Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xbox Series X|S
- Dark Souls sorozat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
-
_Csaba_
senior tag
válasz m.zmrzlina #81301 üzenetére
A konnektoros megoldások is teljesen jók.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Zlin50 #81219 üzenetére
Driver Booster Pro -val megnéztem (másik progira nem akarok előfizetni) és azt nem jelezte, Win Updateval is azt jelezte, hogy a driver megfelelő. Amúgy jónak mondható a kis SCSI, mert oda-vissza Sata I -en lévő SSD -re 70-80MB/s -el másol át, az alá nem megy, szóval ez így normálisnak is mondható nem?
Jön mellé egy másik ebből a SCSI példányból és PCI-X Sata II -n lesz az SSD is, SCSI-t megnézem RAID-be és összességébe kiváncsi leszek milyen változást eredményez (kövi héten)Ezeket találta csak ami updatelhető
program szerint is minden stimm
eszközkezelő / Adaptec SCSI-320 vezérlő (minden OK , Updatet nézve nem talált frissebbet - 2000 eleji (2003 dátum szerint) gyártói driver meg nem hinném, hogy bármi változást hozna )
http://kepfeltoltes.hu/150102/adaptec_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
flymi
addikt
válasz Balathruin #81303 üzenetére
Már összeraktam a gépet... Azt hiszem elviszem holnap szervizbe és elsőnek bevizsgáltatom a tápot. Nekik biztos lehet valamilyen tápegység teszterük. Aztán, ha kiderül, hogy az a halott, akkor az még nem vág a földhöz, de volt egy rövid életű tápom. Ha nem az, akkor van baj. Egy új lap... Nem, belegondolni sem akarok!
Csak nehogy aszondják, hogy bő 4 nap múlva mehetek érte. Mer' volt már ilyen is... Talán nem tejelek elég gazdagon.
Na jóccakát!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, majd megírom mi lett a nagy "méricskélés" eredménye./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
MaxxDamage
félisten
FSP Raider 550w egy igazán jó táp ! /nekem FX8350 -hez tökéletes darab volt/ kár érte ha az halt be !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Lompos48
nagyúr
válasz m.zmrzlina #81301 üzenetére
A repeaterek szerintem is rendben vannak. Pl. ilyen:
Egyenként akár mindegyik szobába tehetsz egyet, ha nem rettegsz a "sugárzástól" és zsebbel bírod.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz m.zmrzlina #81309 üzenetére
Az ilyen határozottan olcsóbb egy repeaternek használt routernél. Valahol 20USD körül mozog az ára. Lefedésre nem spekulálok, falaktól, környezettől függ. Nálam 2 szoba távolságra segít be.
-
flymi
addikt
Szétszedtem megint. Megvan még a Mercury 400-as tápom. Esetleg azzal beröccenthetném az alaplapot, de van egy kis gond. A lapomon van alap 24-es ATX tápcsati, de van egy 8-pin connector (EPS). Raidernél nem kérdéses, hogy mindkettő a helyén volt. A régi tápnak viszont csak a 24-pin csatija van. Ha esetleg megpróbálnám azzal életre kelteni? Tudom, hogy nem egy életbiztosítás az a táp, de a semminél csak jobb. Minden kábel kihúzva csak az alaplapra dugnám rá és a régi HDD-re, amin van win7.
Szerintetek?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
mezis
félisten
válasz m.zmrzlina #81298 üzenetére
Vállald azt a "kis fájdalmat" húzd ki az 1000 Mbps-os drótot annak a végére tegyél egy WiFi routert.
Olcsóbb és gyorsabb lesz bármilyen más megoldásnál !
(És akkor nem fogsz minket olyan kérdésekkel nyaggatni, hogy miért olyan lassú az internet. )mezis
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Valszeg már többszörösen unalmas, de ünnepek alatt egy fura dologra lettem figyelmes..ez lehet akár elosztó is és táp is ugyanúgy...
Szóval..6os elosztóra van kötve a gépem...5eszköz megy róla..monitor gép..router stb...+ ebből még megy egy másik 6os elosztó a szoba másik részére..itt csak egy kis 20ledes karácsonyi világítás, a ledfény ki-be dugásakor a monitor elsötétül arra a pillanatra...Ez elosztó probléma első körben? Nemhinném hogy ez rendjén van hogy a monitorra kihat egy kis fogyasztású valami..főleg így...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Valaki magyarázza már el mi a különbség egyes micro usb kábelek között?
Pl. mai nap rádugtam (pár száz forintos) 2 androidos telefonra is de nemhogy nem tölt még a gép sem látja, aztán ott vannak a pna-k mio C720-as egy nem gyári töltővel állandóan úgy érzékeli, hogy pc-re lett kötve...[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
mezis
félisten
válasz anonymus89 #81315 üzenetére
Üdv.!
A gyárak több okból kifolyólag a micro USB csatlakozóba épített ellenállással "kódolják", hogy jó-e nekik az vagy nem.
Az ócó-ban úgy látszik nem olyan értékű van.[ Szerkesztve ]
mezis
-
anonymus89
addikt
Tehát olyan kevés áramot ad amit az okostelefonok szinte nem is érzékelnek ha nem 500mA legalább?
Pl. a mi gyári töltőjére csak 1A van írva töltésnek, amit meg most kapott az 2A töltés leadására képes elméletileg de mégis pc-re történő csatlakoztatásként érzékeli...
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
mezis
félisten
válasz anonymus89 #81317 üzenetére
Nem, nem áram korlátozás, nem sorosan van. Egyik láb a földre (minuszhoz).
Talán egyik funkciója az USB2-es portok védelme, mert azokból max 0,4 A tud kifolyni.mezis
-
Zlin50
senior tag
válasz MaxxDamage #81304 üzenetére
Egy U320-as vezérlőtől nem egészen normális. Hogy a sata I-en keresztül ennyi megy át még csak hagyján, de hát SSD-vel az is sovány.
Mivel ezek szerint nincs frissebb driver, abban a konfigban további ötletem nincs.
Még annyi ötletem volna, hogy összeszedhetném a scsi cuccomat (29160 kártya + kábel + hdd) és kipróbálnám abban a gépben. A vezérlő ugyan "csak" 160-as de a 2940U2W-nél (ami 80MB/s) gyorsabb és a hdd már úgy emléxem u320-as mert azok már 80-pines csatlakozóval rendelkeznek.
Egyébként utólag az is eszembe jutott mintha olvastam volna olyasmit annak idején amikor még használtam, hogy az alaplapra integrált vezérlők nem olyan jók mint a kártyák, de ez csak akkor derülne ki ha lenne mód kipróbálni."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
DrojDtroll
veterán
válasz csipszikutya #81320 üzenetére
-
csipszikutya
senior tag
válasz DrojDtroll #81322 üzenetére
köszi!
-
MaxxDamage
félisten
válasz Zlin50 #81321 üzenetére
Szétnézek itthon kártya ügyében, de félek hogy pont olyanom nem lesz /SCSI ügyileg csak kábelek és átalakító csatlakozások vannak beraktározva, kártyák nem nagyon/
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #81324 üzenetére
Csak egy ilyen kártyát találtam LSI Symbios SCSI Kontroller 53C810AE PCI 4201AU /kicsit átmókolva/ első képen található a célnak talán megfelelő ?
meg van egy ilyenem is, de ez spéci igazi szerver cucc...
L
-
flymi
addikt
válasz Puma K #81326 üzenetére
Szerintem ez nem volt túl jó ötlet... De majd a nálam okosabbak megmondják.
Valaki re erre?
Addig nem akarom összedugni és hálózatra dugni, amíg valaki azt nem mondja, hogy "bólintottam", mert fosok, hátha azzal tényleg végleg hazavágom a lapot.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Puma K
nagyúr
Korábban sem akart bekapcsolni egyszer ugyan így hosszabb távon csak akkor tudtam működésre bírni mikor megcseréltem a reset és a power gombok csatijait az alaplapon.
Amúgy neked is javasolta valaki korábban hogy szedd szét a gépet és rakd újból össze.
Ha az alaplapban nincs elem akkor csak a beállításokat felejti el amiket személyre szabtál az UEFI/BIOS-ban.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
PapB18
tag
Sziasztok.
Van egy nagyon nagy problémám.
Mivel nem ment a bf3 így arra gondoltam felrakom a Battlefield bad campany 2-öt.
Nos a minimum megvan majdnem a maximum is de egyszerűen nem megy még minimumon sem. A probléma ugyan az mint a bf3 ba ugyan olyan szinten akadozik.
A gépem:
Processzor: Intel Core2 6400@ 2,13GHz 2,13GHz
Memória: 1x2gb ddr2 800mhz 2x1gb Geil ddr2 800mhz ram pár
Videókártya: asus radeon hd 5750 formula 1gb ddr5
Op. rendszer: Windows 8.1 64bit
Alaplap: hp dc7700 intel q965 chipset
Merevlemez: 160gb Sata hddMiért nem megy rendesen ?
Hozzáteszem hogy a bátyámnak rosszabb gépe van és annak jobban megy
egy magos 1.8 as gép
2giga ramValaki valami ötlet ?
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
Zlin50
senior tag
válasz MaxxDamage #81325 üzenetére
Az első képen lévő nem látszik igazán jól de a neten olyasmit találtam róla hogy 50pines ami viszont lassabb dolgokhoz van.
A második viszont adaptec (ránézésre 86pines csatlakozókkal) és az nem lesz rossz. Szerintem célszerű berakni és kipróbálni mit tud.
Próba cseresznye!Milyen kábeled van még? (a piroson kívül) Ha nem jó minőségű a kábel az szintén ronthat a sebességen.
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
-
PapB18
tag
válasz Balathruin #81330 üzenetére
Még nem. De hát 4 giga ram van benne plusz egy egy gigás vidikari
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
PapB18
tag
válasz varmi2 #81332 üzenetére
varmi2:
1024x768 on szeretnék de nem megy.
de a minimum bőven meg van. nem maxon akarok játszani én csak azt akarom hogy ne szaggassonBalathruin:
Most raktam újra 1 hete.
igen![ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Zlin50 #81331 üzenetére
Kábelem az van pár dobozzal, de mindegyik jó quality (legtöbb vadi új)
pl. 1-2 képL
-
Zlin50
senior tag
válasz MaxxDamage #81336 üzenetére
A kék-fehér vezetékes fóliaborítású milyen felirattal /jelzéssel bír?
Az eredeti adaptec-es kábelem ilyen, és azon rajta is van a jelzés, meg a záróellenállás is a végére rágyógyítva. Ha neked is van ilyen szerintem azzal próbálkozz. Ha a win már így utólag beépítve nem képes drivert adni hozzá akkor újra fel kell rakni, persze ha rendszerként akarod használni akkor más lehetőség nem nagyon van és amúgy is célszerű nulláról kezdeni, hogy tisztán menjen minden fel.[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Simivok
senior tag
Telefon kijelzőjét mivel és hogyan érdemes tisztítani?
Galaxy S23 256GB Cream
-
MaxxDamage
félisten
válasz Zlin50 #81337 üzenetére
Jelenleg egy (fehér) Thomas & Betts kábelt használok aminek a végén gyárilag rajta van a lezáró (nem levehető) , de nem pakolgatom inkább a SCSI kártyákat, mert az eszköz hozza amit hoznia kell , majd ha PCI-X Sata II RAID kártya is a gépbe lesz, akkor ránézek, hogy van-e valami változás SSD és SCSI HDD ügyében is.
L
-
DrojDtroll
veterán
válasz csipszikutya #81323 üzenetére
Szívesen
-
celafat
aktív tag
Asus P5B deluxe alaplapomba vettem egy használt 7770-es videókártyát a 4670 helyére. Drivert előzőleg letöltöttem, így kártyacsere után simán felraktam és minden müködött rendesen. Használtam is a gépet egy fél órát mindenfélére, nem volt vele gond. Ezután csináltam egy újraindítást, de ezután nem volt többé kép a monitoron. A gép megy, csak nincs kép bár valószínűleg a windows sem tölt be. Visszaraktam a régi kártyát is, de kép azzal sincs. Lehúztam mindent az alaplapról, elemet is kivettem, de kép azóta sincs. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
-
okipoki
aktív tag
Üdv!
Pár órával ezelőtt rosszúl állítottam le a gépem. Most meg bekapcsolom és tiszta lassú lett minden,lefagy stb.
Indítottam malwarebytes és nod 32 vírus keresést ,de nem talált semmit. Mi lehet a gond ,illetve mit tegyek? -
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni, volna egy házifeladat, amely egy régi ZH alapja... viszont ezt a beadandó házit se én se a többi osztálytársam nem nagyon bírtuk megcsinálni, csak próbálkozások vannak.. NetBeans Java nyelvel kellene megírni egy programot.. ha esetleg valaki tudna segíteni akkor el is tudom küldeni az adott feladatot
köszönöm
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Unokatesómnak van egy laptopja. ASUS X550C Típusú. Szeretném rajta frissíteni a VGA Driverét, De neki úgy van benne, hogy van egy Intel HD Graphics, (Fogalmam nincs a típusáról, nem írja ki neki ez eszközkezelő), illetve, van benne egy NVIDIA Geforce 720M Típusú vga. Az eszközkezelőből szeretném neki lefrissíteni a Windows segítségével (8.1 64bit), csak nem tudom hogy most az Intellel, vagy az Nvidia-val kell kezdjem? Köszönöm előre is a segítséget) -
macy
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest