Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek kontaktja egy megbízható kínaival akitől lehet normális BGA chipeket értelmes áron rendelni grafikus kártyába?
Ebay, Ali, Tao megvolt már, de hátha elmentem valami mellett...Youtube csati: https://www.youtube.com/@doktorvga
-
nagyúr
válasz Redmanus82 #15904 üzenetére
Ilyesmi nem létezik... Általában akik ide szállítanak chipeket azok is veszik valahonnét. És ott egyetlen egy dolog dominál; az ár illetve a profit. Az meg egyenlő az újra feldolgozással, ott meg vannak hiányosságok a technológiában Régen itt a topicban egymást cinkeltük egy videóval ahogy egy kínai öregasszony cigivel a szájában ül egy sámlin a tyúkszaros udvaron és egy gázégő felett forgat egy alaplapot majd amikor elég meleg lett odacsapja egy kerítéshálóhoz. Az alkatrészek lepotyogtak majd jöttek a gyerekek és felszedegették, válogatták, felgolyózták, fóliázták feeder-be és jöhet máris az EU-ba mint "brendnyú"
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hanley
csendes tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék hozzátok...adott egy dell machine,a hiba nem lehet rá semmilyen rendszert telepíteni! Próbáltam másik rammal,másik hdd-vel,de semmi. Bios-t csak rendszer alól lehet frissíteni így az eeprom kiforrasztás/felprogramozáshoz folyamodtam,ami sikerült is,de a frissebb biossal is ugyan ez a helyzet...semmilyen op.rendszert nem telepít fel,csak leáll hibára. Dvd drive tuti jó mert másik masinában function van rendesen. Lehetséges,hogy valamelyik hídban térdelt le valami?Választ előre is köszi!
Üdv!
Ui.: Ez egy D620-as!
Hanley
-
csendes tag
válasz KillHates #15905 üzenetére
Értelek, köszi a választ -jót mulattam a videó sztorin
Meg is keresem
Viszont volt olyan chip amit rendeltem és nagyítóval néztem át, fóliás, teljesen mikrokarc mentes volt. Felraktam és hónapok óta megy a kari...csak drága volt...
Lehet, hogy nem teljesen legálisan jutott hozzá, de szerintem léteznek új chipek...csak meg kell találni a forrást.Youtube csati: https://www.youtube.com/@doktorvga
-
nagyúr
válasz Redmanus82 #15907 üzenetére
A forgatókönyv mindig ugyanaz; rendelek chipeket, mondjuk olyan 100$ körül, minden frankó, új chip-ek, fóliásak. Aztán rendelek olyan 2-300$ körül és van közöttük 1-2 ami cinkes, de a nagy része ugyancsak hibátlan; ilyenkor a rossz chipeket szó nélkül cseréli a kínai, csak egy képet kell küldenem, hogy belevágtam. Aztán rendelek egy ezer-ezerötszáz dodós tételt és a nagy része szemét. A reklamáció elhúzódik, mert éppen nincsen olyan chip, mert éppen csak bontott van, mert én nem szárítottam eleget, nem a jó profillal raktam fel stb. Közben jött olyan chip aminek már fel volt kunkorodva a négy sarka mint valami pagoda tetejének
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Van egy hd 5970 videókártyám,egyik pillanatról a másikra nem adott képet. Szétszedtem,megvizsgáltam,égésnyomok nincsenek,azonban lehet,hogy mókolták. Megvétel után kb 10 napot ment. Érdemes lenne - e reballozni?
Üdv : VA semmiért vállalom a felelősséget!
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo T410 feltehetően bios hibát tud e valaki javítani és ha igen mennyiért?
Az előzmények: A lap bios jelszavas volt,bekapcsolás után egyből lakat fogadott.
A tthinkpad topicban található leírás alapján ki lett rajta próbálva az sla slc összezárós módszer,de rosszul,ugyanis nem akkor lett összezárva amikor a gép bekapcsolt hanem már eleve úgy lett ekapcsolva,hogy össze lett zárva.
Az eredmény,hogy egyszer bekapcsolt és a bios jelszó helyét kicsillagozta magának,majd egy körben egy áthúzott kéz piktogramm jelent meg.
Jelen állapotában a gép bekapcsol,ledek felvillannak rajta,usb-ről nem csinál semmit, az optikai meghajtó még feltehetően él,mert bekapcsoláskor a led felvillan rajta valamint ha van benne lemez pörgeti mint ha olvasna róla,de se kép se hang.ha a ramot kiveszem sem sípol,szóval szerint a biosnak meszeltek,vagy valami überf@sza módon tiltotta le magát valami.
szóval ötleteket,árakat várok,amellett,hogy tudom,hogy f@szság volt az eljárás. -
csendes tag
Ahoj!
Valaki találkozott már GK110 sablonnal?
Egyáltalán létezik? ...avagy uni sablon és kézzel kell felpakolni/igazgatni azt a maradék "párszáz" golyóbist?Youtube csati: https://www.youtube.com/@doktorvga
-
Zsolt50
csendes tag
Sziasztok!
Egy ezeréves HP 6735S alaplapján Radeon IGP-t cseréltem.
Nem adott képet, felpörgött de semmi életjel. A hibán kívül nem tudok az előéletéről.
Minden tökéletesen működik, fél napja megy a nyúzás. De normál netezésre visszaállva is eléggé melegszik, folyamatosan megy a venti. (Mondjuk a kijelző hátulja is meleg az invertertől, de ez nem ide tartozik)
Szerintetek normális ez? -
Zsolt50
csendes tag
válasz Redmanus82 #15915 üzenetére
gugli és íbéj szerint ezek ugyanazok:
GTX 680M N13E-GTX-A2
GTX 780M N14E-GTX-A2
GTX 780 GK110-300-A1GTX 780-hoz meg van fenn elég sok stencil.
Talán a GK 104 is ugyanaz, abból mégtöbb van.[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
-
kris54
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ACER aspire 5733Z BD82HM55 csere után pontosan 4,5 perc után ki kapcsol
Ugy tudom bios hiba ,nbga st feltettem rá de azzal is ezt csinálja .Soha nem téveszt ,4,5perc és ki kapcsol.
Esetleg ötlet? -
hekre
újonc
Üdvözlök mindenkit!
Tapasztalt kollégák segítségét kérem.
Hoztak hozám egy ACER 5100 laptopot azzal a hibával, hogy egyik pillanatról a másikra nem látja sem az egeret sem a billentyűzetet. Úgy tudom, hogy ilyen hibát az EC cseréjével lehet megoldani. Ezen KB910QF IC van. Ezt cseréltem, egy MSI laptopról cseréltem erre, de bekapcsolásnál fekete képernyő fogad. Nem elég csak cserélni ne programozni is kell a csipet? Ha igen akkor hogyan, mivel, és hol lehet tartalmat találni hozzá.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét! -
E_richard
csendes tag
Üdv!
Valaki javított már olyan gépet,(itt egy lenovo az áldozat) i3 széria,intel hd vga és ugyanazt a hibát produkálja mint a tipikus vga chip hibáknál..ledek világítanak,venti felpörög de nincs kép.
Itt most hídba vagy a processzorba van integrálva a vga?
i szériát még nem javítottam..Jelenleg nem tartózkodom Hungarisztánban...ha egy forint lesz a CHF szóljatok, indulok haza ;)
-
Zoli986
tag
válasz E_richard #15922 üzenetére
Ramok,ram slotok rendben vannak?
Lenovóknál,főleg 2-3.generációs intelesektől kezdődően előfordulnak a hibás slotok.
Pontosabban nem tudom,hogy fizikailag a slot a hibás vagy az alaplap többi része,de találkoztam már sajnos nem egy olyan géppel amiben nem minden slotban ment a ram.
Legutóbb egy thinkpad edge E530-al,és hiába volt a másik foglalatban jó ram,ha a rossz foglalatba is ram került nem indult el a gép.Ventilátor forgott,státusz led világított,de se sípolás,se kép semmi. -
hekre
újonc
válasz Benji77 #15924 üzenetére
Hoppá. Akkor fölösleges volt am munkám.
Elég neki a reflow vagy reball kell esetleg csere?Ha visszateszem az eredeti KBC-t, akkor működni fog ismét vagy valamit nagyon elszúrtam? Egyébként én rontottam el valamit a kbc csere közbe vagy ez normális, hogy ilyenkor fekete kép fogad?
-
Benji77
aktív tag
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
Remélem ideillő téma, de ha nem akkor, elnézést.
Hozzám került egy Gigabyte 7950 (GV-R795WF3-3GD) és nem működik. A ventik pörögnek, de a HDMI-n nem ad képet. (A többi kimenetet nem tudtam megnézni, mert nincs olyan kábelem/monitorom)
Esetleg valaki meg tudná nézni, hogy mit lehet kezdeni vele?Köszönöm előre is.
-
laika1200
csendes tag
Valakinek esetleg tsop48-as nand kiolvasásával és a kiolvasott adatokból lemezkép készítésével van tapasztalata?
A 7950 ha:
- smd alkatrész lett róla letörve jó eséllyel javítható.
- korábban vízzel hűtötték, de a feteket nem akkor talán javítható de macerás.
- GPU hibás akkor kuka, gazdaságtalan.
- gányolva van kuka (leveszed a hűtést és a GPU körül illetve alól kifolyt trutyi, flux van és/vagy el van szineződve a GPU alatt a panel) -
Hunter2
addikt
Van egy Acer 7750G-m ami teljesen normálisan működik de a képbe néha beugrálnak vízszintes csíkok, egy vga reball után is ez a helyzet. Valakinek valami ötlet, de ha valaki megoldja nekem én arra is nyitott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
válasz Hunter2 #15933 üzenetére
Sziasztok!
HP elitebook 2540p-nél találkozott már valaki bga tokozásra visszavezehető hibával?
Adott egy ilyen tipusú gép, a hiba jelenség,hogy bekapcsoláskor venti nem forog,ledek közül csak a wifi ledje világít,majd villog kb 10 szer és kikapcsol.
Lehetséges,hogy a processzor forrasztásánál van a hiba? -
E_richard
csendes tag
Hali.Toshiba i3 ( LA-7201P) laptopon KB930QF A1 chipnek lehet köze ahhoz hogy nincs se egér se billentyüzet?Vagy máshol kutassak?
Jelenleg nem tartózkodom Hungarisztánban...ha egy forint lesz a CHF szóljatok, indulok haza ;)
-
Reggie0
félisten
mobileman: Ti az emaileket szoktatok olvasni es szoktatok valaszolni rajuk?
-
E_richard
csendes tag
válasz Zoli986 #15923 üzenetére
Na ide ért a lenovo:
One short beep, pause, three short beeps, pause, three more short beeps, and one short beep.
1.DIMM
2.System boardez a beep-kódom.
Lehet hogy mind 2 foglalat szar? Mert másik foglalatba is ugyanez másik rammal is.Jelenleg nem tartózkodom Hungarisztánban...ha egy forint lesz a CHF szóljatok, indulok haza ;)
-
nagyúr
válasz Reggie0 #15940 üzenetére
Gergő elolvassa általában, de nem erőssége válaszolni rájuk.
Naponta b@sztatnak az ügyfelek, hogy adjam meg a telefonszámát, mert nem válaszol a levelükre
Persze ilyenkor elmagyarázom....Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
E_richard
csendes tag
Üdv.Nincs valakinek bios dumpja? Lenovo B5400 hoz? az se baj ha j7uj59ww
Jelenleg nem tartózkodom Hungarisztánban...ha egy forint lesz a CHF szóljatok, indulok haza ;)
-
Rics22
tag
NEM Hírdetés,nem is írok konkrétan,sőt árat sem,csak egy kis kisegítés kéne...lenne egy brutális mennyiségű szerviz eladás kompletten,ennek hol,milyen keretek közt lenne helye?
benne van a bga gép,durván 100db noti lap,1000db bontott noti ház venti,elszívó,sziták,stb,50konzol meg egy gsm részleg,stb stb stbkb 150nm fullratömve...
segítséget várok,mert hát azért csak ide tartozik szakmailag...
Ja és mégegyszer,ITT eszem ágában sincs eladni csak tanácstalan vagyok,merre mit.
Modiktól kis türelmet...Aki segít,azzal nem leszek hálátlan...és most nem a pálinkára gondoltam
BGA Rework állomás eladó Honton390,Chipek,bontott alkatrészek-X360,PS3/Privátra ha nem válaszolok,akkor rics22service@gmail.com
-
Reggie0
félisten
-
Rics22
tag
válasz Reggie0 #15945 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá,hogy több tucat hibátlan konzol,notik is benne vannak,szóval megérheti...de tényleg konténeres tétel.
avult áron is,gépekkel cakk pakk 2.5M körül van az áruk... nyilván nekem kb a triplájába van a cirka 8 év alatt,de ugye termelt is vissza,stb...
Köszi a segítséget!
BGA Rework állomás eladó Honton390,Chipek,bontott alkatrészek-X360,PS3/Privátra ha nem válaszolok,akkor rics22service@gmail.com
-
Rics22
tag
válasz E_richard #15949 üzenetére
Igen,volt egy kérdés,most néztem...hát itt a válasz is.
Bár még mindig nem tudtam,és nem is fogok tudni mindent összeszedni,még tételesen sem...van 4 tucat gyári új adapter,mxm kártyák,chipek...szóval megnézős a dolog...sorry hogy nem válaszoltam
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest