Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz LyonnaisFan1 #58550 üzenetére
És milyen cpu? 7. genhez friss bios kell, csak a 6. gen megy el benne alapból.
-
LyonnaisFan1
őstag
A legalapabb g3900.
Amugy megnezve jobban a lapot az van a 12v atx reszhez irva, hogy ATX_12V_2X4Elkepzelheto, hogy valami atalakito kell csak, es azon atalakito 8 pines egyseget kell bekotni es voila.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
dugo_
veterán
válasz LyonnaisFan1 #58552 üzenetére
Nem, 8 pines aljzatba nyugodtan dughatsz 4 pinest. A plusz csati csak tuning esetén számít. Viszont nem mindegy, hogy melyik felére dugod, manualban le van írva.
Várd meg a ramot inkább.
-
Drakoo
tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném. Alaplapra gyanakszom, de már nem vagyok benne biztos
Adott egy gép: Gigabite GA-B75M-D2V alaplap, i3-3245 cpu, 8gb ram /4-4gb/ corsair cx550, ssd, hdd, gtx 560OMAmit kipróbáltam vidkártya nélkül, másik táppal, ramokat egyesével, slotcserével, sajnos csipogót még nem találtam, h rádugjam, de nem tudom ér e még az valamit... cmos resetálva volt.
Hibajelenség: felpörög a gép, 8mp, leáll, és ezt csinálja .... most jelenleg 4-5 felpörgés után beindul igaz 1 rammal és vidkártya nélkül nem a tápjával... :S HELP! Megpróbálok egy videot is lőni róla :S
A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
quaddamage08
tag
Szép napot!
Elöször fordulok eme fórumhoz segítségért úgyhogy előre is elnézést ha a megszokottaktól eltérően járok el illetve teszem fel kérdésemet, kérdéseimet!
Szóval...
Asus Z170 Pro Gaming alaplap. Brand new. Audio pattogás és recsegés lép fel ha egy hangfájl hirtelen elindul vagy végbeszakad. Sokszor teljesen randomra pl. zenehallgaráskor is felfigyelhető. Játékoknál ugyanez. Az Asus fórumjai tele vannak hasonló jellegű topicokkal de megoldás (számomra) sehol. Feltételezem az intágrált hang chippel lehet a próbléma ahogyan azt sokan mások elöttem is kifejtették.
Audio driverem: "Realtek High Definition Audio Driver".Megpróbáltam reprodukálni a problémát majd azt feltöltöttem YouTubera:
(a háttérben hallható statikus zaj csupán a videóvágás következménye)Hangos ropogás és sercegés az audio hirtelen megszűnésekor.
Szintúgy ropogás illetve recsegés/sercegés figyelhető meg a zene videó elején. Fun fact: csak Chromeba.
Amiket eddig próbáltam:
- Más audio port használata
- Audio driver frissítés
- Másik tápkábel
- HDMI (monitor által)
- Windows újratelepítés
- Egy vadonatúj Beyerdynamic Custom One Pro Plus fejhallgató
- Steinberg UR22 mkII USB hangkártya illetve az ahhoz illő driverrelAmire esetleg megoldhatná a problémámat, szerintem:
Egy új alaplap vagy egy hangkártya (bár ha a Steinberg UR22 mkII külső hangkártyával is úgyanúgy jelentkezett a probléma akkor mi a garancia rá, hogy a hangkártyával nem fog?). Szerintetek?
Válaszotokat előre is megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz quaddamage08 #58558 üzenetére
Próbálj meg egy párezer ft-os dedikált PCI-E hangkarit, szerintem más megoldás nem nagyon lesz a problémára.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Sephiroth83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Z87-PRO alaplapom és most vettem bele egy i7-4790K procit, de berakás után a CPU led pirosan világít, képet nem ad. A legfrissebb 2103-as BIOS van rajta (honlap szerint 2003 BIOS verziótól kezdve van támogatva ez a proci). Háromszor vettem ki és raktam vissza, de mindig ugyanez a hiba. BIOS reset sem segített. Visszaraktam az i3-4330 procimat, azzal hibátlanul indul. A tulaj szerint az ASUS Z97 lapjában gond nélkül ment.
Mi lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm."Áldassék az intelligencia minden formája."
-
LyonnaisFan1
őstag
Egy 4gb meretut biztos szerzek napokon belul, csak 2x2 kitben egyszeruen keptelenseg talalni, pedig DC modban jobb lenne.
Ma megint egy kicsit ramentem, es egyre valoszinubb, hogy a manual szerint is ajanlott legalabb 500W minosegi (fsp, corsair vagy eppen chieftec) tappal indulna a tortenet.
Egy kisse leharcolt 400as Kraunnal meglestem, azzal sincs semmi.
De az a tap is jo, mert a masik amd deszkat procival inditotta.Lehetseges ez? milyen tapot ajanlanal, bar annak van kulon oldala is.?!
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
dugo_
veterán
válasz LyonnaisFan1 #58561 üzenetére
Nincs 2GB-os DDR4, azért nem találsz.
VGA nélkül 100W-os táp se kéne, nem azzal lesz a gond. Rakd össze, ráérünk utána troubleshootolni, ha nem indul.
-
Terek
tag
Hali.
[link]
Olyan kérdésem lenne,hogy a fenti képen a pirossal karikázott résznél 1-2 tüske elvan görbülve.
Megy hibamentesen,i5 3570 van a lapban,látja mind a 4 magot,dual channel memória is működik,csak érdekelne,hogy mennyire jelent az az 1-2 görbe tüske gondot?Egyáltalán érdemes e próbálkozni a visszagörbítéssel stb. -
LyonnaisFan1
őstag
Sztem mar felesleges Trobleshootolni, valszeg hibas a lapka.
Teljesen lecsupaszitva csak tapventi es cpu ventivel az alabbiak tortennek a ket lapkan:
Asrock: Ventik felporpgnek
Gigabyte: SemmiA bekotesek teljesen egyformak, egy hibasba futhattam bele.
Az kizarva, hogy esetleg egy pci sinre helyezett eszkoz zarlatot csinalt, es a procko sem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Sephiroth83
csendes tag
Közben megoldódott a probléma, de azért leírom hátha valaki hasonló gonddal találkozna.
ASUS Z87-es alaplapban csak úgy fog működni az i7-4790K proci, ha a BIOS-t az ASUS honlapjáról letöltött BIOS Updater programmal frissíted windows alatt. A BIOS-ban az EZ Flash-el hiába frissíted a legújabbra, nem fog működni."Áldassék az intelligencia minden formája."
-
tag
Sziasztok,
lehet, hogy nem ide való, de nincs jobb ötletem:
az alaplapomról ment egy 4K (HDMi) és egy 1280x1024-es (DSub) monitor. Egy Sapphire R7 250 1GB videokártyáról egy Asus FHD (DSub) monitor.
Szépen elműködgettek egy hétig és tegnap arra megyek haza, hogy csak a FHD monitor megy. Az eszközkezelő nem is látta az (i7-8700) Intel UHD 630-at. Az illesztőprogramját nem engedte telepíteni sem.
Amikor kihúztam a Radeont, akkor viszont gyönyörűen dolgozott.
Még érdekesség, hogy amikor benn van a radeon, akkor a bootképernyőn is "ASROCK | Sapphire"-t ír ki (grafikusan).
Nem tudom rávenni őket, hogy egyszerre menjenek. De alapból viszont működtek egy hétig.Rendszervisszaállítás sem segített. Próbáltam Windows frissítéseket visszavonni, ugyanaz a helyzet.
BIOS-ban állítgattam a primari VGA-t, annyi változott, hogy amelyiket beállítottam, azon jött a boot, de amint felállt a windows, minden maradt a régiben.
Mi lehet a trükk?lap: Asrock Z730 Pro4
proc: i7 8700
mem: 2x Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz CL15 Memory Kit
vk: SAPPHIRE Radeon™ R7 250 1G D5[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Sziasztok!
A #1 gépem induláskor tízből hatszor arra panaszkodik, hogy CPU fan error van. Ha a gép menetben van, de újra kell indítani, akkor soha nem jön elő, csak akkor, amikor kikapcsolt állapotból indítom el (független attól, hogy bekapcsolva van-e a hálózati fesz., vagy lenyomom a hosszabbítót). Ha ilyenkor bemegyek a BIOS-ba (vagyishogy az UEFI-be), akkor 2400 körüli ventifordulatot ír, ami pár másodperc elteltével minden átmenet nélkül feleződik 1200 körülire, majd hasonlóképp 600-ra, ami a venti valódi, beállított fordulata is egyben. A venti közben azonos, 600 körüli sebességgel forog, nem lassít vagy ilyenek. Kontakt sprézni próbáltam, de nem oldotta meg a helyzetet, domború hátú kondenzátort nem láttam a környéken, alaplapi CPU fan aljzat forrasztása nem látszik kitörve (attól még lehet, hogy ki van, de így szabad szemmel nem láttam). Ha felteszem a nullkilométeres stock coolert, akkor azzal ugyanezt a felezgetést játssza, csak más fordulatokkal.
Vajon ezt mi okozhatja? Javítható hiba, vagy szokjam meg, hogy f1-esc-enter? Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
sikerült megnézni a celeron 430 at aimb 945g s alaplapban, elindul vele és Celeron D 430 nak ismeri fel.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Adott egy asus M5A78L-M LX alaplap amit korábban is írtam már...
AM 3+ 6100 processor
2x 4 giga 1333 Memoria
Nvidia 640 GT 2 gigás karival...
Csináltam egy benchmarkot 1100 pontot kaptam és 10 FSB jött ki...a SuperPositionnal
Kérdésem az, hogy nem lehet hogy mivel ez a lap támogatja a nagyobb órajelű rammokat is ha betennék nagyobb órajelű rammot akkor megugorna a a processor sebessége illetve a videókari FSB-ja is?
Most tervetek egy NV 1060 at venni karira , de ez sem biztos annyira rosz kari lenne ,lehet csak a ramm húzza le...
Ebben kérném a segítségeteket a megerősítésben.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz Viktor77 #58575 üzenetére
Azt akartam írni..
De akkor dobna valamit ezek szerint...mert támogatja az 1866 ot is...
2 x DIMM, max. 8 GB, DDR3 1866 (OC) / 1600 (OC) / 1333/1066 MHz ECC, nem ECC, nem pufferelt memória
kétcsatornás memória-architektúra
* A memória QVL (minősített szállítók listája) a www.asus.com címen található.
* Az operációs rendszer korlátozása miatt a 4 GB-os vagy annál nagyobb kapacitású teljes memória telepítésekor a Windows® 32 bites operációs rendszer csak 3 GB-nál kevesebbet képes felismerni. Telepítsen egy 64 bites Windows® operációs rendszert, ha 4 vagy több memóriát szeretne az alaplapra telepíteni.
* Az AMD FX Series processzor ezen az alaplapon támogatja a DDR3 1866MHz szabványos memóriafrekvenciáját.
* AMD AM3 100 és 200 soros CPU támogatás akár 1066 MHz-es DDR3-ig.[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
snecy20
nagyúr
válasz Angel2014 #58578 üzenetére
Csak akkor lenne értelme, ha mehetne az alaplapodba az FX8350,viszont nem annyira szereti ez az alaplap azt a megnövekedett terhelést, ahhoz gyenge. De egy FX 8350 - GTX 1060 3G páros már szerintem rendben lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Burn3000
újonc
Sziasztok. Gyakorikérdéseket használtam eddig ,most megpróbálkozom itt is. Miért nem kap a monitorom képet ? Elore is bocsi az ekezetert telorol irom . Adott egy gep amit most rakok ossze. Xfx pro 550 . Gtx 770 . Fx 8320 . 16 gb ddr3 ram. Asus m5a78l . Osszeraktam es nincs kep. Minden venti porog q geo beindul de kepet nem ad. Bedugom a billentyut egeret de az sem vilagit. Erosebb lap kellene a procinak? Nem birja beinditani? Vagx netalan a tap gyenge es nem birja meghajtani a konfigot? Ezt ketlem.. valaki valami tipp esetleg? Az elejen beindult a geo egy ideig.diagnosztizalt itthagytam. Visszajottem keo mar nemmvolt . Ujrainditas utan ugyszint semmi.
-
Adebayor
aktív tag
-
prtvlogan
aktív tag
Sziaszto! Tegnap alaplapot és professzort cseréltem (egy Lga1156- os rendszerről álltam át LGA 1151-re) Azonban az összerakásnál a következő problémája futottam: A régi alaplap Atx_12 v csatlakozója 4 "tüskés" az új alaplapon pedig dupla ennyi, azaz 8 "tüskés" csatlakozó van. A tápból természetesen csak egy ilyen csatlakozó jön ki, így nem tudom mit tegyek? Az új alaplap típusa: MSI Z370 SLI PLUS, a jelenlegi tápom pedig: CHIEFTECH CTG-450-80P
-
nagyúr
válasz prtvlogan #58583 üzenetére
Üdv!
Professzort ?
Na jó, 2 megoldás van:
Az elsőt már írták (meglévő 4 helyes bekötése)
a 2. 4 to 8 pin átalakító beszerzése, vagy olyan tápra csere amin megvan a 2*4 pin segédtáp.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Megérkeztek az új konfigom részei és lassan ott tartok, hogy összerakjam, de kicsit meghasonlottam. Amit vettem:
[Gigabyte Z370 HD3P] és látszólag vannak hozzá windows 7-es driverek. Emiatt is választottam. De most, hogy nézegettem a letöltéseket, az említett rendszerhez nem találtam LAN drivert. Windows 10-hez van, azért is tűnt fel. Kérdés; ezek szerint mégsem tudom működésre bírni teljes értékű rendszerként win 7 alatt? És a másik, hogy az NVME drivert a chipset tartalmazza? Azt telepítéskor be tudom valahogy tallózni? i7 8700-al működne. Kösz a választ!- Glaz-doz-fhut -
-
Razor18
tag
Sziasztok,
nem tudtam, melyik topikba illik a kérdésem, talán egy picit az alaplapból indul, ezért mertem ide betenni. Giga PH67-es alaplapomon sajna nincs 19 pines USB 3.0 front panel port aljzat, így most "vak" a házon elöl lévő két USB 3.0 port. Bevallom, még nem gázoltam bele térdig a webshopok kínálatába, de netán tud valaki ilyen (gondolom PCIe) kártyát ajánlani?
Köszi
-
varmi2
nagyúr
válasz Razor18 #58592 üzenetére
Asmedia chipset-t vegyél. Atól, hogy rá van írva, hogy asus, semmivel nem jobb, ha ugyan az a chip van rajta. Max a garancia intézésében van különbség. De 2-3x áron nem éri meg. Ez egy egyszerű bővítő kari, kicsi az esélye a meghibásodásnak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Razor18
tag
válasz Glaz-dozfhut #58589 üzenetére
Német fórumon találtam, nyilván felelőséget nem tudok érte vállalni:
-
snecy20
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #58589 üzenetére
NVME drivert nem kell már külön tallózni, tudja az alaplap magától.
-
dugo_
veterán
válasz Glaz-dozfhut #58599 üzenetére
Win7-en biztos nem.
Kell majd a Zeffy féle wufuc dll, hogy ne titson le a Win Update, Githubon megtalálod, most nem tudom előkeresni.
A w7 telepítőt is meg kell patchelni usb3.0 driverrel előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest