Új hozzászólás Aktív témák

  • laika1200

    csendes tag

    válasz RM007 #16448 üzenetére

    Próbálom érthetően leírni.
    Ahogy F27 írta a kártyán lévő bios lehet pl. dell, msi stb... ez okozhat némi inkompatibilitást, azaz nem biztos hogy más típusú notiban is megy. A te esetedben mivel a kártya eredetileg működött a notidban ezért ez nem lehet gond.
    A kártyán lévő chipnek van egy betű-szám kombinációból álló azonosítója. A te esetedben ez az N15E-GX-A2.
    Ha ugyanilyen chipet rendeltél és kaptál akkor ez nem lehet gond. De kérdés hogy mit kaptál. Ebay-ről, Aliról rendelve bele lehet futni néhány sumákolásba. Vannak eladók akik új chipnek árulnak "refurbished" chipet. Bele lehet futni átgravírozott azaz hamis chipbe is. Ennek egy része látszik, tehát ha valaki tudja mire kell figyelni az jó eséllyel az ilyeneket még forrasztás előtt ki tudja szűrni. Azt viszont hogy az adott chip tuti működőképes-e, forrasztás előtt legfeljebb a gyárban tudják ellenőrizni.

    Ha ezt az MXM-et és az általad rendelt GPU-t hozzánk hoztad volna hogy cseréljük ki akkor fix áron megcsináltam volna azzal a kitétellel hogy garanciát csupán a szakszerű munkavégzésre vállalok, a végtermék működőképességére nem hiszen nem ismerem az "új chip" eredetét, előéletét. (Elég lehet annyi hogy valaki megfogja azt a chipet és statikusan kisül rá)

    Ebay-ről rendelt chipekre a jótállás általában a felforrasztásig tart, utána már csak az eladó jóindulatán múlik. Főleg hogy a chipeknek nincs egyedi gyári számuk. Ezért szereti mindenki a saját bevált beszállítóit.

    Szóval én nem érzem hogy át lettél volna verve, inkább azt hogy kockáztattál és nem jött be. Volt ugyan egy kis mellébeszélés de lényegében csak mese köntösben kaptad meg azt hogy a működőképességre nincs gari. Sajnos ez van. Olvasd vissza a kártya javíttatása előtt váltott néhány privát üzenetünket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák