Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Löncsi
őstag
-
-
bijesz
aktív tag
Mi most a best buy vga 30k környékén?
4850-ről váltanék fontos, hogy csendes legyen, esetleg opcióként veszek rá vakami csendes hűtést -
szasz1
tag
közben ittvan néhány kép, ezek elvileg a "jól" működö driverrel készült screenshotok, vélemény?
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Van lehetőségem egy integrált 4250 kártyát tuningolni? ha igen akkor miként tudom vele elérni a legjobb teljesítményt? most adtam el az összes vga-m és most csak integrált maradt előre is köszönöm.
deszka: ga 880gm ud2h rev 1.3
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
regener
veterán
válasz Sixty21 #17512 üzenetére
Amikor nemvolt meg a rendes vga-m akkor húztam a majdnem ugyanolyan lapom 4250-jét, asszem 600mhz-re raktam a gyári 500ról. Kicsit volt hatása de nemsok.
Még a ramot is rakd be fix 1600-ra, mivel az IGP azt eszi, így annál valamivel érezhető ha gyorsabb a ram.Aki mondta a Crysis2-t 4250el annak lehet jobb procija volt. Mivel jó kis igp ez, viszont a c2 igényli a vga-t rendesen.
Szvsz szerintem az egyik legjobb IGP ez a 4250.
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
válasz szasz1 #17519 üzenetére
Ne visszafele, hanem előre lépj, tedd fel akár a legújabb BETA-t (clean installal).
Ha így se javul, tedd újra az egész oprendszert, ha ez sem oldja meg akkor valszeg hardverhiba.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
szasz1
tag
válasz Löncsi #17520 üzenetére
Az újabb volt fent a 301.42. azzal is elő előjött a hiba, de az a baj hogy nagyon "ritkán" figyelhető meg. ha ténylegesen hardverhiba akkor valami olyan forrás kéne ahol rendszeresen megjelenik, mert azzal hogy néha bf3ban előjön maximum kiröhögnek az egy másik dolog hogy bf3al csinál olyat is hogy elindítom a gamet, és kb 1 perc után mintha resetelnék ami szintén nemtudom mi lehet..
a rendszert most fogok újratenni egyébként, addig semmiképp sem lépek a gariztatás irányába -
Kvelstadt
veterán
hi.
kérdés:
mit jelent ez a mondat a képen?
videó kártyánál írja:
nekem nem egyértelmű hogyakkor most fizikailag 1 giga vagy csak 512?[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz BRIKLY #17523 üzenetére
rendszermemória alatt itt az alaplapba dugott memóriát értjük?
mer egyébként kurvajó. anno mikor vettem direkt az 1 gigást kértem. de akkor még ennyi gőzöm se volt. dobozra rá volt írva az 1 giga osz jóvan.
csak most kezdtem el nézni mert szedtem egy kártya nézegető progit (GPU-Z) és az is azt írja hogy 512."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
fagy53
nagyúr
válasz Kvelstadt #17526 üzenetére
Szerencsére a TurboCache technológia nem statikusan foglal le 512MB-ot a rendszermemóriából, hanem igény szerint.Mivel a VGA nem alkalmas nagyobb felbontásban részletes grafikai beállításokkal elfogadható sebességgel képet alkotni, így nem igazán fenyeget az a veszély, hogy emiatt kifogysz a RAM-ból és a page fájlra kell fanyalodnod...
-
korgoth
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy MSI HD6570-et (DDR3), a jelenlegi Core2Duo E6300-am (1.86GHz - sajna OC kilőve) visszafoghatja vagy ha cserélem E6600-ra (2.4GHz) sem fognak változni az fps-ek? Megérné inkább HD6670-et választanom (DDR3 maradna ár miatt)? Esetleg nVidia oldalról van jobb választás?
Előre is köszi a segítséget/válaszokat!
-
Kvelstadt
veterán
válasz fagy53 #17530 üzenetére
ez tök jó. de nekem a lényeg h nem ezt kértem. utána néztem van kb 6 féle gt220 és csak a gigabyte-nál. ezen kivül egy van még ami 512-es de az szóba se került mert az ddr2-es. szóval maradt még öt féle amiből ez az egy ami 512-es és sikerült ezt ideadniuk.
még egy kérdés.
az mit jelent hogy: Memória órajele 3200 MHz ( 800 MHz GDDR5 )
ez egy másik kártya egyik adata és magyarázzátok már el érthetően hogy mi a 3200Mhz és mi a 800Mhz zárójelben.biztos nem nagy dolgokat kérdezek de nekem még azok és a jövőben szeretném elkerülni azt ahogy most jártam. de legalább is nagyobb eséllyel elkerülni.
Szerk: meg mi az a shader órajel?
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Kvelstadt #17531 üzenetére
"Memória órajele 3200 MHz ( 800 MHz GDDR5 )" - a nagyobbik érték az effektív érték és GDDR5 memóriák esetében a valós órajel a 800MHz. Dobozon, adatlapon legtöbbször az effektívet tüntetik fel, jobban mutat
Grave444: a DDR memóriáknál az órajel fel és lefutó élére egyaránt történt adatátvitel, ezért a valós órajelet kettővel szorozták, így utalva arra, hogy olyan gyors mintha kétszeres órajele lenne. A GDDR5-nél ez még duplázódik, tehát kétszer annyi adat megy át azonos idő alatt mint a GDDR3-nál...
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz Löncsi #17536 üzenetére
az oké, tudom. csak ddr5-ösre akarok majd váltani. konkrétan ezt néztem ki. csak most hogy kiderült hogy a mostani kártyám se az amit gondoltam, már csak utána kérdeztem tőletek okosoktól hogy nehogy hülységet vegyek plusz had okosodjak egy egy kicsit néha pc-téren.
-
fagy53
nagyúr
válasz Grave_444 #17537 üzenetére
A kép annyival árnyaltabb, hogy valójában a memória sávszélessége számít és újabban már ezt a paramétert adják meg a gyártók, legalábbis egy részük. Ez pedig két tényezőtől az órajeltől és a mem busz bitjeinek a számától függ. Ezért lehet, hogy egy GDDR3-as vagy 4-es VGA ugyanolyan sávszélességgel rendelkezik egy GDDR5-öshöz képest, ha pl kétszer annyi az adatbusz bitjeinek a száma és az órajelük azonos.
Ezért célszerű a mem sávszél megadása a gyártó oldalán a spec. között, mert így könnyen összehasonlíthatók a különböző memóriákkal szerelt VGA-k. A sávszélességet persze effektív órajellel számítják, gondolom marketing célból... -
Kvelstadt
veterán
válasz fagy53 #17539 üzenetére
ezt a memó sávszél kb dolgot vágom és azt is észrevettem hogy pl ha nem 128bites a memória busz hanem 192-es vagy 256-os akkor pont ugrik egyet az ára is akkorára amit én kártyára nem adok.
ezért kezdtem el nézegetni pl a memória órajelét.
szóval maradok a 128bit-es tartományban. abból sok van ami árban is jó és van miből válogatni.(#17540) Lord Vader én azt a szöveget nem is néztem csak most olvastam miután írtad.
de egyébként pont ezzel fognak meggyőzni aha...
csak árban ez tetszett a legjobban.
lehet van jobb ennyiért. ajánlhattok is ha van kedvetek. de van egy feltételem. csak nvidia érdekel.
azon belül is giga és asus-ok tetszenek.
ati semmiképp.[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
-
Kvelstadt
veterán
-
shadow1901
aktív tag
Hali!
[link]Farming Simulator (eredeti) alatt beakad kép és hang, nem segít csak a reset. Kiakartam próbálni a Hacker Evolutiont (virágbolti) az kikapcsolta a monitort és a billentyűzet ledjeit sem tudtam kapcsolgatni szintén csak reset. Én nem hiszem, hogy komoly a dolog mert Fallout 3 közben nem jött elő. Mi okozhatja, aggódjak? Csináljak még valami képet?
XFX 6870Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Kvelstadt
veterán
válasz Löncsi #17546 üzenetére
fejtsd ki miért is jobb ez had okuljak.
csak mert ez gpu órajelbe is kevesebb, ram órajelbe is, és csak fél gigás és ugyan annyiba kerül mint az asus amit néztem.
sima dsub-al van rákötve a monitorra és azzal is lesz szal a hdmi meg a dvi nem érint.
az sli/crossfire meg nemtom mit jelent."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Löncsi
őstag
válasz Kvelstadt #17548 üzenetére
Sokkal több benne a feldolgozó egység (CUDA magok, textúrázó, stb.), ergó gyorsabb.
[link]512Mb VRAM nem korlátozó tényező ennél a kártyánál.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest