Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok,
rendeltem a brit amazonról egy tápot ( Corsair CX430M ) csak teljesen kiment a fejemből, hogy ugye ott mások a fali hálózati csatlakozók, így nyilván ilyet kaptam hozzá, viszont a másik fele, ami ugye a tápba megy teljesen megegyezik, az itthoniakkal, így arra gondoltam, hogy a hozzáadott helyett, használok egy sima 220-as itthoni tápkábelt, ez így működni fog, nem ronthatok el vele semmit?
kösziHe scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
penge111
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz penge111 #38203 üzenetére
Igen: [link]
Annyi, hogy net nélkül kicsit lassabban talál holdat (mert amúgy lerántja a holdak koordinátáit a netről és akkor egyből talál, nem kell keresgélni) de nem vészesen lassan úgy sem.
mod:
Meg kell egy navigációs progi, amit letölött térképet tartalmaz. De azt megoldod, ügyes vagy.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
agressiv
addikt
válasz callmeakos #38197 üzenetére
Így is tönkremehet egy kártya. Vedd lejjebb a GPU órajelét és próbáld úgy.
Hát még a borz.....
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Downgradelni szeretném a gépemet, konkrétan a régi gépemet raknám vissza.
Az a gép egy Athlon 64 2200+, 1Gb 400mhz ddr1 ram, 6600gt, Asus A8N-E alaplap.
Az lenne a kérdésem, hogy vinné-e a gép a HD videókat? Esetleg valami spéci lejátszóval el lehetne ezt érni?
Köszönöm. -
tomi5244
őstag
Üdv!
3 irodai (vállalati) gépre kellene beszereznem legális win7-et. Ha egy dobozos példányt veszek akkor az 3 gépre feltelepíthető? A microsoft oldala már a 8-al foglalkozik csak legalábbis én nem nagyon találok rá választ, nekem meg mindenképp a win7 lenne jó. Továbbá a 64 bitest veszek az a régebbi 32 bites processzorokkal is kompatibilis lesz. Mert hosszú távon gondolkodnék és ha esetleg memória/vagy más gép bővítés lesz a jövőben akkor nem szívesen venném meg újra a windowst
Köszönöm a választ!
T -
tomi5244
őstag
Tulajdonképpen igen! Mondjuk ez family pack nem tudom, hogy vállalati szférában elfogadják e, de ha van róla számla akkor gondolom elszámolható és jogtiszta is. Most nem vagyok bent a cégnél így nem tudom pontosan de ha jól emlékszem az egyik gépben egy athlon x3 duruzsol, az meg már biztos 64 bites.
Akkor már csak annyi lenne a kérdésem, hogy office-al is megjátszható ez a többgépes történet?
-
föccer
nagyúr
Ez így elég baráti. 16k-ra jön ki a licencek darabja.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
freaghill
őstag
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta felmerült egy problémám:
Valamiért folyamatosan tölt a gépem, mármint internetről.
A feladatkezelőben szereplő grafikon teljes kihasználást mutat. Pedig nem is megy a böngészőm. Se a vírusírtó nem frissít, se a win updater...
Miért van ez szerintetek? Bitdefenderem van, nem jelzett vírust.Újraindítom és jó lesz... valami program beakad ilyenkor, vagy mi?
Mit tegyek, segítsetek légyszi!Köszi!
Dave -
föccer
nagyúr
válasz Reaper04 #38214 üzenetére
Nézd meg, hogy mi van automatikusan indítva. Egyébként meg tegyél fel egy rangosabb vírus kergetőt (nod32, norton, kaspersky), majd csökkentett módban csinálj egy teljes ellenőrzést.
Több mint valószínű, hogy valami kártevő van a gépedben.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
roland_17
tag
válasz Reaper04 #38214 üzenetére
Sziasztok !
Lehet , hogy ez nem ide , tartozik de azért megpróbálkozom vele hát ha : )
Ma kötötték be az internetünket 120mb / s
Van hozzá egy epc EPC3208 modemem
Felmentem a 192.168.0.100 ra , beléptem és csak egy ilyen füll fogadott ínen se beljebb se kijjebb , nem tudok portforwang ot nyitni semmit : ( és a torrentem meg lassu :S valaki help ?--> Hirdetéseim: http://href.hu/x/inio <-- --> Megbízhatóságom: http://href.hu/x/inin <-- -->06-30/368-12-71<--
-
seederking
őstag
Sziasztok
A kérdésem a következő lenne.Úgy tudtam,hogy a vsync használatával játékok alatt az fps érték a monitor képfrissítési frekijére áll be.Adott esetben 60.Azt figyeltem meg,hogy pl olyan játéknál ami 100 fölötti fps-el megy,Devil May Cry/Dead Space 3 hiába kapcsolom be a vsync-et nem "esik le" az érték az említett 60-ra hanem ugyan úgy 100 fölött marad.
Miért lehet ez/rosszul tudok valamit
-
agressiv
addikt
-
Reaper04
aktív tag
válasz föccer #38216 üzenetére
Teszt alapján amit néztem a bitdefender egy szinten volt a kasperskyvel.
Most akkor mégsem jó?A feladatkezelő -erőforrás figyelő /hálózat fül alatt a legtöbbnek az svchost nevü mutatja, meg néha a safeboxservice-t.
Az meg ha jól néztem a BD cucca.Lehet összefüggés, hogy nézegetek videókat és akkor felugrik, kilépek mindenből és úgy marad, xy perc után meg normalizálódik? Most pl. ez volt.
Eltelt 4 perc és 0%.Lehet összefüggés?
-
brd
nagyúr
válasz seederking #38219 üzenetére
Nem, jól tudod, ilyenkor max. a függőleges frissítéssel megegyező FPS-t láthatnál. A probléma a VGA driverével van. ATI-nál (lehet, hogy nvidianal is) hosszú-hosszú évek óta ismert (és a gyártó részéről leszart) probléma (egy a sok közül), hogy a v-sync nem, vagy nehezen kapcsolható be. Bekapcsolod a játék indítása előtt, nem kapcsolódik be, aztán megpróbálod a játék futása alatt bekapcsolni (persze a CCC-t megnyitva úgy néz ki, hogy mintha már be lenne kapcsolva, ezért kikapcsolod, apply, bekapcsolod, apply), még ekkor sem jó, aztán még1x megpróbálod bekapcsolni, és talán jó lesz. Plusz nehezítés, hogy ha a játék beállításai között van erre lehetőség, akkor inkább a driverben kapcsold ki, majd a játékban be. Az AA eljárásokkal ugyanez a móka, annyi nehezítéssel, hogy ott előfordulhat, hogy egyáltalán nem tudod bekapcsolni sehogyan sem.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Mai nap folyamán az Invitel Zrt szolgáltató kicserélte a routert (modemet) amelyenél a következő gondot észleltem.
Mivel az előző router amit az invitel szolgáltatott támogatta az upnp-t (Universal Plug and Play ) de a mostani (ZTE - ZXV10 W300) nem. Ezért manuálisan kellene portot nyitni ,engedélyezni.
Nem tudok belépni a router kezelőfelületébe . Wifivel csatlakozok a routerhez .
Mi a teendőm ? próbálkoztam már beírtam mindenféle változatba de nem jelenítődik meg a lap.
Előre is köszönöm! -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Tudtok mondani egy helyet vagy személyt, ahonnan/akitől lehet venni előlapi panel belső alaplapi USB csatlakozójához hosszabbítót? Már ha létezik ilyesmi. Úgy jártam ugyanis, hogy egy m-atx házban lévő itx laphoz, a megfelelő tüskecsatihoz nem ér el ez a kábel, kellene még neki 2-3cm...
Üdv
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
gtamate2
veterán
Újratelepítettem a gépem, Win7 64bitre váltottam 32-ről, viszont most nem érzékeli a telefonomat a gép, más gépbe működik minden, viszont bármelyik usb portba dugom semmi reakció, valakinek valami ötlet esetleg?
Tegnap még érzékelte a telefon, hogyha bedugtam töltött de semmi más reakció a gép részéről, ma meg nem is tölti..[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
-
AsusBoy
senior tag
(#38224)
-
brd
nagyúr
-
freaghill
őstag
Akkor van egy másik problémám is. Laptopra amin win8 volt win7-et kéne rakni, csak bootolás utána win7 telepítésnél lefagy a Starting Windows képnél.
Mi a gond, mi a teendő? -
PC4200
tag
Sziasztok.
van egy galaxy tab 2-őm.
Az a gond h mikor usb-n van gépen akkor az mp4 videót nem tudom rátenni. kiírja hogy előfordulat h nem tudja lejátszani ... és kiírja hogy igen felrakja vagy ne rakja. rámegyek hogy igen és nem csinál semmit megáll az egész.
mi lehet a gond?
Üdv!CSAK a puffin :)
-
GNorbi
tag
Sziasztok!
Ma felmentem egy oldalra és amikor felmentem egyszer csak felugrott egy ablak amin ez állt: Hacked by albanian vmi....bár újratelepítettem a gépet azonnal, nehogy tele legyen vírussal, mi ez? találkoztatok ilyennel?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Fujifilm Finepix HS25 digitális fényképezőgéphez keresek Windows Xp drivert. Sajnos nem találtam, ötlet?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz spyduck #38241 üzenetére
Próbáltam neked keresni, de a Fujifilm weboldala tipikus multifos weboldal (kereső nem működik - ill. működik, csak keresőnek rossz, a support bullshittel van feltöltve), így fél perc után feladtam. Egyik, a kamerádhoz letölthető programban sincsen ilyen driver?
The only real valuable thing is intuition.
-
localhost
Közösségépítő
válasz GNorbi #38245 üzenetére
Attól, hogy újratelepítetted, de nem telepítettél rá kémprogramok ellen malware és vírusvédelmet, nem futtatsz víruskeresőket, biztonsági szoftvereket, nem tartod naprakészen (frissítéssel) a rendszeredet és a programjaidat, igenis lehet bajod belőle - de ennek semmi köze az újratelepítéshez.
Tehát ha úgy van, ahogy fentebb írtam, akkor veszélyben vagy, akár új a rendszered, akár régi.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
juhiati
aktív tag
Sziasztok! Mar az ideg eléggé mert sok munkám van most a géppel úgyhogy bocsi a kapkodós, helyesírási hibás írásomért Beírtam a Nem induló gépek topikjába is.
Szóval elősször a konfigom:
Lap: MSI B75MA-P45
Ram: 2x4gb Kingston ddr3
Proci: Intel i3 2100
hdd(azért egy sorban írom mert minddel jelentkezett külön külön): WD5000AAKX,WD10EARS,Samsung HD160HJ
VGA: SAPPHIRE HD4870X2
Táp: Corsair CX500
(ha kell valami infó még szóljatok)Szóval a hibajelenség a következő: Vasárnap délután gondoltam játszok egy jót az AC3-mal. Játék közben egyszer csak piros kockásodás és egyszer csak bamm kifagy a Videókártya és a gép megy tovább de a videókártya se feszkót nem vesz fel se ventik nem mennek. Restart után hibátlanul ment a videókártya, pihentettem kicsit azt gondoltam hátha melegedett (bár ac hűtő van rajta). Megint beterhelem, megint beáll a videókártya mostmár azzal a különbséggel hogy restart után nem ad képet. Okos ember lévén nem is próbálkoztam kilőttem a gépet, kivettem a kártyát, és ugye I3-as proci lévén gondoltam használom az integrált kártyát. Na kiveszem a nagy kártyát, kábel átdug, gép indít. ÁM de miért is lenne jó. Windows boot előtt ahogy lemegy a MSI logója, resetel a gép. És újra és újra és újra. A windows bootig nem jut el. Hát nyakamba vettem egy csavarhúzót kivettem a gépből mindent kifújtam mindent. Asztalon összeszerel, ám egy tartalék 160gbos samsung merevlemezt szedtem elő. Előtúrtam egy dvd-t amin van egy telepítő. Windowst simán telepíti. Boot előtt ugyan az. Infinity loop.... Próbáltam egy ubuntut is az sem bootol be. Szóval itt tartok most. Várom az isteni szikrát. Gondoltam megkérdezlek titeket is. Várom válaszotokat
Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati
-
BénaNyurga
aktív tag
Üdv Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával :
Adott egy gép:
AM2 x2 4200+
ASUS M2N-E
ASUS 6600GT 128MB
2GB DDR2 800Mhz 1 slotban
160GB Samsung 7200RPM HDS: 100/100
Win7 Ultimate (Eredeti nem netről szedett)A gépen az alábbi progik futnak :
AVG Internet Security
Firefox(átlag 6-7 oldallal)
Semmi egyébA gép olyan lassulásokat akadásokat produkál mint ha kb letérdelne egy régi 1 magos gép szintjére!
Memtest proci teszten hibát 6 óra futtatás után se produkált
Memória használatra 60%-ot ír mikor belassul de úgy általában is ennyi proci nem pörög kb 13%-os kihasználtságon megy! Vinyó dolgozik de nem vészesen kétfelé van osztva C: 50 ből 25 GB szabad D: 100Ból kb 80GB szabad!Mi okozhatja ezt a lassulást esetleg mi oldhatja ezt meg ? Lefuttattam egy Advanced System-et is és utána is produkálja de elég idegesítő hogy egyszer csak megakad! Minden ötletet szívesen meghallgatok!
-
freaghill
őstag
Mit kell tennem akkor ha a frissen telepített win7-es laptopon nem érzékeli az Fn+F2,F3-at? Konkrétan az a kijelző sötétítése illetve világosítása.
A többi működik (hang, touchpad,stb.)BénaNyurga: Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest