Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Gyuri27 #90994 üzenetére

    Remélem egyszer lesz lehetőségem kipróbálni valami igazi vad amcsi V8-ast, karbisat. :K

    Mondjuk egy injektoros rendszert is meg lehet csinálni nagyon jóra, mentem pl. egy Suzuki SV650-el is, és teljesen elégedett vagyok a gázreakciójával, igazából még vadabb is sokkal, mint amit kényelmesen kezelni lehetne, azonnal büntet, bármi hirtelent csinálsz... :) Ez ugye egy V2-es motorkerékpár injektorral. Mondjuk az elődjét, a TL1000-est mondják igazi tűzokádó vad gépnek, egyszer remélem rá tudok majd ülni kipróbálni egy olyat is. ;] Pedig injektoros az is.

    (#90996) miklosss2012: Az a kis 1.4 turbódízel is ilyen feltöltős szörnyűség volt, amiről meséltem. Hát, kajak inkább beletöltöm a családi 1.6 benzinesbe a +2L-t 100km-enként, de azzal élvezet vezetni, pedig csak +6 lóerő, szóval nem azon múlik. Azon nincs turbólyuk, nem gurul vissza a lejtőn, ha nem csapod vissza másodikba... Szóval nem rakéta de azért nem is a csalódás ér állandóan, mekkora egy f*stengert terelgetsz valójában.

    "Jól megvan ez csinálva, kopjon gyorsan hogy majd tömjék a szervizes zsebjét.."
    :K

    Értem amúgy a példád. De asszem elveszett a két szélsőségben. ;) Szóval egy dízelnél egy 1.9-es PDTDI pl. már teljesen jó élvezetesen kölekedni, akár a leggyengébb 100 lóerős is, amit asszem pár Skodába szereltek. SuperB-t vezettem olyat régit, príma. Szóval nem kell a nagy 3000-es. :N Mentem 2.5-es V6 TDI-vel is, A6-al és A4-el is, azok is már nekem autóhoz képest erőművek, nagyon mennek, azok már nagyon sportos vezetéshez is okésak szerintem, sima "közlekedéshez" tök feleslegesek. Szóval itt látom a gázt, hogy dízelnél kisebb kocsiba egy jobb 1.6-tól felfelé, kicsit nagyobba 1.9-től lehet élvezetes, frankó dízelt csinálni, ez alá menni kár, mert az már valahol nagyon kompromisszumos lesz.
    Benzinesnél is valahol kis autóba 1.3 körül, nagyobba 1.6-1.8, amitől lehet jót csinálni, benzinesből még mindenféle feltöltő meg hókuszpókusz nélkül ráadásul. Szóval nem azt mondom, hogy menjen mindenki 5 literes V8-al, csak hogy egy 3 hengeres 1000-es feltöltős motor sem éppen az az én szememben, dízelnél ugyanez 1.3-1.4 motoroknál.

Új hozzászólás Aktív témák