Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz Immy #42133 üzenetére

Pedig igaza volt, valóban gyorsabban merül. Viszont kb. ingyen visszatölti az ember. Papíron 1000x, a gyakorlatban előbb megdöglenek azért, de még így is kevesebb károsanyagot termelsz vele otthon.

Ill. ne felejtsük el azt sem, hogy a tölthető elemek 1.2V-osak, míg a normál elem 1.5V-os.
    Nálunk is sokmindenben inkább már ezek a tölthetők vannak, igen, a faliórák nagy részében is, a másik részében meg lemerült elemet szoktunk tenni. Pár hónapig húzza még az órában, és utána mondhatom, hogy tényleg lemerült.

Visszatérve 1.2V-ra. A legtöbb kütyünél nem gond, elviselik a különbséget. De pl. gyerek távirányítós autójában 4db erős elem volt. Sajnos utólag jöttem rá, hogy nem fix akkus cucc volt, hanem elemes, pedig Carrera, és annak csomó akksit RC autója van. Na mindegy. Kicseréltem tölthetőre, de hát 6V helyett 4.8V-tal már nem akaródzott menni. Beledrótoztam +1 elemet (5x1.2V=6V), így már tökéletesen megy, és így tudom tölteni, nem kell egy karton AA elemet venni, ha játszik a gyerek.

Új hozzászólás Aktív témák