Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz Angel2014 #54146 üzenetére
A kép eltűnése lehet driver bug, rendszerhiba, monitor és kábele hiba.
Ha nem ahci-ban használod, nem lesz sata sebességed, ergo "lassab" a gép/rendszer. Az hogy biosban nem látszanak az ide meghajtók nem igazán értem (már az okát). Betöltött és teljesen felállt rendszernben sem látszanak?(#54147) Vhaerun Biosig sem jutsz el, vagy csak a kép hiánya miatt nem látod? Alaplapra a cpu csati be van dugva? A processzort ki kell venni, megnézni nincs-e elhajlott vagy törött láb, majd ismét visszarakni.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Angel2014 #54150 üzenetére
Az ahci mode-tól független a portok megléte, használata. Tehát az ssd miatt ahci kell hogy legyen bekapcsolva, amennyibe kell neked az ssd sebessége. (Szerintem kell, különben teljesen felesleges ssd-t venni) Csak akkor ahci mode alatt kell a rendszert is telepíteni, mert utólagos állítással kékhalál, instabilitás, fagyás jön. Mondjuk mókolható utólagosan is a driver, de az macera.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
WP14
őstag
válasz Angel2014 #54162 üzenetére
Telepítsd újra a rendszert előlről, AHCI beállítással és csak az SSD legyen addig rádugva!
Ha kész a rendszer, kikapcsolod és rákötöd többi vinyót. Lemezkezelésnél pedig olyanra formázod, (particionlod) amilyenre szeretnéd, amit jobb klikk a START (ablakok) ikonra bal oldalt legalul érsz el.[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
MrDerekas
addikt
válasz Angel2014 #54162 üzenetére
Dehogy baj. Csak nem értettem mi a bajod azzal, hogy biosban nem látszik. Ennek sokminden lehet a hátterében (akár egy jumper áthelyezés is megoldhatja, hogy látszódjon) Csupán jó lenne tudni, hogy rendszer alatt sem látszanak? Két lehetőséged van. Parancssorból, helyreállítási menüből, esetleg csökkentett módban beadod neki az ahci-hoz szükséges driveret és restart. Vagy reinstall az egész rendszer. Ez az egyszerűbb.
(#54164) Peti198506 Monitor ellenőrizve? A kábelt hogy zártad ki, mint hibaforrást? Amit még tehetsz: Monitor másik gépen tesztel, a vga kimeneti portjait is végig teszteled, másik fajta kábellel is.
(#54167) M0ng00se Szerintem kicsit túlmisztifikálod. Hogy miként jobb, azt a proci hűtő ismerete nélkül senki sem mondja meg neked. Ha "takarásban" vannak a kis bordák a széliránynak, akkor nagyok is lehetnek azok, akkor sem érsz el vele érdemi javulást, ha meg topflow a hűtő, akkor felesleges bordázni. Tesztelned kell, melyik hozza a várt hőcsökkenést. (Azokkal a bordákkal sztem nem nyersz két egész fokot. Modding topicban egzaktabb válaszokat is kaphatsz )
-
quailstorm
nagyúr
válasz Angel2014 #55566 üzenetére
A képen lévő 9500GT pont jó ide, GT610-ből volt sima PCI-os (fordítóchippel), de a PCI-E x1 kártya jobb megoldás.
DDR2PC2-4200, tehát 400-as RAM és picike, 512MB-1GB való bele.
Gazdaságilag nem éri meg foglalkozni a géppel, elavult használhatatlan szar, 15k-ért kapsz komplett Core2 E8400 gépet már.
Lehet olcsóbb lenne venned egy HP 5100 Towert mint összeguberálni, ami hiányzik.
Itt még nem a CPU-ban volt a VGA, északi hídba integrált Intel GMA900 van benne, ami sajnos az utolsó Vistát és 7-et nem támogató Intel IGP. Max XP.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Angel2014 #57655 üzenetére
Üdv!
Semmi köze az integrált intel VGA-nak a procihoz, ezen lapoknál az integrált VGA az alaplapon van, ezekben a procikban nincs.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Angel2014 #57657 üzenetére
Szívesen. A laptopodnál azért más, mert az újabb core szériás proci van, és abban van az integrált intel VGA.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
nagyúr
válasz Angel2014 #58128 üzenetére
Elsőre a leírt hibáról az a gondolat jutott eszembe (látom nem csak nekem), hogy valamilyen szinten táp/tápellátási gond lehet.
Célszerű lenne másik táppal is próbálni, és ezzel a táppal is másik gépben ha van lehetőség, hasonlóban.
-
snecy20
nagyúr
válasz Angel2014 #58578 üzenetére
Csak akkor lenne értelme, ha mehetne az alaplapodba az FX8350,viszont nem annyira szereti ez az alaplap azt a megnövekedett terhelést, ahhoz gyenge. De egy FX 8350 - GTX 1060 3G páros már szerintem rendben lenne.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Angel2014 #58774 üzenetére
Miért kellene? Ezek a kártyák max 25W körül fogyasztanak, szinte semmi. Én ekkora táppal GTX750Ti-t hajtok.
Drivert ugye nem csak a HP oldalán nézel? Intel oldala, más alaplapgyártó oldala azonos lapkakészlethez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Angel2014 #63676 üzenetére
Üdv !
Hát, érdekes egy Brand alaplap... annyi bibi azért van a dologban, hogy ennek a lapnak nem a megszokott 20+4 pines ATX csatlakozója van, hanem valami egyedi leosztású 14+4+4 pines a tápcsatlakoztatása, ez viszont nem stimmel a kiválasztott táppal...
Ennek mindenképpen utána kell járni, hogy feleslegesen ne vásárolj.
Egyébként mekkora teljesítményű a gyári tápja ?
A GTX 1060 6 GB durván 120W-al beéri nyélre hajtva.
Az az i5-ös sem kér többet 90 W-nál, a kettő együtt 200-210W, ha mindegyik fullon teker egyszerre (amit nem sok program tud megvalósítani).
Ha a táp van durván 280-300W-os, akkor szerintem elégséges hozzá. Tokkal-vonóval (alaplapi chipek, ramok, HDD, SSD) 100%-on leterhelve ez az egész konfig nem kérhet 250W-nál többet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Angel2014 #63678 üzenetére
Mázli, annak elégnek kell lennie.
A házat mindenképpen cseréled ?
A gyári ház hátlapja kivehetőnek tűnik, de hogy be lehet e építeni egy szabvány házba, hát azt passzolom.
Amúgy a kinézett ház szerintem ok, befér minden, sőőt, marad is hely benne.
Gyárilag fel van szerelve ventikkel is, jól látom, van beépített kártyaolvasó is ?
Alsótápos, a táp el van szigetelve a többi résztől, kábeleket el lehet benne vezetni.
És még nem is néz ki rosszul.
-
abdulka1
őstag
válasz Angel2014 #63686 üzenetére
Minden alkatrészed kompatibilis vele, de ha játszani akarsz, szerintem ez a bányász lap, nem lesz az igazi.
Én nem venném meg semmi pénzért.
Esetleg ebben a topikban tudnak neked ajánlani valami kompromisszumos lapot a silány felhozatalból. [link]Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz Angel2014 #64660 üzenetére
Üdv !
Feltételezem, hogy a DVD-n és a pendrive-on is a W7 telepítő Legacy módban van elkészítve (azaz, nem GPT+UEFI módban).
-
batman.
senior tag
válasz Angel2014 #64662 üzenetére
Rufus -al készítsd el a telepítőt MBR-BIOS legyen a beállítás.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
nagyúr
válasz Angel2014 #64662 üzenetére
Azt tudom, hogy a lap BIOS-a természetesen hagyományos, azaz Legacy.
Én a telepítőket kérdeztem, hogy azok milyen módban vannak elkészítve...
Ha bonyolultnak találod a RUFUST, van "gyári" Microsoftos célprogram legacy W7/8/8.1/10 készítéséhez, ez a Windows USB DVD Tool.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Angel2014 #64672 üzenetére
Sajnos nekem még a diskpart clean sem tette bootolhatóvá a rufus által megrontott pen-t. A rufus-al kellett botolhatatlanná formáznom és utána filekezelőből rámásolva már bootolt.
(igaz ez még régen volt régi verzióval)De amit egy sima filemásolás helyettesíteni tud azon prg-ra nincs szükségem: ezért nem használom a rufust és társait azóta mióta erre rájöttem..
-
ricsi99
addikt
válasz Angel2014 #64660 üzenetére
Most én nem értem. ha az a gondod hogy nem indul el a telepitő? Bootolásnál valamelyik funkcíóbillentyű (f2 f10 f12) és előjőn 1 menu hogy mirol akarsz inditani...
Vagy most konkrétan mi a gond?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
batman.
senior tag
válasz Angel2014 #64680 üzenetére
Ez nem a pendrive. Esetleg kivenném a hdd-t, másik gépben törölném az összes partíciót, és visszaraknám. De ez nem magyarázza meg miért nem bootol pendrive-ról.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
nagyúr
válasz Angel2014 #64680 üzenetére
No, ez érdekes így...
Ezt csatlakoztatott háttértár nélkül is produkálja ?
A hibaüzenet szerint ez pedig sérült/hiányos/nem megfelelő formátumú boot-szektort takar a telepítőn...
Mennyi ram van a gépben és milyen leosztásban ?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Angel2014 #64687 üzenetére
2GB ramhoz 32 bites win illene.. (kivéve ha 3TB+ hddről bootolnál)
Be tudtál lépni a bios-ba? Bios default settings betöltése megvolt?
Mi is a célod..? Törölni a partíciókat és egy tiszta win install..? Milyen OS-el? XP? 7? 10? ezt nem említetted eddig.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Angel2014 #64689 üzenetére
32 bites rendszerre tudtommal nem nagyon irnak drivereket.
Ha lehuzód a hdd-ket akkor is el kell indulni a telepitőnek csak meg kell állni a particionáló résznél ,hogyy nem lát hdd-t
Viszont láttam dvd-t a bios képen...
Nem megoldható ,hogy arról próbálj telepiteni?
Én igy nyitnák
Bios - load setup default --- fdd off (floppy) --- save and exit
Ha van a gépben usb-s kártyaolvasó --- lehúznám
Összes hdd - lehúznám
Pendrive be és indit.... ha elmegy a particiónáló részig akkor kikapcs hdd be és mehet a telepitő ,ha nem akkor gép off
Bootolhato dvd be... mondjuk egy biztonsági példány ugyi a hivatalos lemezedről. "és indit.... ha elmegy a particiónáló részig akkor kikapcs hdd be és mehet a telepitő ,ha nem akkor gép off"Ha itt is hiba van akkor egy memtest lemez / pendrive készit és futtat.
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
laca500
aktív tag
válasz Angel2014 #64697 üzenetére
Szia!
6db gyárilag be volt szerelve, a jobb oldali 3-at én tettem be.
Szóval mind a 9 távtartó be van téve.
Nincs alászorulva semmi, erre mindig figyelek.
Mondjuk ki kellene venni az egész lapot, de amíg nem tudom, hogy így vigyük-e egyben be a szervizbe, hogy lássák miről is van szó és nem szarul van betéve, addig nem akarom nagyon piszkálni.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
válasz Angel2014 #64700 üzenetére
Hát látod az lehet.
Az a sárga csík, az ilyen világító csík lenne? Mert pl. az egyszer sem világított! Lehet, hogy ott volt a gebasz.
Egyedül a Gaming Plusz felírat világított pirosan.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest