Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Van két gép: egy laptop és egy PC.
    Van két Win10 telepített m.2 SSD: egy sata és egy nvme. Egymás klónjai, már ami a Windows-t illeti.
    Laptopról költöznék a PC-re, amibe áttettem az nvme ssd-t, míg a sata addig csak tartaléknak szolgált (ez a laptop gyári meghajtója, ami eddig használaton kívül volt). A terv, hogy a laptop downgrade-elve lesz vissza a gyári ssd-re, meg hdd-k kikapva szintén és áttéve a PC-be.

    Normál esetben ez egy rutinfeladat lenne, viszont vmi nagyon leszopat már napok óta. Készítettem friss Win telepítőt a feladathoz, hogy a PC-n majd clean install lesz.
    A nagy büdös helyzet viszont, hogy ez a tetves Windows kmode exception not handled hibákat dobál és boot loop-ol folyamat a PC-ben, a nvme ssd-ről ÉS az usb telepítőről IS. Szóval USB-ről boot-olva a telepítőt, az is BSOD-zik.
    Ha kiveszem az ssd-t a PC-ből, akkor betölt a telepítő. Csak épp nincs mire telepíteni.

    Olvastam, hogy ha letörlöm a partíciókat a meghajtóról, az segíthet a helyzeten, viszont ez sehogy se megy.
    Visszatéve az nvme ssd-t a laptopba, ott is most már néha jó, de inkább már BSOD-zik itt is (projekt nekiállta előtt teljesen hibátlan volt minden).
    Laptop-on is BSOD-zik az usb telepítő.
    Sőt, ha BSOD után cserélem vissza a sata ssd-re a laptopot, akkor az is BSOD-zik ugyanazzal a hibával (kivétele előtt minden szupi volt).
    Mi az isten haragja tud "megfertőzni" egy bios-t, hogy a cserehardver is ugyanazt a jelenséget produkálja?? Pár áramtalanítási ciklus kell, mire magához tér a gép, majd Automatic Repair, majd még egy restart és akkor megy onnantól a sata meghajtóval a Windows. :U

    Szóval ott tartok, hogy az nvme mindkét gépben BSOD-zik (laptopban néha elindul a Win, de inkább már ott sem), USB telepítő sehogy se indul egyik gépben sem, ha benne az ssd... És ezt az ssd-t tegnap előttig hibátlanul használtam.

    SSD se hibás elvileg. Pc bios-ában van lehetőség önellenőrzésre és a rövid és hosszú teszten is átmegy az ssd. Kár, hogy felület tesztet nem tud a Bios, pedig jó lenne letörölni már valahogy. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák