Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok!

    Gyors segítség kéne, hátha közületek valaki futott már ebbe bele. (talán nem ide való, de nem igazán találtam battle.net-es topicot)

    Ismerősöm (alábbi configon) kb egy hónapja küzd a battle.net-es játékai esetén egy elég idegesítő problémával.
    Asrock z97 mITX lap, i5-4690, msi gtx970 oc, 8GB hyperx, 250gb samsung ssd, 1TB WD black, corsair 450W táp.
    Korábban semmi gondja nem volt, és nem is változtatott HW elemen, nem telepített újra OS-t, semmi változás, leszámítva egy játékot. Először akkor jelent meg ez a hiba, mikor Steamről felkerült a MortalK X. Játszottunk vele, majd egyszer csak puff levágta a gépet. Mint egy áramszünet (zéro figyelmeztetés vagy hibaüzenet). Majd pár másodperc és újra elindult. Na ezután csinálta neki már a starcraft2, diablo3 és Doom is (utóbbi ugye szintén steames). De más játéknál órák alatt se jött ki, illetve ezeknél is változó volt. Pl. SC2 single player modeban semmi. Aztán multiban lenyomott 1 vagy akár 2 meccset, majd a menüben bogarászás közben durr. Stresszteszt (prime95 -> cpu 95C max hőig terhelve, nincs reboot. VGA 3Dmark alatt full terhelés, semmi. Az egész gép nincs 2éves, tiszta, nem poros, bazinagy hűtő mindenre, nincs tuning, szellőzik a ház rendesen). Újratelepítettük az egészet. Nagyszerű, minden rendben, Doom, ahol a leghamarabb jött ez elő, megszűnt a probléma. De SC2 multinál továbbra is megvan... rengeteg külföldi fórum átbogarászása, blizzardosokkal való levelezgetés után teljes w8.1 frissítés, legfrissebb driverek, de semmi haszna, majd w10 feltelepítése, újra próba. Na szuper, most már legalább 2perc után, már a menüben előjön. Nem terhelésre csinálta eddig se. Ellenben Steam játékoknál semmi gond. Blizzard széttárta a karját, steamre mutogatnak. (mondanom se kell, azon 105 megvásárolt játéka van, míg battle.net alatt 3-4cím... tehát blizz bekaphatja, nyilván nem fogja a steamet törölni).

    Találkozott már itt ezzel a hibával bárki? Van esetleg ötletetek? Sok panaszt találtunk már d3, heartstones, heroes of magic kapcsán, de vagy nem találtunk olyan opcót, amik ott megoldották, vagy a végigpróbált javaslatok nem oldották meg :D (egyébként ezen esetekben is szinte mindnek nV kártyája volt...)
    Ja amúgy SC2 SSD-ről fut (ahonnan amúgy a paladins is steam alól, de annak sincs nyűgje), míg kb minden más a merevlemezről.

    Köszi előre is.

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák