Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Bestbuy játékok
- Automobilista 2
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hellboy0415
aktív tag
válasz Alabian #39849 üzenetére
Nem vagyok egy nagy mágus de ez a proci nem igazán hajt meg egy jobb kis kártyát. Szerintem jobban járnál egy i3-i5 valamelyikével. HD 7790 HD7850 vagy valami ilyesmi. Nekem egy i5 3570k van alapon hajtva egy alapon járatott HD7870XT /TAHITI LE/ karival és a BF3 ULTRÁN min 75 fps
Samsung S20 ULTRA
-
Grave_444
nagyúr
válasz hellboy0415 #39853 üzenetére
Ha már K-s procid van és BF3-at tolod illene tuningolni.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz Grave_444 #39854 üzenetére
Néha szoktam de ez a vga kártya nem igazán hozna több fps-t. Vagyis nem tudom mert egyszer meg rángattam és ugyanúgy 75 fps volt. Lehet a kártyát is húzni kellett volna??? Na jó húztam azt is és szépen ment 1175@ 1600@ itt már volt fps kül de inkább veszek másik karit minthogy ezt gyilkolásszam. Tervbe van egy R9 290X TOXIC OC kari mert a 3D moncsihoz ez már karcsú.
Samsung S20 ULTRA
-
nonsen5e
addikt
válasz Alabian #39849 üzenetére
Wow az egy érdekes abomináció. Ha kültérben a világban szaladok a konfigommal (katt profilomra) nevetve fut ultrán 60-70 fps mellett. 25 fős raid alatt viszont beszaggat úgy, hogy se a videokártya se a processzor nem fut közel sem 100%-on. Egy hónap múlva váltok i5-re, elvileg olyan környezetben a sok csilli-villi képesség a procit eszi meg.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
kona005
senior tag
válasz hellboy0415 #39855 üzenetére
Néztem az adatlapodat és bizony el van írva a kártyád, az nem TahitiXT hanem 7870XT. Az előbbi a 7970-ben foglal helyet, tiédben Tahiti LE van.
Nem kötekedni akarok, csupán egy észrevétel
-
Mate
nagyúr
Asus P8H77V
Gigabyte GTX770
I5-3570Sziasztok!
A fent említett konfigról lenne szó. A vga kb. 3 hónapos, eddig semmi gond nem volt vele.
Most 2 napja kijött az új nvidia experience és egy beta driver. Felraktam mind a kettőt, majd ettől kezdve ha terhelés éri (Játék, 3dmark) lefagy, összeomlik és vagy újraindul a gép, vagy nekem kell újraindítanom.Visszaraktam hát a régi drivert, de nem oldotta meg a problémát. Lepucoltam még jobban a driverereket, de semmi. Ezután rendszer visszaállítás, tehát driver csere mintha megse történt volna, de semmi.
Ezután még felraktam párszor és hopp, jó lett! Már örültem, hogy megoldódott a probléma. Ez így is volt pár óráig, de aztán kifagyott játék közben és azóta megint ezt produkálja. Azóta volt egy win újratelepítés, új driver sose járt a gépen. Reggel bekapcsolás után egyből csinálta, tehát nem órák után jelentkezik a probléma.
Csináltam memória tesztet, hátha az csinálja, de semmi.
Van ötletetek mi okozhatja, miként lehetne utána járni a dolognak?
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Ezen VGA HDMI kimenetén továbbítódnak a HD hangok BR-től?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
nonsen5e
addikt
válasz Peti78 #39859 üzenetére
Maga a kártya képes leadni hangot HDMI csatlakozón keresztül. Blu-ray-hez nem értek, de nem lenne logikus ha arról nem vinne át hangot, mennie kéne.
mate3553: Érdekes... mivel ugye a driver telepítés közben jött elő, aztán maradt wintelepítés után is. Próbálj meg egy alaplapi BIOS resetet, ha nem megy akkor javasolnám, hogy nézd meg egy másik számítógépben is, ha ott is rossz akkor viszont gariztatás.
[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
A 3 éves MSI 6870-s kártyám elkezdett szemetelni 2D-ben. ( web, video, desktop ) Érdekes módon játék közben eddig nem jelentkezett a hiba. Túlhúzva nincs, nem is volt. ( Leszámítva néhány tesztet a vásárlás után anno )
Jelzi a vég közeledtét, vagy azért lehet még segíteni rajta ?
Köszi
-
hellboy0415
aktív tag
válasz hellboy0415 #39863 üzenetére
XFX DD Radeon HD7870 GHz Edition Tahiti LE (XT) 2GB GDDR5 Kicsúsztam a szerk időből...
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
akphsaiid
csendes tag
Sziasztok! Gyors help kène!
Gigabyte HD4870 1gb gddr5
Arctic cooling accelero twin turbo
P5Q Se plusgondom, hogy se a 3 pin kábelt, se a 4 pin kábelt nem
tudom hova dugni :s... létezik valami átalakító? esetleg
most vmi gyors kábel faricskálás és fel a 2 pin csati? Úgy
működne? -
nonsen5e
addikt
válasz akphsaiid #39865 üzenetére
Viszont ha van kedved sufnituningolni, és a PWM-ről lemondasz, akkor a gyári Gigabyte-os Zalman hűtés csatlakozórészére kicserélheted az Accelero 3 pinesét. A piros meg a fekete vezeték maradjon, sárga mehet a lecsóba.
A ventilátor műküdni, működni fog, csak éppen a fordulatszám nem lesz szabályozható.D4: hunPH, nonsense#2596
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off topic, de itt pár napja itt elég segítőkészek voltak és kérdésem a VGA-ból fakad:
Tegnap vettem egy hasznát SAPPHIRE VAPOR-X HD 4850 1GB GDDR3 PCI-E-t VGA-t.
Konfigurációm többi része:
Intel E8300 Dual Core CPU 8MB Cache
2+1 GB DDR2 800 Mhz RAM
Asus P5K
2 db 160 GB Samsung merevlemez
Optikai meghajtó
450 W Noname, de eddig megbízható táp Fél éve vettem.Kérdésem, hogy ha veszek a gépbe még 1 vagy 2 GB DDR2-es RAM-ot, akkor javítok-e vele jelentősen a rendszer teljesítményén, ugyanis azt vettem észre tegnap óta, hogy a VGA-hoz képest a RAM mennyisége lett a szűk keresztmetszet. + Legfontosabb kérdés még, hogy elbírja-e még a tápon a +1 vagy 2 GB modult, akár annak az árán, hogy az Optikai meghajtót + az egyik HDD-t kikötöm.
Win élményindex:
Ha elbírja a rendszerem, akkor kérlek azt is írjátok meg, hogy csak 1 vagy 2 GB-ot érdemes vennem.
Előre is köszönöm, aki tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
A táp nevetve elbírja, minimális fogyasztása van egy ram stick-nek...
A RAM hiányát azt most csakis a windows élményindexre alapozod, vagy te is érzékelted, hogy elfogy a RAM (feladatkezelő ugye tudja grafikonozni) és emiatt lassulnak programok/játékok?
Amúgy egy 3-4 gigányi össz simán jó hatással lenne a rendszere.[ Szerkesztve ]
-
akphsaiid
csendes tag
-
SLC09
tag
Sziasztok!
Újabban a monitorom (LG 23') elsötétül majd visszajön a kép, kiírja a HDMI feliratot, de tele lesz a kép piros pontokkal, majd megint elsötétül és megjavul. Ez a monitor vagy a kártya hibájára utalhat, illetve mivel tudom ellenőrizni?
Kártya: MSI GTX650ti Boost 2gb.
Köszönöm a válaszotokat. -
Zoll21
tag
Sziasztok, adott egy gépsas, amd ph 2 x4 b50 3,4ghz + asrock 890 gm pro3 + 2x4gb ddr3 1600 kingmax nano + coba-nitrox 550w táp és a kis gainward gtx 460 gs 2gb + scythe setsugen melynek van egy olyan problémája hogy tegnap neteztem Chrome , majd indítottam a BF3-at és kifagyott, azóta csak a win7 logóig jut majd kékhalál.
-Driver újrarakás nem segített driver sweeper-el sem
-win újrarakás sem
-szétszedés és takarítás sem
-ma 285.xx driverig jutottam, de ott bejött a win és 10mp után sok kis szines képkocka után megfagyott Blue screen-csökentett módban minden baba vele
Mi lehet a baj?????????
Keress telefonon vagy email-en bármikor.
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
A minap vettem egy -használt- ATI Radeon HD 3850-as videokártyát, 2 db. DVI és egy 7 pines S-Video kimenetel. A Catalyst Control Center vezérli. Minden OK, csak a monitort nem tudom klónozni, az S-Video-hoz kapcsolt TV-vel. A menüjébe ott a szinház üzemmód, minden elképzelhetőt beállítva, el is jutok odáig, de a klón üzemmód megse jön be.Talán azért, mert a kártyán 7 pines S-Video kimenet van, a TV-n pedig 4 pines? A kábel 4 pines dugóját ugyan tudom csatlakoztatni, de az mégis csak 4 pontot ér el. Emiatt nem érzékelheti a kártya a TV-t? Vagy más progit, meghajtót kellene használni? Vagy valamilyen létező adapter segítene?
Szóval, ha valakinek volna javaslata a problémával kapcsolatosan, azt előre is köszönném.[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Xirtam
veterán
R9 290-emet cserélném zöldre, telejsítmény csökkenést nem szeretnék de meguntam a driverekkel való harcolást. Ez nem erőssége a pirosaknak. Mire tudnám cserélni?
-
ladavrc
újonc
Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.Van egy intel DQ35JO alaplapom ddr2 -es 4gb ramom és egy intel 2 core duo E8400 proci a gépben.Ez mellé szeretnék videókártyát venni,de nem értek hozzá hogy nekem mi is lenne élég a gépbe. radeon HD7750 vagy 7770 vagy asus radeon R7 260X . Vagy ezeket nem vinné a gépem .Nem tudom hogy a ddr3 is elég e nekem vagy ddr5 is menne mert azért játszanék is.Válaszokat előre is köszönöm Sziasztok.
-
Grave_444
nagyúr
Inkább nem írok semmit.
Ha van egy kis esze úgyse hallgat rád.
[ Szerkesztve ]
-
nindzsavagyo
tag
Üdvözletem
Egy sapphire 6950 2G 256bit Mennyire fussa mostanában?Mire elég?Játszani szeretnék vele,beérem az 1440x900 as felbontással is.Egy R7 250-et cserélnék le rá,ennél mindenképp erősebb..
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Amatőr csillagászat
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Iqos cigaretta
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest