott sebezhetőség kihasználásával.

    2. Bányászat kevesek kezében összpontosul. Az ASIC eszközökkel erre reális esély van.

    3. A rendszer egy lassú folyamatként bekebelezi, asszimilálja és végül mikor már az emberek 80-90%-a csak virtuális BTC-kkel fog rendelkezni és a blokklánc is csak korrupt emberek kezében lesz meg pár hardcore bányásznál (akik összesen sem teszik ki az 51%-ot), akkor eszmélnek majd fel, hogy "Hoppá, a rendszer megint megvezetett minket!"

    Hasonlóan, mint a Google. Az is egy keresőként indult és Borg lett belőle. ;]

    (#6209) bolbatiku: "Meg hiába vagyok early adopter, mikor 5 usd körülre esett az árfolyam minden btc-met egyből euróra váltottam ahelyett hogy tartogattam volna, egyszerűen nem akartam kockáztatni."

    Akkor úgy jártál, mint a pizzás srác? Vagy utána visszavásároltál valamennyit?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák