Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz logineres #86082 üzenetére

    Ennek a hibának nincs köze a win újratelepítéshez, se a SATA kábelhez.
    Most bizonytalan vagyok abban, hogy talán kábel hiba esetén is előfordulhat hasonló, de leginkább VGA hardware hiba esetén jellemző ilyen jelenség, mégpedig a GPU chip vagy VRAM esetében. Ha véletlenszerű, akkor valószínű csak újra kell forrasztani valamelyiket.

    Youtube-on keresztül találsz elérhetőséget javításra: [Dr. VGA] [Dominik Műhelye]

    UI.: A random hibajelenség oka nagyon nagy valószínűséggel a forrasztásban keletkezett mikrorepedés(ek), amit a hőtágulásból eredő anyagban ébredő belső feszültség okoz/okozhat. Ez a kockázat tovább fokozható külső mechanikai feszültségekkel, mint pl rossz padozás/rosszul tervezett hűtésből fakadóan csavarodó NYÁK (konyhanyelven görbül/hajlik).
    Ilyen okokból kifolyólag érdemes alátámasztani a nagy kártyákat (Majdhogynem minden ami a rövid, 170mm-es PCIe kártyánál hosszabb). Illetve azt tud segíteni, hogy felmelegedett VGA esetében nem kapcsoljuk ki hirtelen ki-be a PC-t. Érdemes hagyni hogy fokozatosan vissza tudjon hűlni, bemelegedni.
    Ahogy a belső égésű motoroknál is felhívja erre a figyelmet a kézikönyv és/vagy az autószerelő. (Turbós motoroknál ugye a hosszabb utak után sem szabad hirtelen levenni a terhelést és kikapcsolni, csak ~1percnyi könnyű terhelés vagy üresjárat után.)
    Fan-stop esetében erre külön oda kell figyelni. Én pont ezért nem használok fan-stopot. Hanem legalább min fordulaton pörög a venti a VGA-n. Egy jobb fajta VGA-nál olyan alacsony sebességre lehet állítani a VGA ventijét, hogy szinte nem is hallani. Ez viszont segít, mikor a terhelő alkalmazásból kilépünk, 10-20 másodperc alatt már jelentősen visszahűt minden alkatrészt a NYÁK-on. :R

    [ Szerkesztve ]

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák