Új hozzászólás Aktív témák

  • Yogi Bear

    aktív tag

    Sziasztok!

    ASRock Z77 Extreme4 VGA, DVI, HDMI
    Intel Core i5-3570k (Intel HD4000 integrált video)
    Corsair Vengeance Low Profile White - 1,35V 2x4GB
    SSD Samsung 830 (boot disk)
    Dell U2412M ... VGA, DVI, Display Port
    Windows7 Ultimate X64

    Egyik nap bekapcsoltam a gépet, elindult, "Windows indtása" szöveg és a 4 színű animáció megy, ezután kikapcsol a képernyő (fekete, ahogy szokott), de a bejelentkező képernyő nem jön be, hanem a monitor azt írja "Enter power saving mode". Konkrétan nem kap DVI-on keresztül video jelet. Ugyanakkor ha csökkentett módban indítom el a gépet, akkor működik rendesen. A rendszer logban nem találtam semmilyen, a megjelenítéssel kapcsolatos hibát.
    Frissítettem a video kártya driver-t a legfrissebbre, de ugyanaz a jelenség, ezután eltávolítottam a video kártya driver-t, így is ugyanaz a hiba.
    Add on video kártya nincs a gépben és nem is tudok most szerezni, hogy kipróbáljam.
    BIOS-ban az elsődleges video kártya "onboard"-ra van állítva, minden ehhez kapcsolódó beállítás "Auto"-n van. Eddig ezzel a beállítással tökéletesen működött.
    Kipróbáltam VGA csatlakozással is (DVI a gépből kihúzva) ugyanaz a jelenség, csak a monitor nem kapcsol ki, hanem homogén fekete képet mutat (látszik, hogy megy a led világítás), gondolom a kapcsolójel hiánya miatt.
    Én az integrált video kártya meghibásodására gyanakszom, de hátha valakinek van ötlete, hogy mi más lehet a gond vagy legalább valamilyen teszt módszerre, amivel pontosabban be lehet lőni a hiba forrását.

    Köszi YB

    .: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.

Új hozzászólás Aktív témák