Hirdetés
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bestbuy játékok
- Borderlands 3
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Mint írtam, mint írták, pl. az ASUS is, ennek a kártyának a gyári BIOS-a ilyen, hogy folyamatosan maxon járnak az órajelek. A BIOS cseréhez, illetve annak a módjához én nem értek, ezt az üzletben lépték meg, de a módosítás akár garanciavesztést is eredményezhet. Egyébként miután kicserélték nekem a kártyát, rögtön vissza is rakták az eredeti BIOS-t az ASUS-ra.
Azzal, hogy maxon járnak az órajelek, azzal különösebb probléma nincs, legfeljebb a fogyasztás egy kicsit magasabb, a lényeg inkább, hogy ügyeljél arra, hogy a memóriák ne melegedjenek túl, mert akkor előjönnek a textúrahibára utaló jelek. Igazából ez majd nyáron lesz érdekes, amikor a lakásban is közel 30 fok lesz."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
hitman,
őstag
3570k 4300mhz-en és mellette egy 760-as vga.
Az nv driverbe mire rakjam a physx-et? Cpu-ra vagy vga-ra? Csak játékra használom a gépet.Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
ooloo
őstag
Üdvözlök mindenkit...
A segítségeteket , véleményeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatosan .
Az asztali gépemhez csatlakoztattam egy notebook készüléket és pár perc múlva az asztali gép monitora elsötétedett . Gondoltam , hogy egy újraindítás segíthet ... nem segített . Azóta minden indításnál felvillan 2 másodpercre a monitor ( a kezdő képernyő látszik ) , de aztán ismét csak a sötétség . Mi eredményezheti , hogy csak 2 másodpercre villan fel a monitor ? Valami vírus lehet , vagy haldoklik a videokártya ?
A segítséget előre is köszönöm !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
umenhoffer92
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a napokban egy ASUS R9 290-et és eyefinityt szeretnék csinálni de teljes tanácstalanság van.
Van 2db monitorom amin csak vga/d-sub csati van és van 1db monitor amin hdmi.Kérdésem az lenne, hogy milyen átalakítókkal tudnám rávarázsolni a képet a monitorokra? Lehetőleg a legolcsóbb megoldás érdekel. Próbálkoztam DVI-D - Vga adapter kereséssel de aktívot találtam csak ami 10 ezer lenne.
Viszont találtam ezt :
http://ipon.hu/webshop/product/oem_dvi___2dvi_kabel_0.1m/357217 Ebből vennék kettőt.
És a kérdésem az lenne, hogy ha DVI-D csatit rádugnám a kártyára, aztán a DVI-D - DVI-I csatira dugnék egy monitort átalakítóval ( DVI-I - DSub ) akkor lenne kép? Vagy bukott ötlet mivel analóg jelet nem fog küldeni semmi se?[ Szerkesztve ]
-
Blooddrunk
csendes tag
Sziasztok!
Erről a VGA-ról mi a vélemény,tapasztalat? Ennyi pénzért megéri.
Sapphire R7 240 1GB DDR5 Boost 11216-01-20G videokártya Ár:16.850Ft.
(Privátbe légyszi) -
shootme2
aktív tag
"Az asztali gépemhez csatlakoztattam egy notebook készüléket"
Mit kötöttél hova? Részletezd egy kicsit...
umenhoffer92: A D-Sub analóg a kártyán pedig csak digitális kimenet van amin a linkelt elosztó nem változtat semmit. Mindenképpen aktív átalakító fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
szallasi007
őstag
válasz umenhoffer92 #40510 üzenetére
Hali,
nekem egy HDMI DVI van a kártya monitor1 között és HDMI HDMI van a monitor2-re kötve, nekem így megy (R9 270).
-
umenhoffer92
csendes tag
válasz szallasi007 #40513 üzenetére
Köszi a választ, csak a gond az hogy nekem csak dsub csatim van a monitorokon. Csak az egyiken van hdmi.
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok! A DRR3-as slotba esélyem sincs egy DRR5-t beletenni ugye?
-
Erwinke
aktív tag
válasz Taifa Díaz #40518 üzenetére
Sajnálom ...
1. siettem
2. már alig látok
De azért egy igent vagy nem-t bökhettél volna a kritizálás mellé : D Thanks -
shootme2
aktív tag
válasz Erwinke #40516 üzenetére
Leírhatnád kicsit érthetőbben is hogy mit szeretnél... Csak egy tipp: a rendszermemóriád DDR3 és beszeretnél tenni egy DDR5 memóriával szerelt videokártyát. Ha erről van szó akkor nyugodtan beteheted működni fog ugyanis a rendszermemóriának semmi köze a videokártya memóriájához.
-
Faget
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Már néztem a problámámra fórumokon választ, de nem találtam.
A pc-m a lcd tv-mre van kötve, hdmi átalakító segítségével. Ha a lakásban valahol áram fogyasztás növekedés vagy csökkenés történik (pl villany kapcsolás, hűtő stb.), egy pillanatra (1-2 mp) elsötétül a kép. Ha ez nincs minden jó. A tv alapból nem csinálja, konzollal sem. Arra gondoltam, hogy jobb lenne egy alapból hdmi csatlakozós videókártyát venni. Azonban nem vagyok biztos a dolgomban. Tényleg a kártya a ludas? Előre is köszi a válaszokat! (konfig a nevem alatt)[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
4870x2-nél valamiért nem tudom állítani a feszültséget MSI Afterburner-ben. Átállítom, de terhelés közben mindig 1.250-et mutat, akármit állítok be. Hogy lehetne megcsinálni?
-
szab.tam
nagyúr
válasz HollyBoni #40527 üzenetére
meg kéne nézni, hogy igazából nem kapja-e meg látens módon a + feszt.
ref értékhez képest azonos körülményeket produkálva, (ua. ventiford + stesszt teszt), nincs-e hőmérsékelt emelkedés...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
HollyBoni
veterán
válasz VoidXs #40528 üzenetére
Ezt hol kéne? CCC-ben nem látok semmi ilyet, vezérlőpultban ki van kapcsolva.
(#40529) szab.tam: Alulfeszeltem játék közben de a hőmérséklet nem nagyon változott. Passzív vízhűtéssel megy az egész gép, nem tudom ha lenyomnék egymás után két stress testet akkor pl ugyanolyan beállításokkal is ugyanaz lenne e a hőfök.
[ Szerkesztve ]
-
gyuszito
senior tag
Szép napot skacok!
Kaptam egy 4870-es kártyát, és nem ad képet. Mivel rontani nem rontok a helyzeten, szeretném a melegítős technológiát kipróbálni.. Arra gondoltam, hogy van nekem fajintos hőlégfúvóm.. Az a kérdésem, hogy hol keressem a hibát.. Gondolom a ramok olvadtak meg rajta/le róla, mivel gyárilag sem, és egyedileg sem voltak hűtve. Kérdésem az lenne, hogy körülbelül mennyire, meddig, vagy egyáltalán valami infót, hogy hogyan is csináljam? Előre is köszönöm!Nem az számít, hogy mit mond, hanem hogy Ki mondja!
-
szab.tam
nagyúr
válasz HollyBoni #40530 üzenetére
tehát a win-ben a pipa a "teljesítménycentrikuson" van?
mert még a "Kiegyensúlyozott" is bekavarhat, nemcsak az "Energiatakarékos"...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
vimes
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, h pontosan jó topikba írok be a problémával. Adott egy Intel HD Graphics 2500-as konfig. Win 8 alatt semmi probléma nem volt. A héten azonban újrahúztam a gépet, most Win 8.1 van rajta. Ezzel együtt jelent meg egy probléma, mégpedig az, hogy szinte minden rendszerindításnál más képernyőfelbontás és képfrissítési frekvencia fogad. Az alap beállítás 1280x1024 75 pHz lenne, de ha kikapcsolom a gépet, legközelebb 1152x864-es felbontás és 60Hz képfrissítés fogad. Ha bemegyek a "Képernyőfelbontás"-ba, akkor a "Képernyő" menüpont alatt is folyton változik a eszköz neve: 1280x1024-nél "1. Megjelenítőeszköz: VGA" szerepel, 1152x864-nél pedig "Szabványos PnP Monitor". Tök mindegy mit állítok be, a következő rendszerindításkor már más képernyőbeállítás fogad. Nem tudom, hogy fontos-e, de szinte mindig, mikor beírom a jelszót bejelentkezéskor és entert nyomok, egy villanásra fekete lesz a kép. Driver a legfrissebb 2014. 03. 11.-arra nem lehet fogni. Ezt A Win 8.1 feltelepítése óta prdodukálja, 8-nál semmi gond nem volt. Mi lehet a ludas?
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
BarnaiT
csendes tag
sziasztok
Olyan gondom van , hogy vettem egy sapphire vga-t és kiégett rajta az egyik táp IC.
A kártya 4 hónapos, és semmi papírom nincs róla, meg akitől vettem azt mondta külföldről van.Tudtok valakit aki VGA gariztatással foglalkozik, vagy gyártói garanciát hogy lehet érvényesíteni?
+ Igen tudom soha nem veszek több külföldi, meg ilyen olyan garis cuccot
-
gaborgs
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy vettem egy uj videókártyát (Ati radeon HD 5450) és minden játék akad vagy kevesebb fps-em van mint az előző videokártyával (Ati radeon HD 4670).
Nem tudjátok mi lehet a probléma?
Válaszokat előre köszi! -
HollyBoni
veterán
Esetleg ha van valami más szoftver amivel lehet feszültséget állítani az is jöhet, hátha az megy.
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Gyors kérdésem a következőképpen hangzik.
Asus R9 280x Matrix Platinum, vagy Asus Gtx 770 Poseidon. Melyik kártyát érdemesebb megvenni. Zöld párti vagyok. de nem vetem meg a pirosakat sem. Erő tekintetében kb egy szint a kettő ?
-
XuChi
addikt
Lejárt a szerkesztési időm
Illetve ha nvidia, akkor Asus Gtx770 ROG Poseidon, vagy Asus Gtx 780 DC2OC ? 15k van a két kártya között. Teljesítményben a 780 sokkal jobb ?
-
fonagyerick
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám, segítségeteket kérném!
Adott egy nemrégiben vásárolt konstrukció(új) i5 3570, asus b75m-plus lap, sapphire 7730 (gyengus 2Gbddr3), többi szerintem nem fontos. Lehet csak én nem értek hozzá és nem a gép hibája, az a konkrét probléma hogy a videókártya nem megy win alatt!!! Tehát addig zúg csak a videókártya amíg elnem ér a win üdvözöljük szövegig és lekapcsol a kártya? Ezzel nemis lenne baj de amikor teljesítmény kéne sem pörög be, semmi, aztse értem hogy képet hogy ad akkor, vagy átáll az i5 videómagjára? biosban "intel visual tech... " kikapcsolva! Ja meg + a Catalyst sem akaródzik működni próbáltam leszedni a 14.4 et hátha a hozzá kapott CD-s régi driver a baja, de az újat felse telepíti!
Remélem valamennyire értitek írásomat, köszönöm segítségeteket! -
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Nvidia GT630M-en el fog futni kompromisszumokkal a Watch_Dogs?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Wilika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy i5-ös konfigom (4570, 8giga RAM@1600Mhz, GIGABYTE GA-B85M-D3H alapon).
Egy fullHD monitort kellet meghajtania, persze gond nélkül (még játszani is elkezdtem rajta évek kihagyása után, és igencsak meghatott, hogy csak maga a proci mit tud), viszont most vettem egy tepsitévét, amit Hdmi-n kötök rá, és ott tapasztaltam valami furcsát;
Egy vízszintes vonal mentén valamelyest kettéválik a kép. A vonal alatt és felett némi frissítésbeli különbség látható {tehát ha pl. egy programablakot elkezdek jobbra-balra cibálni, akkor a szélein "megtörik" )
Ez a vonal ráadásul némiképp "sétálgat" talán lentről felfelé.
Gondoltam, hogy valami frissítésbeli különbség lesz, de akárhogy állítgattam a driver felületén a frissítési rátákat, csak rontott a helyzeten, a TV meg mindig felismeri a bejövő jel tulajdonságait.
Kipróbáltam hogy mi van ha csak szimplán a TV szar, így rákötöttem a tabletem, illetvea telefonom is, hátha ott is előjön ez a jelenség, ám nyoma sincs ilyen hibának.Beállításbeli probléma talán? Vagy a gigabyte, ennyit tud hdmi-n és kész?
Ha veszek bele egy videókártyát, jó lesz? (Amúgy is tervezek egy 750Ti-t venni)Sajnos ötletem sem volt, hogy miként keressek a hibára guglin, mert pl a splitting screen, és egyéb hasonló kulcsszavak értelemszerűen más eredményt hoztak.
mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Volna egy Pentium G3220 procim egy ASRock B85M HDS lappal. Annyi lenne a kérdésem, hogy az intel IGP-je képes e kilőni két digitális jelet egyidejűleg. Egyet DVI (1680x1050) vonalon, egyet pedig HDMI (1920xc1080) vonalon. Átlag/alap felhasználó vagyok de az analóg működtetést nem erőltetném, és hogy őszinte legyek nem vennék plusz kártyát a gépbe ha nem muszáj.
A lap vásárlásakor direkt figyeltem, hogy támogatott legyen ez a funkció, kérdés, hogy az intel hogyan áll aq dologhoz
A másik monitorom még nincs meg ezért nyilván nem tudom kipróbálni, és mielőtt megvenném, gondoltam informálódok.
Nem találtam aktív Haswell Pentiumos topikot, örülnék, ha kitudnátok segíteni némi infóval.
Köszönöm!
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte 7850-em ami a következőt csinálja: amennyiben a gép nem volt kitéve indulástól számítva komolyabb grafikus munkának az órajelei 150/150-en járnak és bármilyen flash videó indításánál csíkos képet kapok, a gép nem fagy le, de a jelenségen sokszor csak restart segít. Ezt a dolgot szeretném kicselezni. Próbáltam már 2D órajeleket állítani GPUTweakből hasztalan, az egyetlen ami segít, hogy bekapcsolás után átállítom a monitor frekvenciáját, mire a videokártya azonnal vált 300/1200-es órajelekre és innentől minden frankó. Félreértések elkerülése végett: nincs tuning, Enermax Liberty tápom van, nem csak firefox alatt csinálja, hardveres gyorsítás kikapcsolásával is marad a hiba, a frissítés 60->72 vagy 72->60 váltása esetén is felugrik az órajel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Filmvilág
- Autós topik
- PlayStation 5
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest