Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Penge_4 #5149 üzenetére

    1. Linuxot telepít.
    2. Papírtárcás oldalt meglátogat.
    3. Kihúzza a hálózati kábelt.
    4. Generál egy vagy több tetszőleges címet.
    5. Kinyomtatja.

    stb…

    Jézusom.. te is ittál? :) Miért kéne egy átlag usernek mindezt megcsinálnia (pláne linuxal) aki a munkahelyéről elő akar fizetni teszem azt egy online játékra?

  • hanki

    csendes tag

    Sziasztok!
    Idáig csak átlagfelhasználóként használtam bitcoint. (megvettem huf-ért, és gyorsan el is költöttem nehogy megszivasson az árfolyam) álltalában a localbitcoins.com-ot használva.Viszont egyre jobban érdekelni kezdett az üzleti része is a dolognak. Arra gondoltam veszek belföldi utalással btc-t, azt átutalálom btc-e számlára, (ezzel kiküszöböltem a nemzetközi utalást és a valutaváltást) és ott kezdek üzletelni. Viszont ami nem tiszta számomra, kell valamilyen verifikáció btc-e-n hogy ha úgy alakul a dolog, az usd-omat hazautaljam, vagy bármilyen számlára elküldik a pénzt?

    BTC-t vennék! PM!/

  • Shodan

    addikt

    válasz Penge_4 #5149 üzenetére

    Én is ugyanezt a képet látom magam előtt. Itt már gyakorlatilag nem arról van szó vásárolok vagy fizetek.
    Hanem arról hogy halmozok.

    www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

  • Penge_4

    veterán

    válasz Shodan #5148 üzenetére

    "De tudom hogy az adat ott van többszörösen biztosítva"

    Ha bármi probléma történik központosított cégeknél, akkor igyekszenek eltussolni az ügyet, így a közvélemény nem hall róla. Bármikor bármilyen probléma lehet. Nagyobb összeget az előbb leírt 8 pontos módon érdemes biztosítani, de kisebb összeget gondolom nem bankban tárolsz (vagy akkor nagyon gazdag lehetsz, ha nem számít, hogy mindenféle díjakat levonnak, meg már tranzakciós adót is), hanem készpénzzel fizetsz. Azt is bárki bármikor ellophatja, vagy elhagyhatod. Vagy kaphatsz hamis pénzt (nem járkálsz mindenhova UV lámpával), de összességében mégis elenyésző ezeknek az eseteknek a száma is.

    "vagy az hogy leül anyám a gépem elé és véletlenül törli a key filomat vagy elszáll a vinyóm."

    Vagy kimossa a ruhádat a zsebében egy köteg húszezressel. ;] A vinyó elszállása egyéb pótolhatatlan fájlokat is érint, ezért kell róla rendszeres backup.

    A Bitcoinnal ez csak még indokoltabb lesz, de mivel ma már eléggé függünk a digitális adatainktól és vagy megbízunk a harmadik félben (felhő) vagy nem, ezért Bitcoin nélkül is érdemes. Apropó, még ha a banki jelszavadat tudod is fejből a PIN kóddal együtt, gondolom mind a 70-80 oldalon az összes regisztrációdhoz nem. Vagy mindenhol ugyanazt a jelszót használod, ami felelőtlenség. Vagy tárolod lokálisan, ami elveszhet. Vagy felhőben tárolod, ami szintén felelőtlenség, mert harmadik fél. Ráadásul hiba is lehet, ami miatt még hiába van meg lokálisan is, a következő böngészőindításkor a corrupted fájlt szinkronizálja rá a lokálisra.

    Ezek alapvető elővigyázatossági dolgok Bitcoinnal vagy anélkül is. Az már más kérdés, hogy informatikusokon és kockákon túl nem sokan szokták megtenni.

  • brd

    nagyúr

    válasz Shodan #5134 üzenetére

    Az összes címed egy ún. wallet.dat nevű file-ban van tárolva (legalábbis a bitcoin-qt nevű hivatalos kliensben, de van más megoldás is), ezt kell nagyon megőrizned, és mástól megvédened, hogy el ne tudja tulajdonítani. Kb. úgy képzeld el, mint ha ez lenne a pénztárcád, ahogyan a neve is utal rá. ;) A birtokolt összeg valójában nem is itt van tárolva, hanem a bitcoin hálózatát alkotó gépeken lévő, ún. blokkláncban. A wallet.dat-ban tárolt adat ahhoz kell, igazolni tudd a hálózat felé, te rendelkezhetsz az adott bitcoinokkal. Akár minden tranzakcióhoz is generálhatsz új címet, ami javasolt is, mert a címek közötti tranzakciók nyilvánosak, ezért érdemes vigyázni az identitásodra, hogy minél kevésbé lehessen hozzád kötni egy adott címet. A paypal-nál attól jobb, hogy pár forint az utalási díj, és ez sem kötelező, viszont ha kifizeted, akkor a hálózat gyorsabban visszaigazolja a fizetés megtörténtét, továbbá sem időtől, sem adott szervezet működésétől, nyitva tartásától (paypal, bank) nem függ a fizetési képességed (persze a bitcoin hálózatának működnie kell, de a fenntartók anyagilag érdekeltek ebben, ezért is van az utalási fee és a bányászási jutalom), ill. az utalási díj is független attól, hogy milyen földrajzi helyen tartózkodik a célcím tulajdonosa. Amiben rosszabb, az az, hogy jelenleg kevesebb helyen fogadják el, de ez folyamatosan javul. Az említett példában az van, hogy biztosan van jól működő webes tárca is, de én olyat nem használok.

    The only real valuable thing is intuition.

  • ninjacat

    tag

    válasz hanki #5152 üzenetére

    Verifikáció nélkül senki nem küld neked pénzt, ezért addig te se küldj oda depositot, amíg a verifikációd nem igazolták vissza. Verifikációként általában személyi igazolvány vagy jogsi másolat, lakcím igazolásához pedig valamilyen friss közüzemi számla pl. telefonszámla amin a neved és a címed látható.

  • Penge_4

    veterán

    válasz Chal #5151 üzenetére

    "Miért kéne egy átlag usernek mindezt megcsinálnia (pláne linuxal) aki a munkahelyéről elő akar fizetni teszem azt egy online játékra?"

    Annak nem kell. Csak annak, aki
    - a nyugdíjalapját
    - a félretett pénzét a gyerekei tandíjára
    - a félretett pénzét a saját egészségügyi ellátására
    - a félretett pénzét, amiből majd házat/kocsit, stb. akar venni vagy egy nagyobb nyaralásra befizetni

    akarja Bitcoinban tartani. Ergo: Olyan mennyiségű pénzt (minden embernél változó anyagi helyzettől függően), amennyit bankban tárol, vagy ha csóró, akkor bankban tárolna, de ott 100 000 alatt felejtős.

    (#5153) Shodan: "Itt már gyakorlatilag nem arról van szó vásárolok vagy fizetek."

    Ez meg a másik. Bárki bármit mond, maximum a tényleg nagyon korai early adopterek, akik nagyon könnyen jutottak ezrekhez, tízezrekhez és nem is túl nagyravágyók követik ezt a "könnyen jött-könnyen megy" mentalitást és használják digitális pénzként. A Bitcoin bizony befektetési eszköz és

    1. A Bitcoin mindenképpen az is fog maradni. A satoshi lesz maximum, ami még a jövőben lehet fizetőeszköz, ha stabilizálódik az árfolyam.
    2. Addig, amíg nem stabilizálódik tartósan (nézd meg a valutákat. Akár az eurót, akár a dollárt, akár az angol fontot. A dollár produkálta az utóbbi 10 év (nem 1 év és pláne nem pár hónap, hét vagy nap) legnagyobb kilengését a három közül, mert volt 300 felett és lecsökkent egészen a felére, de egy jó ideje stabilan tartja a 200-250-es sávot. A CHF megduplázódott és láthatjuk mi lett az eredménye...

    Szóval a Bitcoinnak stabilan maximum 10-es kilengéseket szabadna produkálni legalább 2-3 évig, mire elkezdenének az emberek szépen lassan annyira bízni benne, hogy fizetnének is vele, nem csak gyűjtögetnék és őriznék, mint Szmeagol. ;]

  • Shodan

    addikt

    válasz brd #5155 üzenetére

    Mind értem azokat amiket leírtatok, és teljesen logikus és ésszerű. De ettől függetlenül semmi garancia nincs arra hogy valóban elterjed. Jelenleg is hiába megyek be a boltba egy marék aranyal hogy vásároljak. Itt kb ugyanezt érzem. Pedig pont az ellenkezőjére lett megalkotva ha jól vettem ki.

    www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

  • Chal

    addikt

    válasz Penge_4 #5157 üzenetére

    Annak nem kell. Csak annak, aki
    - a nyugdíjalapját
    - a félretett pénzét a gyerekei tandíjára…

    stb..

    Két dolog:

    Nem erről volt szó. Ne tereljetek folyton, mert így nem lehet érdemben vitatkozni :D

    A felsorolt dolgok kapcsán: a legtöbb ember jelenleg sokkal több energiát és pénzt fordít arra, hogy ezek rendben legyenek, mint amennyibe egy biztonságos BTC coldwallet létrehozása kerül. A nyomtató memóriájának törlésétől meg még pár paranoid dolgoktól talán el lehet tekinteni. Én is tudok olyan felsorolást írni ami szöges ellentéte a tiédnek, és a 78 éves nagymamám is meg tudja csinálni egy pár perces útmutatás után (és akkor feltételezzük hogy paperwalletről van szó, nem pár darab pendrive-ról), és azért egészséges léptékkel nézve még biztonságos marad.

    Ráadásul ezerszer elhangzott itt is és máshol: a rendszer jelenleg beta állapotban van.

    [ Szerkesztve ]

  • brd

    nagyúr

    válasz Shodan #5158 üzenetére

    Így van, nincs rá garancia, de nem is állítja senki értelmesebb. Viszont ezzel megoldható technikailag, hogy fizethess vele olyan módon boltban, ahogyan egy bankkártyával most mondjuk. Most volt téma a topicban nem olyan régen, hogy pl. bizonyos Subway éttermekben lehet BTC-vel fizetni, ez ott úgy működik, hogy telefonnal beolvasol egy QR-kódot (ez az étterem bitcoin címe) a kliensedbe, beírod az összeget, majd megnyomod a küldést, a telefonon és a boltban ezeken felül csak internetelérés kell.

    The only real valuable thing is intuition.

  • SalicFg

    újonc

    Sziasztok!

    Már régóta szemezek a BTC-vel és szeretnék vásárolni belőle párat, de lenne pár kérdésem.
    Melyik tőzsdét ajánljátok ? Én személy szerint a BTC-E -vel szimpatizálok mert csak itt futtatható a btcrobot. Btcrobottal van valakinek tapasztalata?

    Most jönnének a fontosabb kérdések :) Utánanéztem, utánaolvastam ezeknek, de jobb olyan válaszát hallani akinek már tapasztalata is van ebben.

    Hogyan tudok BTC-t vásárolni ? Mennyi az átfutási ideje?
    Amit én tudok: Igazolnom kell a személy azonosságomat és az állandó lakcímemet, ezután elkell utalnom az összeget az OKPAY-re majd innen a BTC-e re.

    Hogyan tudom kiutalni a pénzt? Mennyi ennek az átfutási ideje? Gondolom nincs fedezet a BTC-k mögött így veszélyes a magas árfolyam.
    Amit én tudok: BTC-t eladom kapok érte USD-t majd ezt kiutalom paypalra vagy OKPAY-re és onnan ki a bankszámlámra.

    Megoldható-e, hogy BTC-e n alacsonyabb áron vásárolok BTC-t majd azt GOX-on vagy BTCchina-n adom el? Lehet ezen egyáltalán profitálni? Ha bank of china-nal nyitok CNY számlát gyorsabb lesz az átfutási idő ki és befizetésnél ha a BTCchina-t használom tőzsdének ?

    Sokat segítene a válaszotok !!!

  • HSM

    félisten

    válasz Penge_4 #5145 üzenetére

    Amíg 5 dolláron volt az árfolyam, egyhavi internet-pénzedből is kijött volna 2-3 BTC. :U Mindegy, lehet, hogy én nem értem, de elképzelhetetlennek tartom, hogy 4-5000 forintot egy ilyen tuti bizniszre ne tudtál volna félretenni, ha valóban annyira bíztál volna benne. Az a 4-5000 ma 400 000-500 000 lenne. De nem akarok a pénztárcádban turkálni.

    Ismerem ezt az élethelyzetet, én is voltam hasonlóban. Nem jó, tudom. De most se vet fel a pénz, nehogy azt hidd. Persze, ez relatív, tudom.

    Ha már a pénztárcámban turkálsz, vettem anno 2btc-t, ~25 000/db áron, amit ASIC minrerre akartam volna költeni, de csúszott a szállítás, nőttek a várható költségek, és inkább kiszálltam, mert túl kevés esélyét láttam a megtérülésnek. Na, onnan maradt 2 BTC-m, amit azon nyomban el is adtam, ahogy felkúszott az árfolyam, és kaptam érte 30 000 forintot darabjáért, még a mostani rally elején. Ha még 2 hétig tartom... Látod, nem bíztam benne én sem, hogy rövid távon sokkal feljebb menjen, örültem, hogy legalább így nem buktam a dolgon. Hát, utólag már nem örülök a dolognak, de annyiból igen, hogy legalább tényleg nem buktam, mert akkor nem tudhattam, mi lesz. Amúgy volt még 1,7BTC-m régebbről, amit még a VGA-s időkben bányásztam, mikor megérte pár hónap alatt, azokat is még 70-80 000 körül adtam el darabját. Jelenleg már nincs egy darabom se nekem sem. Mondjam, hogy azért adtam el, mert kellett a pénz? :U Pedig mennyivel többet kihozhattam volna belőle... De örültem, hogy legalább visszajött valami ebből a dologból, és nem csak áll benne. :)
    Szóval 10 darabom legfeljebb álmaimban volt, sajnos....
    Lehet, amúgy ha valamikor stabilizálódik az árfolyam, meg lesz kis szabad pénzem veszek megint, hátha megint megsokszorozza az árát. De jelenleg örülök, hogy pénz jött be belőle. Látod, ez a szegény ember veszte. :(

    (#5147) Chal: Szűk 13GB a teljes blokklánc... Az szinte semmi. :F Persze, egyszer sokat szöszöl, de utána hamar észhez tér. Mikor először feltettem, elindítottam, aznap estére kész is volt.

    (#5148) Shodan: Ez esetben a Bitcoin nem neked való. :N Amúgy a kulcsos file-ról alap, hogy az ember rendszeres biztonsági másolatot készít, és lehetőleg jelszóval védi. :U Nem egy 100GB-os állomány, hogy olyan nagy gond legyen több helyen tárolni.

    [ Szerkesztve ]

  • Chal

    addikt

    válasz HSM #5162 üzenetére

    Valóban nem 25, rég néztem, a kliens könyvtármérete ennyi (gondolom az indexek, logok, egyebek). Viszont igazából mindegy is, hogy 500Mb, 13Gb, vagy 25Gb, azt akartam csak mondani, hogy a megadott példához (hirtelen vásárolni kell valamit, és nincs telepített, synced kliens) nem jó a gyári kliens.

    Ha megnézed a bitcoin.org-ot, ott is az már az ajánlás, hogy a gyári klienst csak akkor tedd fel ha van sok erőforrásod, folyamatosan online/up a géped, érdekel ennek az egésznek a technikai része, és támogatni akarod a hálózatot egy teljes értékű node-al. Ha mezei user vagy, akkor pedig a Multibit a barátod.

  • Penge_4

    veterán

    válasz HSM #5162 üzenetére

    "Amíg 5 dolláron volt az árfolyam, egyhavi internet-pénzedből is kijött volna 2-3 BTC."

    Vettem is volna, ha akkor hallottam volna róla. De sajnos a tavaszi lufi után hallottam róla először. És az első hozzászólásom nekem is az volt, hogy mekkora piramisjáték az egész, csak én nem voltam lusta elolvasni a linkelt dokumentációkat. Pár hónappal később már átrágtam magam egy rakás dokumentáción és én is próbáltam felvilágosítani a szkeptikusokat több-kevesebb sikerrel.

    "Ha még 2 hétig tartom... Látod, nem bíztam benne én sem, hogy rövid távon sokkal feljebb menjen, örültem, hogy legalább így nem buktam a dolgon."

    Én azért valamivel jobban jártam, mert 114-en vettem ~50 dollár értékben BTC-t, pedig rá pár hétre zuhant le 60-ig. Több, mint 1 teljes BTC-m lenne már akkor, de velem meg fordítva volt: Annyira bíztam benne, hogy csökkenni már nem fog (legalábbis nem számottevő mértékben), hogy nem akartam halogatni.

    "Mondjam, hogy azért adtam el, mert kellett a pénz?"

    Ismerős. Néhány embernél próbáltam futni újabb kört, említve a jelenlegi árfolyamot.

    "Szóval 10 darabom legfeljebb álmaimban volt, sajnos...."

    Csak tippeltem, mivel itt a topicban főként bányászok a törzstagok.

  • Dexar007

    veterán

    válasz Penge_4 #5164 üzenetére

    Vettél volna mi? Most is vehetsz noname coinokat 0.5 dollárért is akár.. ki tudja,lehet befutnak.
    Kb ugyanezt érezted volna akkor is.

    Give me your cum,bull!

  • bolbatiku

    tag

    válasz SalicFg #5161 üzenetére

    BTCrobot : https://bitcointalk.org/index.php?topic=268770
    Több robothasználó írja hogy több pénze lett volna ha egyáltalán nem használja a robotot és csak ül a pénzén, a tulaj pedig nyereségként állítja be a veszteséget.

    Indulsz 100 dollárnyi BTC-vel. 2 Hét múlva az árfolyam felmegy a kétszeresére tehát 200 USD-d lenne, de a robot úgy üzletelt hogy csak 150 USD-d van. A robot szerint ez 50%-os nyereség, pedig 25%-ot vesztettél.

  • sparks

    senior tag

    Múlt héten írtam, hogy kipróbáltam az All4BTC oldalt.
    Nagyjából 2 nap volt, amire visszaigazolták, hogy a rendelés rendben lement. Közben az oldalukon van egy visszajelző rész, ahol láthattam, hogy éppen hol tart az ügy. Miután megjött a visszajelzés emailben, hogy megrendelték, amit kiválasztottam, már csak várni kellett. Ma délután megérkezett a csomag, minden rendben ment. Ez egy Ebay-es vásárlás volt BTC-ért. Az előnye, hogy nem kellett eladni a BTC-t és kártyával vásárolni. A hátránya, hogy nem én állok az eladóval kapcsolatban, így probléma esetén több a hibalehetőség.
    Összességében érdekes tapasztalat volt, de jobban örülnék neki, ha lenne már több elfogadóhely, ahol közbeiktatott szereplők nélkül lehetne vásárolni egy Ebay/Amazon méretű piacon (Európán belül, vám és áfa nélkül).

  • failed

    tag

    Penge, nem értem miért rágódsz a "vettem volna" témán. Nem vettél, oszt kész! Én már akkor hallottam róla, amikor megjelent... gondoltam is rá, hogy veszek, de nem vettem. Én is eljátszottam a gondolattal, hogy "dejó lett volna...", de most már mindegy, késő bánat. Nem számít. Felesleges rágódni rajta. Engem vigasztal a tudat, hogy jó volt az akkori megérzésem annak ellenére, hogy nekem sem volt éppen nélkülözhető vasam se - mivel diákmelóból tartottam el magam, nem anyuci/apuci pénzéből. Mivel már nem egyszer volt jó megérzésem, így tudom azt, ha legközelebb jön egy megérzés féle, akkor hogyan kell cselekedjek... Ennyi.

    Csak hogy a legemlékezetesebbet és egyben a legviccesebbet idézzem fel:
    Anno hónapokig vártam a számítógépem megvásárlásával. Napi szinten néztem az euro/dollár árfolyamokat - mert pl. az euro árfolyam ingadozása volt akkora, hogy egyik nap egy gyári hűtéses videókártyát kaptam X pénzért, másnap meg már ugyanazért az X pénzért speckó egyedi hűtésest, mindezt az árfolyamoknak köszönhetően... Szóval követtem piaci eseményeket - mert akkoriban érdekelt valamennyire a dolog -, sakkozgattam, vártam, aztán megvettem a gépem 150.000-ért. Rá egy hétre az a gép akkor ~200.000-et ért. Annyi volt a malőr, hogy benézett a "nagy gazdasági világválság"... szia... Kamu lenne azt állítani, hogy biztosra tudtam mi lesz, mert nem... viszont az előszelét észre kellett venni, meg egy jó megérzés - hogy most nyomd meg a "kosárba" gombot -, és ennyi..

    A múlton kár zsörtölődni, mert csak saját idegeidet őrlöd fel feleslegesen. Ha nem tudod kezelni a kockázattal járó stresszt, akkor kerüld el az ilyen ügyleteket... Ez a hajó anno elúszott, keress mást, ahol kisebb a rizikó. Játszadozhatsz 0,001 BTC-vel is, csak nem fogsz belőle meggazdagodni - sőt -, ha eleve úgy indulsz neki, hogy Te márpedig rövidtávú, és rizikós ügyletekkel akarsz meggazdagodni, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak! Nem fogsz nyerni, sőt csak bukni fogsz! Ahhoz nagyon informáltnak, és kb közgáz zseninek kell lenned, hogy tudatosan csinálj tízezerből százezreket. Feltételezem nem vagy jól informált, és zseni sem. A közgázhoz szerintem lövésed sincs - ahogy természetesen nekem sem -, így marad az, hogy várod a következő nagy ötletet, és addig nem csinálsz hülyeségeket...

    a legmélyebb tisztelettel... :R és bocsi ha hülyeséget írtam, nem akartalak piszkálni, de szerintem ez objektív lett... :U

    Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+

  • Penge_4

    veterán

    válasz Dexar007 #5165 üzenetére

    "Kb ugyanezt érezted volna akkor is."

    Annyi különbséggel, hogy
    1. Akkor ez teljesen új volt. A noname coinok a Bitcoin másolatai.
    2. Noname coinból van több száz, különösebb lényegi különbség nélkül. Hobbifejlesztők hobbitermékei.
    3. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ami mainstreammé vált egyszer azt az emberek állandósághoz való ragaszkodása miatt még akkor is rohadt nehéz letaszítani a trónjáról, ha ezerszer jobb alternatívák vannak. A Bitcoin esetében pedig még csak nincsenek is semmivel sem jobb alternatívák. Satoshi Nakamoto (bárki is legyen) a szememben Einstein, Tesla, Newton szintű géniusz. Kezdetben én is agyaltam meg próbáltam belekötni, hogy mi miért nem jó, de minél többet gondolkodtam rajta, annál jobban beláttam, hogy a felesleges túlbonyolítás csak elcseszné az egészet. A Bitcoin elve egy nagyszerű elv, ami az emberi természet, emberi kapzsiság és emberi érdekek, összefoglalva: evolúció figyelembevételével lett megtervezve.

    Amúgy meg egyrészt nehéz így belegondolni, hogy az akkori gondolkodásom alapján hogyan döntöttem volna, de visszaemlékezve anno a Zeitgeist Mozgalom kapcsán hallottam a BOINC-ról, ahol kvantumszámítógép (AQUA@home) tervezéséhez kellett a gép szabad kapacitását beáldozni önként, ingyen. Ekkor kezdtem el keresni, hogy van-e valami, ami olyan, mint a BOINC, csak pénzt lehet vele keresni. Egyedül a Gomez Peer-re akadtam rá, de nevetségesnek tűnt az egész.

    Nyilván függ attól, hogy milyen kontextusban akadtam volna rá a Bitcoinra, mert ha valami félremagyarázó bulvárcikkre akadtam volna, elképzelhető, hogy én is hülyeségnek gondolom. De ha akkor ráakadtam volna akár csak angolul valami hasonlóan átfogó és részletes leírásokkal teli oldalra, mint amilyen a bitcoin.hu, akkor biztosan elkezdtem volna bányászni.

    Elég lett volna annyi, hogy "Bitcoin is a distributed, peer-to-peer digital currency that functions without the intermediation of any central authority." és már rögtön toltam is volna be a TZM fórumokra, hogy mi a véleményük erről. Ott pedig volt pár fejlesztő meg programozó matematikus, akik rögtön mondták volna a technikai részleteket feketén-fehéren még ha ők maguk el is vetették volna (mert ez is egy felhalmozható értékmérő). Én viszont pesszimista voltam és nem hittem az emberiségben, hogy valaha lesz bármi változás, így valószínűleg bányásztam volna.

    Ezért is savanyú ennyire a szőlő, mert bárhogy is elemzem a múltat, tényleg csak egy rohadt linken múlt az egész, hogy nem találtam rá... :O

    (#5170) failed: "Kamu lenne azt állítani, hogy biztosra tudtam mi lesz, mert nem... viszont az előszelét észre kellett venni, meg egy jó megérzés - hogy most nyomd meg a "kosárba" gombot -, és ennyi.."

    Ilyenek velem is előfordultak, de sajnos mindig kis összegekben. Például volt, hogy megéreztem, hogy bele kéne nyúlni az italautomata/telefonfülke pénztálcájába és benne volt egy 100-as. Vagy neten, hogy épp az előtt vettem ki oldalakról pénzt, mielőtt megszűnt vagy elkezdett nem fizetni.

    A legutóbbi eset: A peerbet-es vouchereket beváltottam és mikor összegyűlt elegendő, akkor nyomtam egy withdraw-ot. Pont 1 nappal az előtt kértem ki az utolsót, hogy az oldal megújult és a következő üzenet fogadott: "You cannot make withdrawals as you do not have a valid deposit."

    Nagyobb dolgokban (különböző részvények, vállalkozási ötletek) hiába volt jó megérzésem, nem volt elegendő pénzem, hogy megvalósítsam.

  • amakoi

    csendes tag

    Üdv!
    Csak a napokban kezdtem el én is komolyabban érdeklődni a btc-vel kapcsolatban (sajnos) és én inkább azon agyalok, h valszeg megérné 1-2 millát belefeccölni 1 btc farm-ba. Tudom h már korántsem egyszerű feladat a bányászat, de vannak nagy teljesítményű 300GH/s direkt erre épített hardverek, melyek papíron elég gyorsan megtérülnének. Erről mi a véleményetek?
    pl itt 1 ilyen: https://products.butterflylabs.com/homepage-new-products/300-gh-bitcoin-mining-card.html

  • Penge_4

    veterán

    válasz amakoi #5173 üzenetére

    "Erről mi a véleményetek?
    pl itt 1 ilyen: https://products.butterflylabs.com/homepage-new-products/300-gh-bitcoin-mining-card.html"

    Az, hogy mire kiszállítják, addigra már alig veszel ki belőle profitot. Ilyen összegben csak úgy érdemes befektetni, ha azonnal megkapod és minőséggaranciát vállalnak. Olvass vissza, láthatod, hogy volt, akinek a ventilátorok voltak lepattanva és ha nem nézi át, akkor elfüstöl, másnak meg félig leégett a gép és csak negyedgőzzel üzemel.

  • #24650752

    törölt tag

    válasz Penge_4 #5174 üzenetére

    Ki volt az? ;]

    (#5173) amakoi: A gond ott kezdődik, hogy Butterfly Labs... Erről a cégről szerintem itt senki sem tud jókat nyilatkozni. Inkább nézelődj más gyártóknál, ha mélyebb szinten érdekel a bányászat. Többeknél (vagy jelen pillanatban szinte mindenkinél) van késleltetett szállítás, de én olyanokat néznék meg, mint a KnC, BitFury, ASICMiner, Cointerra, ... Másrészről meg azt is tedd a mérlegre, hogy 300 GH-sel mire mész, ha a nehézségi szint megint megugrik jócskán...

    Apropó, BitFury. Ez már nem a Te árkategóriád, amit kiszemeltél, de van ilyen is. [link] Lefordultam a székről, amikor megláttam reggel az értesítőt.

    [ Szerkesztve ]

  • amakoi

    csendes tag

    válasz Penge_4 #5174 üzenetére

    Valóban olvastam külföldi fórumokon, h mire kijött az 5gh/s-es cucc amit előrendelt, már nem ért semmit sem. De tételezzük fel, ha most valaki fogna teszemazt 2millát és venne belőle 2 ilyen jószágot (amit egyből kézhez is kap mert ez 1 ilyen mese :D ), amivel névlegesen elérne 600gh/s teljesítményt, akkor az elviekben 1-2 hónap alatt megtérülne és még fél év múltán is egészen elfogadható profitot termelne, nemde?
    Bocsánat ha olyanokat kérdezek amit már előttem 100an csak most találtam meg ezt a topicot és ma már túl sok bitcoint "olvastam" :D
    Ígérem holnap elmerülök a topicban de ma már kicsit fáradt vok ehhez.

  • amakoi

    csendes tag

    válasz #24650752 #5175 üzenetére

    Valóban sokan szidják netes berkeknem a pillangó labs-ot. Sok a szállítási idő bajok vannak a termékkel stb stb. Érdekel a bányászat és komolyan elgondolkodóba ejtett, h lehet megérné most nagyot kockáztatni és beruházni bányász gépekbe. Jelen pillanatban a 300gh/s a netes kalkulátorok szerint elég jövedelmező és a délután rámragadt tudás alapján néhány hónapig egészen pofás kis összeget lehetne összekaparni vele. Még sokat kell informálódnom a témában btw.
    Am nincs árkategóriám jelen pillanatban 1 fillérem sincs, de ez a bitcoin szerintem most gazdaggá tehet bárkit ha még nem dől össze 1 évig és elég tökös h kockáztasson.
    A linkedre nem tudok mit mondani :D Miért szabadulna meg bárki is 1 ilyen jószágtól??? Midász király jutott róla eszembe csak árammal táplálkozik :))

  • csaba951

    veterán

    válasz amakoi #5177 üzenetére

    A miningban hihetetlenül erős konkurencia, és extra magas kockázat van. Érdemes lenne meggondolnod, hogy veszel a piacon BTC-t és később -magasabb árfolyamon- eladod. Szerintem ez összességében kevésbé kockázatos, mint befizetni egy miner gépre, ami vagy megtérül vagy nem.

    Szerintem nem 1-2 évre kellene gondolkoznod, hanem sokkal hosszabb távra! Mondjuk legalább 10 évre. Tehát most -nem feltétlen a legmagasabb árfolyamon! :D - veszel, és 10 évig elfelejted az egészet. Ilyen távon már el tudok képzelni simán akár ötvenszeres hasznot is, vagy még többet. Igazából mindegy is, hogy pontosan mennyi. Szerintem nincs semmilyen más, legális lehetőség, amivel ennyi pénzt tudnál keresni.

  • bolbatiku

    tag

    5 USD árfolyamnál felkerestem a közeli ismerőseimet, hogy ha van felesleges pár dollárjuk akkor mindenképp vegyenek pár Bitcoint mert szerintem nagy dolog lesz belőle, meg ha valakit érdekel a működése akkor keressen bátran.
    Ha találkoztam valakivel akkor is ezt a témát toltam egyfolytában.
    Senki nem vett, mindenki unta a témát pedig informatikusokkal vagyok körülvéve.

    12 USD-nél 1 bitcoint ajánlottam akárkinek aki csinál magának egy címet ahová el tudom küldeni a coinját. Egyetlen egy ember csinálta meg.

    Mostanában szóltak vissza többen hogy jaaj mért is nem vettek, honnan tudnának most egyszerűen és gyorsan venni és érdemes-e még...

  • bazsex

    csendes tag

    válasz amakoi #5177 üzenetére

    Mining: Én csak néhány személyes tapasztalatot tudok megosztani: Butterfly lab kb 10 hónappal rendelés után több mint fél éves csúszással szállított. Szállításnál vámolás és egyéb költségek mivel USA ból jött a cucc. Amúgy nem rossz, csak zajos a kicsike és lehet soha nem hozza be az árát.
    KNC pár hetes csúszással - de így is ígéretükhöz híven – szállított nincs vám mivel EU-n belül vagy csak ÁFA. Nemrég volt egy kis teljesítmény esés, de a support eligazított és egy firmware frissítéssel újra normál sebességgel számolgat.

    Ha az adott pillanatokban sima BTC-t vettem volna akkor sokkal jobban járok, de ezen már nem rágom magam, egyrészt mert vettem is valamennyit, másrészt mert most némileg tevékenyen veszem ki a részem ebből a bitcoin storyból. Amúgy meg kb lerágtam a körmöm mire beérkeztek a bányászgépek, mert nagy az egyedi kockázat.

    Összefoglalva: Butterfly lab eddig sem hozta be az árát, KNC már behozta, de igazán az árfolyam emelkedés miatt térült meg. Szerintem még mindig inkább BTC venni éri meg nem bányászni. Hátha egyszer olyan standard lesz a BTC is mint a WWW.

    Ezek jó oldalak nehézségi szint változásait is beleszámolva kalkulálni: http://mining.thegenesisblock.com/
    http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #5172 üzenetére

    "Bitcoin is a distributed, peer-to-peer digital currency that functions without the intermediation of any central authority."

    A white paper kb ezzel a mondattal kezdodik. pont azt hagytad ki? :D

    Idezve belole:

    A purely peer-to-peer version of electronic cash would allow online
    payments to be sent directly from one party to another without going through a
    financial institution.

    [ Szerkesztve ]

  • sparks

    senior tag

    Úgy néz ki kezd magához térni az árfolyam, egész nyugodt kis emelkedés van folyamatban, csak így tovább :C

    [ Szerkesztve ]

  • zsoory

    csendes tag

    válasz sparks #5182 üzenetére

    Rá(m) is fér!! Kezdtem már megőszülni az elmúlt pár napban :D

  • ignorant

    senior tag

    válasz zsoory #5183 üzenetére

    Pedig a jovoben is szamithatsz ra hogy lesznek kilengesek. Ha mar ettol rosszul erzed magad, mi lesz kesobb? :F

    Mi lenne ha ma v holnap leesne 300-ra vagy akar az ala?

  • amakoi

    csendes tag

    válasz bazsex #5180 üzenetére

    Megkérdezhetem h mekkora sebességgel bányásztál és mikortól?
    Valóban számolgattam a nehézség emelkedésével, heti 15% (én kis naiv) környékén, de a kalkulátorok amiket linkeltél kevésbé derűlátóak. Valszeg azoknak van igaza és olyan feltételek mellett már valóban extrém kockázatosnak látszik. Pláne h a gép amit elméletben használnék februári szállításra van kiírva és addigra már minden nap csúszáson múlhat h megtérül e valaha is ilyen őrült emelkedés mellett. Persze ha közben felugrik a btc árfolyama ezer fölé akkor még mindig jó partinak látszódhat de mostmár kevésbé vok motivált a bányászatban. Azért vicces h 2-4 th/s-el bányászni februárban már haldokló ág de ha meg ezen a héten elkezdeném ilyen feltételekkel, akkor elképesztően megszedném magam februárra és közben el lehetne dönteni h még bányászkodom és bővítem a farmot v kiszállok és azt az összeget amivel pénzemnél vok azt kiveszem a többit coinban hagyom aztán akár gazdag is lehetek ha pár éven belül 10x ennyit ér.
    Kár h elképesztő sokat kell várni ezekre a gépekre és ezáltal a történet csak mese marad :)

    [ Szerkesztve ]

  • #24650752

    törölt tag

    válasz amakoi #5186 üzenetére

    Úgy másfél, kéthetente következik be a nehézségi szint változása. Mivel újra digitális aranyláz van, a mostani emelkedésbe (vagy még inkább a következőbe) nyugodtan belekalkulálhatsz extrém százalékot, ugyanis a sok kereskedő mellett rengetegen látnak ilyenkor fantáziát a saját bányászatban. Plusz, nem tudom, mi a helyzet a KnC második hullámával, nem néztem utána, de ugye november közepére ígérték. Lehet, hogy csúsznak vele, de hogy nem fog pozitívan hatni a nehézségre, az biztos. Ilyen feltételek mellett csak tényleg akkor lehet meglovagolni az egész bányászatot, ha az árfolyam megugrik és magas értéken egy ideig stabilizálódni látszik.

  • nancybotwin

    csendes tag

    Keiser on cocain (and bitcoin)
    http://www.youtube.com/watch?v=oWd4G_6xI-w

    bírom ezt az ürgét :)

  • D@reeo

    aktív tag

    Most lehet, hogy kicsit félreértettem a dolgot, de tegyük fel a következőt:
    Letöltök egy tárcát (legyen mondjuk multibit). Készítek egy új tárcát (tarca.wallet), generálok 100 címet + exportálom a kódolatlan .key fájlt.
    A címeket és a key fájlban található 100 privát kulcsot elmentem vagy kinyomtatom (ez lenne a papírtárca).
    Törlöm az összes multibit tárcához tartozó fájlt (.key, backup, .wallet)
    A .wallet ugye a címeket és a hozzájuk tartozó privát kulcsokat tárolja.

    Ezután újra nyitok egy tárcát(tarca2.wallet) és importálom a privát kulcsokat amiket az előbb exportáltam.
    Ekkor elméletileg megvan az összes bitcoinom(hoz tartozó privát kulcs). Node a privát kulcshoz tartozó bitcoin címeket nem importáltam, mert ugye azokat a .key nem tartalmazza.

    A kérdés akkor a következő: ha megvannak a privát kulcsok és azokat beimportálom egy új tárcába, akkor hozzáférek a BTC-kez vagy sem?
    Mert számomra ez nem világos. Ha nem, akkor ezek szerint pusztán a privát kulcsok megléte nem jelent backupot.
    Ha viszont igen, akkor generáltatatok 10 millió (milliárd) privát kulcs formájú stringet, aztán csak lesz 1-2 amivel hozzáférek más BTC-jéhez.

    Logikusan végiggondolva tehát, ha csak a .key fájlt importálom be egy új .walletbe, akkor azzal nem megyek semmire. Összezavarodtam :U :C

  • HSM

    félisten

    válasz D@reeo #5191 üzenetére

    Mire mész egy kulcssal, ha nincs meg hozzá az ajtó? :C
    Kell a cím, és a hozzá tartozó kulcs. (publikus és privát kulcs) Akkor férsz hozzá.

  • D@reeo

    aktív tag

    válasz HSM #5192 üzenetére

    Ezt mondom én is.
    De a címeket akkor hogy importálom be pl. Multibitbe? Erre nem jöttem rá. (Persze ha a walletet exportálom, az rendben van, de txtbe elmentve a címeket nem sikerül).

    Tehát az offline tárolt címet és hozzá tartozó kulcsot hogy importálom be, hogy költhessek róla.

    Szerk.:
    # KEEP YOUR PRIVATE KEYS SAFE !
    # Anyone who can read this file can spend your bitcoin.

    [ Szerkesztve ]

  • Chal

    addikt

    válasz D@reeo #5191 üzenetére

    Egy privátkulccsal generálhatsz bármennyi fogadó címet. Csak a privátkulcsot kell elmentened/kinyomtatnod.

    Az már másoknak is eszébe jutott itt, hogy generál sok millió privkeyt, és majd talál bitcoint, de olvass utána egy kicsit hogy erre mennyi az esély :)

  • D@reeo

    aktív tag

    válasz Chal #5195 üzenetére

    2^256 privát kulcs lehet. Sok, nagyon sok.
    És ennek csupán nagyon kis hányada van használatban. Ezzel tisztában vagyok, de amilyen ütemben fejlődik a technika, nem tartom kizártnak, hogy 20-30-50 év múlva már nem lesz lehetetlen bruteforceolni. Persze a protocolt is fejlesztik.

    A legbiztonságosabb tehát, ha van egy offline tárcám, amire átutalhatom a BTC-t. Aztán ha használni akarom a rajta lévő BTC-t, importálom a privát kulcsokat, átutalom a kívánt számlára, majd gépről megint törlöm az összes tárcafájlt. És ezt nem kell folyamatosan backuppolni mint a .wallet esetében, elég ha egyszer kinyomtatom és elrakom. Onnantól kezdve ha érkezik rá valami, mindíg hozzáférek majd.

  • Pttypang

    veterán

    válasz D@reeo #5196 üzenetére

    Azonban ha beállítod a sarokba a gépet, hogy pörögjön magának ezen a 2^256 lehetőségen, akkor előbb utóbb lehet, hogy sikerrel jár. :DDD

    Everybody lies.

  • Vektast

    aktív tag

    barátaim.. vegyetek LTC és NMC! :DD

    A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.

  • bolbatiku

    tag

    válasz D@reeo #5196 üzenetére

    Ezzel még így szívni fogsz szvsz, ugyanezeket a kérdéseket tetted fel pár napja, másik hogy ha a leírásod alapján csinálod az utalást és nem tudod, vagy nem ellenőrzöd hogy mi volt a change address akkor elbukhatod azt az összeget, amiről azt hiszed hogy a papírszámládon maradt a tranzakció után.

    Importálod a papírtárcán lévő priv kulcsodat a kliensbe (itt a Multibitbe). Van rajta 100 bitcoin. Ha ebből átutalsz nekem 1 bitcoint, mennyi marad a papír tárcádon?
    Semennyi, mert a bitcoinokat csak egyben lehet elkölteni. 1 bitcoin jön az én címemre, 99 meg jó esetben visszamegy arra a címre amiről utaltad, de a klienstől függ hogy mihez kezd a visszajáróval. Van olyan kliens ami új címet generál a .wallet.dat fájlodba és oda utalja vissza a maradék 99-et.

    A Multibit megcifrázza, ha csak egy cím van a .wallet fájlodban akkor erre utalja a visszajárót, viszont ha több cím van benne akkor mindig a második címre utalja vissza.
    Ha ez éppen nem a papírtárcádon lévő priv kulcs - mert gyakoroltál, generáltál pár kulcsot bele- és a Multibit egy ilyen címre teszi a visszajáró 99 coint, te meg azt gondolván hogy ott a kulcsod a papíron, letörlöd a wallet.dat fájlt akkor elbuktad a 99 coint.

    Sokkal többet buktak már el így egyébként.

Új hozzászólás Aktív témák