Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliga69
tag
válasz Hunter2 #9750 üzenetére
Nálam a legutlosó hasonló eset:
Gép bejön, hddről nem bootol. Raktam bele előtelepített hdd-t tesztelésre. Megjavítottam, visszaadtam. Majd a végfelhasználó leüvölti a fejét a boltosomnak hogy hova tüntek az adatai nagyon fontosak voltak stbstbstb.
3-5 nap harc után az ügyfél hangja teljesen megváltozott és elárulta hogy előttünk járt egy másik szervízben is ahol bevallották hogy megformázták a vinyóját.... -
Tamás9x
őstag
válasz gliga69 #9751 üzenetére
Javítási feltételekbe gondolom mindenkinél szerepel, hogy az adattárolón lévő adatokért felelősséget nem vállalunk. Illetve ha merevlemezt állapotáért sem, ha lehet minden esetben kivesszük a gépből átvételkor és átnyújtjuk a tulajnak, kezdjen vele amit akar
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
bitfarago
csendes tag
Sziasztok!
GO7600-H-N-A2 mivel helyettesíthető?
-
albi31
aktív tag
válasz Gigabyga #9746 üzenetére
az ottani szakiknak k@rva sok munkájuk van,és mióta nem vagyok,a feje tetején van minden,de ez már legyen az ő dolguk,gondjuk...én csak ránéztem egy az egy pillanatra,és kiadtam,hogy tessék megnézni hogy az inverter ok-e,valsz. ki lett véve,kint maradt vizsgálat után,és így kapta vissza,hozzáteszem,eddig soha ilyen nem fordult elő,mert a gépek 90% nálam landol,és ezután is így lesz,hiába megy be valaki nagyon szépeket mondva meg ígérve!
-
Gigabyga
aktív tag
válasz KillHates #9748 üzenetére
Most gondold el a volt tanárom hozta be hozzám a gépet(egyik ismerősének a laptopja)
Egyből megnéztem,mondom kijelző v. inverter szétszedem erre nézem jó, hogy nincs háttér világítás eltűnt az inverter. Még jó hogy megvárta míg ránézek..#netzoli: Igen laikusak megbíznak az emberben "sajnos" és sajnos sokan visszaélnek vele.
Véletlen nem véletlen ha összeszedett az ember és nem disznóólban meg a fészerben szerel akkor minden alkatrésznek megvan a helye..Nálunk zöldséges rekeszek vannak kibélelve polifoam-al és abba teszünk bele minden kis kacatot így nem marad ki semmit..#albi31: Te van az ottani szakijuk?
arra,hogy sok a munkájuk..nekem is..elvagyok árasztva gépekkel,sőt jönnek be az új ügyfelek,csörög a telefon de a minőséget attól még tartom..[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
azt te honnan tudod,hogy én 2 dologgal foglalkozom?!
Sorolhatom mik vannak de a minőséget akkor se befolyásolja nálunk semmi.Ha 1 ha 200dolog van napirenden..sőőt ha házhoz megyen vagy kiszállítok délelőtt v. délután mert ugye azt is én csinálom akkor sincs indok ilyenre.[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
válasz Tamás9x #9765 üzenetére
Tegnap 2 gépet telepítettem + chipet cseréltem egyszerre,asszonyka rendelést intézte plusz telefonált,meg intézte a talponállókat.
1 ember jött vissza,hogy nem jó a touchpadja de ott noob hiba volt mert kikapcsolta. xD
Lehet egyszerre csinálni több mindent..Csak oda kell figyelni.#albi31: Ha olyan gépeket fogok kiadni a kezeim közül mint amiket kapok a környező szervizek után "lejavított" gépet vagy mint amiket az általad ismert Viktor kezeiből kiadott gépek,vagy az őő kutyái által "javított" dolgokat.
Felmondok magamnak, és vissza adom a vállalkozóim.[ Szerkesztve ]
-
-
kikihun
csendes tag
Ezen minek lovagolni? Én halkan jegyzem meg, hogy tévedni csak az tud, aki dolgozik.
És gyanítom, hogy egy tizenx éve fennálló bolt, nem fog ellopni egy 1000 ft os alkatrészt.
-
netzoli
tag
válasz Gigabyga #9761 üzenetére
Én a tárolási problémák megoldására a helyi 'dobozüzemben' készíttetettem méretre tároló dobozokat. Volt vagy 180 ft/db, de nem kallódik el semmi. A csavarok tárolására pedig vettem pár darab ESD szortimentert ilyet: [link]
Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<
-
Gigabyga
aktív tag
Tevékenységet számszerűsége..kérlek gyere be a boltba nézd meg a mi tevékenységünk számszerűségét.Lehet meglepődsz.
Akkor sincs semmiféle indok a minőség megmagyarázására.
Én elhiszem, hogy 1x fordult elő vagy 20x nem számít nekem.Egyszer felkerestem őket a szolgáltatásainkkal nem érdekelte őket mivel van ezek szerint Te szervizesük.
Bennem azért van egy összkép róluk amiket az ügyfeleim elmondanak.És vagy az ügyfelek hazudnak vagy...Csak a történet kedvéért.
Van az az emberke aki behozza a gépeket agyon melegítve..chipcserére...
Kicseréltem eddig neki szó nélkül a chipeket..Azzal jött utána nekem, hogy amiket csináltam mind szar és hogy gar..
Hozta utána a lapot, hogy garanciás garanciás...2010-es amd-vel amikor én 12+-13+-os chipeket rakosgatok..asszonyka noszogatására nem küldtem el messzire. -
Gigabyga
aktív tag
válasz netzoli #9770 üzenetére
Nekem az egyik ismerősöm hozza a közeli gyárból a méregdrága ESD fóliát ami náluk szemét..
Dobozoltam én is egy ideig,de a salgón így jobba elférnek és még egymásra is pakolható.-#kikihun:Én csak tolmácsoltam amit mondott az ügyfél nekem.
#ielektros:Szerintem is értelmetlen ezen vitatkozni.Abból alkotok véleményt amit tapasztalok.
albi31: mindenképp nézz be a szervizbe ha van egy kis időd kérdeznék pár dolgot ami tényleg nem fórum képes.
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz Gigabyga #9771 üzenetére
Amig nem bizonyitasz barmit is addig ez hitelrontas. Raadasul konkurenciakent. Szoval en a helyedben azert elgondolkodnek, h miket irok nev szerint egy masik cegrol... Semmi kozom az egeszhez csak komolyabb "uzletember" ilyet nem ir meg nyilvanosan meg ha igaz is.
A jotallas tenyenek bizonyitasara meg osszesen 1db fenykep kell. Az alaplap az uj chippel es mellette a munkalap...
[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
válasz ielektros #9773 üzenetére
NEEEM nem.. hitelrontás szándékával írtam,soha nem szoktam és nem is írom be kitől mi jött..
Belátom hülyeség volt idézni az ismerősöm szavait,nincs semmiféle konkurens szándékom feléjük, mivel...Garancia bizonyítás megvan fejelve egyedi garmatrica van még pluszba.De az illető régóta ismerem,sőőt még nála vásároltam anno..
[ Szerkesztve ]
-
f27
senior tag
En tegnap egy olyan gepet kaptam,amit pesten nemtudom ki javitott,de mikor szedem szett kiderult levannak szedve a BGA-k rola
Meg jo hogy a gazdaja ott volt nemtudta a nevuket de monta majd benez hozzajuk
Nalam is volt olyan ,hogy veletlen levertem egy ramot a padlora es kihagytam a gepbol.
Igaz eszrevettem kesobb es felhivtam gazdajat hogy bajvan justonIlletve a legdurvabb az volt mikor egy pesti szerviz utan hozzam hoztak egy gepet javitsam meg.
Szetszedem,mondom mennyire felt a gazdaja hogy se cPU se ram a gepben.
Tettem bele lejavitottam majd kivettem sajat cpum ramom es visszakultem hogy tokeletes.
Mikor megkapta gazdaja hiv telefonon hogy most szivalom ,azt montam jo a gep ki is fizette a munkadijat de a gep besem kapcsol.
Mondom vissza tetted a cpu-t ramokat a gepbe ? Kerdi mirol beszelek ebbe a gepbe egy T9600 CPU es 4gb ram van/volt.
Mondom meg a lof... Nemvolt benne semmi.
Mar megvoltam gyanusitva mikor kerdem ,elottem volt szervizbe a gep? Monta volt de nemnyultak hozza csak megmontak javithatatlan.
Mondom ott volt mikor ezt montak vagy otthagyta a gepet.
Othagyta.
Akkor menyen oda vissza es kerdezzen rajuk miert vettek ki belol.
Termeszetesen tagadtak mindent ameg a srac megnem fenyegette oket hogy feljelenti oket ,ekkor erdekes modom elokerult minden a gepehez
Nem egyszeru lemosni magadrol ha elotted valaki kivesz valamit egy gepbol. -
ielektros
senior tag
válasz Gigabyga #9775 üzenetére
Ertem. Te nem erted Arra gondoltam, hogy amit irtal az jogilag az is lehet. Marmint hitelrontas. Es ez a lenyeg nem az, hogy mi a szandekod.
Ez olyan, hogy "háde bíróúr ez csak félig volt erőszak. Én ákártam csak a jány nem"
A gari matrica tok jo amugy csak nem sokat er. Mivel bizonyitod, hogy raragasztottad ha nincs rola foto? A szamlan es a munkalapon is felkell tuntetni a szamat es akkor mar ok. Mert ha a szamlan rajta van akkor atvetelkor es a szamla teljesitesekor a vevo elfogadta a szerz. feltetelekben irtakat raadasul a garimatrica szamaval egyutt. Ha nincs szamla akkor meg ott a foto. Egyszeru egy kepet loni. En dobom a kep dropbox linkjet az ugyfelnek a pdf szamlaval egyutt aztan eszebe sem jut okoskodni.
-
gliga69
tag
Gyerekek, én ezt nem értem! Minek veszekedtek? Ha verekedhettek is
-
-
Gigabyga
aktív tag
Minap volt egy kedves úr nálam behozta dell gépecskéjét dedikált vga-val.
Lerakta az asztalra,beszéltünk pár szót mondta adjam neki oda a merevlemezt itt hagyja nálam a gépet..
Kiment levettem a fedelet kivettem merevlemezt mondom megnézem milyen vga-van rajta..ahogy megláttam a chipeket,bejött megkérdeztem volt már javítva?!
Mondja igen kijelzőt cseréltek benne..hmm mondom akkor minek van összemelegítve az É-D híd és a vga.. őő nem tudja csak azt,hogy 3 szervizben volt ahol alaplap hibát,chip hibát majd kijelző hibát állapítottak meg és cserélték is de most biztos a 630as nvidia a bütykös[ Szerkesztve ]
-
f27
senior tag
válasz Gigabyga #9781 üzenetére
2-3 honapja hozott egy kettesszekreny meretu kopasz allat egy sony laptopot.
Ujfajta i7 gep volt.
Egyik nap nemkapcsolt be,elvitte egy pesti srachoz hazhoz hogy javitsa meg.
Par nap mulva hivta a srac nemtud mit kezdeni a gepevel mert alaplap hibas,es igy nem is szedte szett.
Egy baratja ajanlott engem vigye hozzam majd en megjavitom neki
El is hozta meg is varna a javitast ha lehet ,mondom ok .
Szedem szet es kerdem tole,mit lat a gepen ? Mondja nemtudja mi az de valami egett barna dolgot aminek ottkellene lenie? mondom nem annak nem kene ott lennie,halalra holegeztek neked.
Srac szeme veresre befordult es lattam rajta ha a srac ott lett volna egy utesre KO lett volna.
Srac kerdezte mentheto meg? Mondom leveszem chipet ,es megnezzuk pedek serultek e ha nem chipcsere es talan.
Monta ok csereljuk.
Leszedtem tettem ra egy uj chipet,es szerencsejere jolett.
A srac orult is meg meg mindig bevolt porogve,mondja most hazafele bemegy a srachoz,becsenget es ahogy kinyissa az ajtot bever neke olyant ott szakad ossze.
Azzal sietve tavozott.
Nagyabol masfel ora mulva hiv a srac es szo szerint ezt monta...
A gyerek itt fexik elottem a kuszobon,es konyorog had fizesse meg a karat.
Hallottam is hogy huppog valaki es fizetni akar mindent
Szoval a kontaroknak erre is felkell keszulni hogy vannak utosebb kuncsaftok is -
albi31
aktív tag
válasz Gigabyga #9771 üzenetére
mi köze a minőséghez hogy kimaradt egy inverter?.. amúgy meg majd ha eltöltesz vagy 10-n évet akkor majd rájössz,hogy az ügyfelet sem kell félteni(nem az Inverteresre gondolva,csak úgy "cuzámen"!),én konkrétan semelyiknek sem hiszek el mindent,és különösebben nem is érdekel,hogy mi volt a gép előélete,mert azt kideríteni elég körülményes,és csak az x és y személyek elmondására tudsz hagyatkozni,engem csak az érdekel,hogy kész legyen,meg tudjam csinálni,semmi más!!!!...amúgy már múltkor is volt egy furcsa mondatod(még ha nem is nekem céloztad..de akkor meg kinek?,ami kb így hangzott "nem tudja valaki hogy ki javít még tatabányán?"...erre pont Feri reagálta hogy vagyunk itt egy páran,ő is járt valakinél!(nem nálad,nem nálam!)..és még ezek után sem haragszom,mert még fiatal versenyző(van egy habitusod,ilyen vagy,valakinek szimpi,valakinek,nem!..én is ilyen vagyok,megnyugtatlak!) vagy,ismerem ezt az érzést ami ezzel jár,keresztülmentem én is anno,úgy hogy nincs más dolgunk,mint dolgozni,ennyi!...és csak hogy tudjuk a helyünket,én őszintén le merem írni,hogy ha itt valakiket kiemelten szakembernek lehet nevezni jelen állapotban az: Killhates,kikihun,gliga69,ielektros...és persze Feri! és elnézést azoktól,akiket nem ismerek,és lehet hogy megvan ugyan ezen emberek tudása...és nem is akartam kiélezni erre az egészet,mert értelmetlen..és még Benji-t dicsérném meg(mert az ő nevével sokszor találkoztam anno),mert gondolom,hogy honnan kezdte,és most hol tart!
[ Szerkesztve ]
-
albi31
aktív tag
(#9771) macko18
Látod,pont itt írtad,hogy ,mennyire "megbízhatóak"az emberek,jelen esetben hülyének nézett téged!(és még lesz ilyen nem egy!)(amúgy jöhet nyugodtan pü-be hogy ki ez az ember,csak hogy ha beleütközöm,gyorsan tudjam is mutatni,hogy merre van a kijárat!)
-
Gigabyga
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek
Ezt nem kell ennyire felvenni (azaz megértem) de, mivel nem ismerlek sem téged sem a kollégáid a tőletek illetve utánatok lejavított( ügyfelek elmondása szerint ) gépből alkottam véleményt.Csupán ennyi.Ezzel szerintem nincs is gond.
Igen mivel szolgáltatást nyújtok így szerintem a hiánytalanul visszaadott gép az beletartozik a minőség fogalmába illetve a rajta elvégzett munka(nálam).Ha! Mégis kimaradna valami egyszerűen felhívom.Mivel tegnap én szóltam ügyfelemnek, hogy fáradjon vissza hozzátok így gondolom nem tettétek meg.
((Valamiért az rémlik amikor voltam az üzletben nekem azt mondták, hogy reball/chip cserét nem tudnak csinálni..
[amit most akartam írni inkább nem írom mert csak olajat dobnék a tűzre és úgyse derülne ki ]-Igen kérdeztem és nem céloztam senkire, főleg nem rád mert el is felejtettem, hogy tb-i vagy.
Szokásos kör:Agyon gányolt gép volt,kérdeztem hol csinálták csak annyit mondott tatabányán.9771-re igen bepróbálkozott, feleslegesen.
Hogy ki hol áll azt meg szerintem felesleges firtatni mert valaki elolvassa a topic 1oldalát és tudja.De!
Tudom magamról nemrég kezdtem, nem sokat tudok amit tudok is azt megpróbálom 100%-ra elvégezni.Ha nem segítséget kérek...Valahol elkell kezdeni,indult mindenki valahonnan és ott tart ahol.Felnézek itt minden nagy ősatyára.Azoknak meg külön köszönet aki meglátta bennem azt aki vagyok és segít.(majd találok módot meghálálni )Többet szerintem nincs értelme erről beszélni le is zártam a témát részemről
[ Szerkesztve ]
-
Benji77
aktív tag
Jó reggelt!
Itt a BGA fórum aktív tagjai mind más mentalitással vagyunk megáldva.
Egy picit különcök is vagyunk és büszkék az elért eredményekre.
Ezzel nincs is semmi baj. Tolerálnunk kell egymás "kilengését".
Senki nem akar a másiknak keresztbe tenni és ez így jó is. Nem úgy mint számos "nagy" szerviz.
Ezt így őrizzük is meg.
Véleményem szerint mi nem rivalizálunk egymással, hanem építő jelleggel, egymást segítve indult a fórum Gergőnek köszönhetően.Hozzám is kerülnek hitvány gépek, már én se veszem fel, sőt nem is örökítem meg.
Annyi más problémája van az embernek.....Szerencsésnek érzem magamat, mert itt a "40 ezres" kisvárosban ritka a hülye ügyfél.
Látják, hogy segíteni akarok nem pedig meglopni őket. -
gliga69
tag
-
Router
őstag
-
netzoli
tag
válasz gliga69 #9737 üzenetére
Kipróbáltad már ezt?
Én az előbb felraktam, hogy kipróbálom, majd elindítottam. A szerver alap konfigurálása egyszerű.... ip cím stb, szolgáltatások, jelszó kb. ennyi. Majd utána webes felületen keresztül kellene bejelentkeznem, de még nem sikerült. Pedig jelszónak nem adtam meg túl bonyolultat (12345)
*update: automatikusan két user jön létre azonos jelszóval. A root csak konzolon keresztül, az admin csak weben keresztül tud bejelentkezni az alapértelmezett beállítások esetén.
[ Szerkesztve ]
Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<
-
gliga69
tag
válasz netzoli #9797 üzenetére
Még nem, ezért kérdeztem körbe, hogy valakinek van e tapasztalata ezzel.
Őszintén megvallom nem vagyok guru a témában. A serverem jelenleg minimális szolgáltatások futnak: FTP, Samba, Plex media server, Zoneminder egy 16csatis geovision kártyával, és ezt a telepítést szeretném még megoldani. -
Router
őstag
DV6000-ben nem tudom életre kelteni a wifit. Friss windowssal még ment, következő indításnál már nem látta a kártyát. Quick launch buttont felraktam, utána működött a wifi gomb. Következő indításnál ismét nem kapcsol be a wifi, gép nem is látja a kártyát.
Tettem bele másik Broadcom kártyát, azzal elindult de azt sem ismeri fel.
[ Szerkesztve ]
www.reballing.hu/forum
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest