Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NwL

    tag

    Sziasztok.

    Adott egy 775 asus lap q6600 procival, 8gb rammal új kingston ssd-vel, egy noname új 500w-os táppal és egy 6670 radeon vgával.

    A probléma: Időnként, (2 hét- 2 hónap) a windows nem töltődik be. Win10 legális kulccsal, régebben volt rajta win7 is. Ilyenkor a legkülönfélébb hdd problémák keletkeznek. Van hogy egy win hibajavítás rendbe hozza, van hogy újra kell telepíteni mert a javítás nem segít, van hogy a bios hdd hibát ír. Ilyenkor volt már hogy másik sata aljzatba átdugva működött. Volt hogy csak bios reset után látta újra. Csinálta ezt régebben hdd-vel, azóza kapott ssd-t, amit egy idő után (1,5 év) egyáltalán nem ismert fel, csak fura karakterek voltak az sdd neve helyén (másik gépben sem működött, ezt elkönyveltem hogy tönkre ment). Most egy új ssd-vel megint működött egy darabig, aztán jött a hiba. Wint újrarakva 1,5 hétig bírta, majd újra hiba.

    Ez egy kieső alkatrészekből épült másodlagos gép. Az első hibák idején még hdd volt benne, kapott ssd-t ramot, masik vgát, másik procit (az első egy e6750 volt) nemrég új tápot. Igazából az egyetlen amit nem cseréltem az alaplap.

    Mi okozhat ilyen hibát? Az alaplapon szemmel láthatólag nincs hiba, nincs púpos kondi.

    Régi gép, de ha megy, a gyerekeknek még tökéletes minecraftra, youtubera, stb célra.

    Tudom, legegyszerűbb lenne egy lap csere, valószínűleg nézek is valamit, de hátha tud valaki valamilyen tippet erre.

    Köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák